Sıfır kutusundan mağazada çıkardığım leptopumu açtım ortaında ölü pixel değilde bir kaç pixel de normale oranla parlaklığı %20 oranında fazla veriyor. boş beyaz sayfa açtığınızda bellli belirsiz görülüyor ama yinede servis aynı anda 5-7 pixel ölmediği yada aynı noktadan bir iki tane daha olmadığı için değişim sağlamıyor.Firmalar sizi yıllardır öyle bir uyutmuş ki hala şu "En az 3 ölü piksel" algısı bozulmamış. Buyrun, okuyun:
![]()
TV’de ’ölü piksel’ oyunu bozuldu
YENİ nesil televizyonlarda parlaklık ve net görüntünün elde edilmesini sağlayan görüntü noktaları (piksel) dava konusu oldu. Bazı firmaların TSE’nin 2010...www.hurriyet.com.tr
Türkçe meali: Aslında yıllardır 1 ölü piksel dahi garanti kapsamında, ürün değiştirilmek zorunda.
Attığınız belki televizyon için geçerli olabilir ama monitörlerde öyle değil arayıp soruyoruz satan firmalara 1 tane olursa değiştirmeyiz diyorlar.Firmalar sizi yıllardır öyle bir uyutmuş ki hala şu "En az 3 ölü piksel" algısı bozulmamış. Buyrun, okuyun:
![]()
TV’de ’ölü piksel’ oyunu bozuldu
YENİ nesil televizyonlarda parlaklık ve net görüntünün elde edilmesini sağlayan görüntü noktaları (piksel) dava konusu oldu. Bazı firmaların TSE’nin 2010...www.hurriyet.com.tr
Türkçe meali: Aslında yıllardır 1 ölü piksel dahi garanti kapsamında, ürün değiştirilmek zorunda.
Tüketici hakem heyetine gittiğiniz durumda yenisini vermek zorundalar. İsterseniz, bu haberi ve mezkur yasanın çıktısını alarak servise gönderin. O zaman da değiştirmesinler isterlerse.Sıfır kutusundan mağazada çıkardığım leptopumu açtım ortaında ölü pixel değilde bir kaç pixel de normale oranla parlaklığı %20 oranında fazla veriyor. boş beyaz sayfa açtığınızda bellli belirsiz görülüyor ama yinede servis aynı anda 5-7 pixel ölmediği yada aynı noktadan bir iki tane daha olmadığı için değişim sağlamıyor.
Haberi okumadığınız belli oluyor. TSE'nin söz konusu standardı yürürlükten kalktı. Yani, TV, Monitor, Laptop, Tablet, Telefon vb. ekran bulunan her üründe geçerli. Yasayı okudunuz mu?Attığınız belki televizyon için geçerli olabilir ama monitörlerde öyle değil arayıp soruyoruz satan firmalara 1 tane olursa değiştirmeyiz diyorlar.
Tüketici hakları konusunda maddelere hakimim az çok. Daha önce o yolla çok kez lehime dava aldım. Uğraşmak istemiyorum aslında.Meşekkatli işler. Bilgisayarsız da beklemek zorunda kalırım dava sonuç alana kadar. Çünki inceleme için pc mi alırlarTüketici hakem heyetine gittiğiniz durumda yenisini vermek zorundalar. İsterseniz, bu haberi ve mezkur yasanın çıktısını alarak servise gönderin. O zaman da değiştirmesinler isterlerse.![]()
İnceleme için aldıkları falan yok. Ben de daha önce çok başvuru yaptım ve hepsini de kazandım. Bilir kişi evinize gelir ya da ürünü götürürsünüz, 2 dakika kontrol eder, raporu yazar ve gider. Bu kadar basit bir olay. Sonuçta bu hakkınız. Uğraşmak istemiyorum diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Ama "En az 3 ölü piksel olmalı" diye bir durum yok artık.Tüketici hakları konusunda maddelere hakimim az çok. Daha önce o yolla çok kez lehime dava aldım. Uğraşmak istemiyorum aslında.Meşekkatli işler. Bilgisayarsız da beklemek zorunda kalırım dava sonuç alana kadar. Çünki inceleme için pc mi alırlar
Eve gelip gelmediğini bilmiyorum ama 2 dk ekrana bakıp bu ölü değişecek demiyorlar kesinlikle. Samsung telefon da ekran da pixel yanıkları oluştu 3 haftada 4 ayrı firmadan onay almak için telefonu aldılar . 1 er haftadan 4 hafta sadece servislerin incelemelerini bekledik. Her servi ayrı ayrı telefondaki şikayet edilen ve telefonda olan sıkıntıyı rapor ettiler.Raporlar çıkınca iş çok hızlıİnceleme için aldıkları falan yok. Ben de daha önce çok başvuru yaptım ve hepsini de kazandım. Bilir kişi evinize gelir ya da ürünü götürürsünüz, 2 dakika kontrol eder, raporu yazar ve gider. Bu kadar basit bir olay. Sonuçta bu hakkınız. Uğraşmak istemiyorum diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Ama "En az 3 ölü piksel olmalı" diye bir durum yok artık.
Sizin iş biraz saçma olmuş. Benim çok başıma geldi. Götürebileceğim ürünleri götürdüm, diğerlerinde de bilir kişi evime geldi, 2 dakika raporu yazdı ve gitti. Davalar en az 5-6 ay sürüyor orası ayrı tabii.Eve gelip gelmediğini bilmiyorum ama 2 dk ekrana bakıp bu ölü değişecek demiyorlar kesinlikle. Samsung telefon da ekran da pixel yanıkları oluştu 3 haftada 4 ayrı firmadan onay almak için telefonu aldılar . 1 er haftadan 4 hafta sadece servislerin incelemelerini bekledik. Her servi ayrı ayrı telefondaki şikayet edilen ve telefonda olan sıkıntıyı rapor ettiler.Raporlar çıkınca iş çok hızlı
Değiştirirler kankam müşteri temsilcisi ile görüşArkadaşlar bugün
ACER KA242YBI
monitörü aldım ürünü onayladım 3-4 saat sonra 1 adet ölü pixel gördüm garanti kapsamında mı?
evet benm toplamda beklediğim süre 7.5 ay.Sizin iş biraz saçma olmuş. Benim çok başıma geldi. Götürebileceğim ürünleri götürdüm, diğerlerinde de bilir kişi evime geldi, 2 dakika raporu yazdı ve gitti. Davalar en az 5-6 ay sürüyor orası ayrı tabii.