OLED monitörümün ekranında izler oluştu

kuthael

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba,
ASUS ROG Swift PG27UCDM monitörümün sağ üst köşesinde silmekle kaybolmayan bir iz fark ettim. İlk başta parmak izi sandım, emin olmak için tekrar dokundum; parmak izim de kaldı ancak o da çıkmıyor.

Mikrofiber bez ve alkolsüz, amonyaksız ekran temizleyici spreyle defalarca dikkatlice temizledim. Fakat ne ilk iz ne de parmak izim kayboldu. Üstelik temizlik sonrası ekranda beyaz-mavi su lekesine benzer izler de oluştu.

Bu durum sizce normal mi, yoksa panelle ilgili bir sorun olabilir mi? Benzer bir deneyimi olan var mı?

Ekler

• WhatsApp Image 2025-09-25 at 12.36.51 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-09-25 at 12.36.51 (1).webp
    24.9 KB · Hit: 82
  • WhatsApp Image 2025-09-25 at 12.36.51.webp
    WhatsApp Image 2025-09-25 at 12.36.51.webp
    27.1 KB · Hit: 78
Merhaba,
ASUS ROG Swift PG27UCDM monitörümün sağ üst köşesinde silmekle kaybolmayan bir iz fark ettim. İlk başta parmak izi sandım, emin olmak için tekrar dokundum; parmak izim de kaldı ancak o da çıkmıyor.

Mikrofiber bez ve alkolsüz, amonyaksız ekran temizleyici spreyle defalarca dikkatlice temizledim. Fakat ne ilk iz ne de parmak izim kayboldu. Üstelik temizlik sonrası ekranda beyaz-mavi su lekesine benzer izler de oluştu.

Bu durum sizce normal mi, yoksa panelle ilgili bir sorun olabilir mi? Benzer bir deneyimi olan var mı?
Hocam normal değil durum. Garantisi varsa hemen iletişime geçin.

Sıvıyı bezin üzerine sıkıp siliyorsunuz, değil mi? Monitöre direkt sıkmıyorsunuzdur umarım. Bir de aşırı derecede sıkmamanız lazım, bez sadece nemlenecek kadar olmalı.

Sıvıyı bezin üzerine sıkıp siliyorsunuz, değil mi? Monitöre direkt sıkmıyorsunuzdur umarım. Bir de aşırı derecede sıkmamanız lazım, bez sadece nemlenecek kadar olmalı.
evet beze sıkıyorum

Konu dışı kalacak ama sormak istiyorum; OLED için özel bir temizlik sıvısı almak lazım mı? bende de var ama ben monitörü kapatıp, yüzey temizleyici ıslak mendil(çok ıslak değil bazen başka yerde mendili sıkıp suyunu bile çıkartıyorum), öyle siliyorum ile silip sonra peçetenin yumuşak kısmıyla üstünden geçiyorum 👀

garanti geçmiş olsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konu dışı kalacak ama sormak istiyorum; OLED için özel bir temizlik sıvısı almak lazım mı? bende de var ama ben monitörü kapatıp, yüzey temizleyici ıslak mendil(çok ıslak değil bazen başka yerde mendili sıkıp suyunu bile çıkartıyorum), öyle siliyorum ile silip sonra peçetenin yumuşak kısmıyla üstünden geçiyorum 👀
bildim kadarı ile yok normal mikrofiber bez ile gözlük temizleme bezide olur oda mikrofiber :ROFLMAO:

Ben mikrofiber beze cam sil sıkıp siliyorum ama ben Mini LED ekran kullanıyorum, OLED kullanmıyorum. Mağazada OLED satarken de çalışanlar aynı yöntemi uyguluyordu. Ancak ekrana direkt sıkmamak ve bezin çok ıslak olmamasına dikkat etmek gerekiyor; sadece nemli olması yeterli demişlerdi.

Ben mikrofiber beze cam sil sıkıp siliyorum ama ben Mini LED ekran kullanıyorum, OLED kullanmıyorum. Mağazada OLED satarken de çalışanlar aynı yöntemi uyguluyordu. Ancak ekrana direkt sıkmamak ve bezin çok ıslak olmamasına dikkat etmek gerekiyor; sadece nemli olması yeterli demişlerdi.
geçen konuda yazmıştın bulamadım güncel alına bilecek oledler ASUS ROG Swift PG27UCDM içindemiydi

Tamamdır, sağ olun hocam. Mantık çerçevesinde temizliyorum ama şunla daha iyi olur denilebilecek bir şey var ise onla da temizlerim :ROFLMAO: biraz araştırayım.

Merhaba,

panel kırılmış gibi duruyor

geçen konuda yazmıştın bulamadım güncel alına bilecek oledler ASUS ROG Swift PG27UCDM içindemiydi
Evet içinde ben gene atayım buraya bakabilirsiniz

4K OLED

• Asus ROG Swift PG32UCDM
  • MSI MPG 321URX
  • MSI MAG 321UPX
  • MSI MPG 322URX
  • Dell Alienware AW3225QF
  • Gigabyte Aorus FO32U2
  • Samsung Odyssey OLED G81SF
  • Asus ROG Swift PG32UCDP
  • Asus ROG Strix XG27UCDMG
  • Asus ROG Swift PG27UCDM
  • Dell Alienware AW2725Q
  • MSI MPG 272URX
  • Asus ROG Strix XG32UCWMG

1440p OLED

• Asus ROG Strix XG27AQDMG
  • MSI MAG 271QPX E2
  • Gigabyte Aorus MO27Q2
  • MSI MAG 273QP X24
  • Dell Alienware AW2725D
  • Dell Alienware AW2725DF
  • MSI MPG 271QRX
  • Asus ROG Strix XG27ACDNG
  • Gigabyte Aorus FO27Q3
  • Asus ROG Strix XG27AQWMG

Tamamdır, sağ olun hocam. Mantık çerçevesinde temizliyorum ama şunla daha iyi olur denilebilecek bir şey var ise onla da temizlerim :ROFLMAO: biraz araştırayım.
Bu arada hangi Mini-led monitör? Bende baştan ondan olacakdım Dell alienware veya Samsung'un (ilk aklıma gelen 57" olanı) mönitörlerinden mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,427
Üyeler
183,116
Son üye
Charles leclerc
Geri