Neler Yeni

Ölüm Korkusunu Nasıl Yenebilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
İskender Büyük
İyi geceler arkadaşlar.Dine bağlı birisi değilim, açıkçası pek mantıklıda gelmiyor.Her gece birgün vaktimin geleceğini ve ölüceğimi düşünüyorum, bu düşünce sonumun ebedi karanlık, ruhumun ise yok olması yönünde buda beni çok üzüyor, şuan demek doğru olmaz hatta çoğu zaman kendimi bir boşlukta gibi hissediyorum, dinler bana insanları yönetme biçimi gibi geliyor. Sezgiyle inanılan bir dinin doğru olduğu ne malum neyse bu konulara girmeye gerek yok ölüm korkusunu nasıl yenebilirim?

Diyonel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Dionnel
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ait her şey
kendince değiştiremeyeceğin düşünceler üzerinde boşa kafa yorma anında yaşa ek olarak insan ile ruh ilişkilerini araştırabilirsin belki içini rahatlatır

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,660
İsim
Sarp Yılmaz
İyi geceler arkadaşlar.Dine bağlı birisi değilim, açıkçası pek mantıklıda gelmiyor.Her gece birgün vaktimin geleceğini ve ölüceğimi düşünüyorum, bu düşünce sonumun ebedi karanlık, ruhumun ise yok olması yönünde buda beni çok üzüyor, şuan demek doğru olmaz hatta çoğu zaman kendimi bir boşlukta gibi hissediyorum, dinler bana insanları yönetme biçimi gibi geliyor. Sezgiyle inanılan bir dinin doğru olduğu ne malum neyse bu konulara girmeye gerek yok ölüm korkusunu nasıl yenebilirim?
Tam tersi bende ölümden korkmama olayı var keşke bir an önce olsa diyorum hemen hemen her gün konuyu takipteyim belki bununla ilgili bir çözüm bulurum.

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Göktuğ Demircan
dediğin gibi bence de dinler insanları yönetmek icin ortaya atılmış bir şey oyuzden de cennet vaatlerinin sebebi anlaşılır oluyor.

eğer bir dini inancın yoksa (ki yok gibi duruyor) bu tarz korkuların olması normal sayılabilir ama ölüm işin aslında korkulacak bir şey değil korkutucu olan acılı ölüm mesela kanser olmak
ölmen gibi gibi onun dışında çoğu inançsız insan gibi bende " doğmadan önce ne hissediyorsan öldüğünde de öyle hissedeceksin" olayına inanıyorum çünkü tamamen bir hissizlik durumu var netleştirmem gerekirse

günün sonunda uzay boşluğundaymışsınız gibi bir şey değil bilinciniz kapalı (uyku hali gibi de düşünülebilir) herhangi bir hatıra anı bir zihin oyunu ya da aklınıza yaşamla ilgili ne geliyorsa orda öyle bir şey yok tamamen hissizlik durumu normal hayatta herkes nasıl rüya görmeden uyuyup uyandığı gerçeğine inanıyorsa bunun sonsuz olduğunu düşün sadece

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,573
Üyeler
167,162
Son üye
pirocann
Top Bottom