Neler Yeni

Ölümden sonra ki evre ?

Merhaba arkadaşlar...
Saat sabahın 05.17si ve bizler bu sitede vakit geçirirken hayat bir şekilde akıp gidiyor...
Kimimiz 15 kimimiz 30. Hepimiz farklı karakterlere bürünebildiğimiz şu alanda 15 yasindaki bi kardesime abi bile demişimdir. Ya da 30 yaşındaki adama kardeşim. Garip he aslında gerçek yaşantıya vurduğumuza... Hayatı sorgular oldum. İnsan olarak hayatı ve ölümü sorgulamadığımızı farzediyorum. Anlam veremediğimiz için... Merak ettiğim için soruyorum ölünce yok olmak nasıl bir duygu acaba ? Ya da öldükten sonra ki evre nasıl olacak ? Sorgulayaninız var mı acaba bu konuları merak ettiğim için soruyorum..? Ne olacak la bize ?
Ölüm hiçbir zaman yok oluş olmadı , kıyamete kadarda olmayacak. Aksine ölüm yeniden doğuşdur , ölümden sonraki asıl hayatın başlangıcıdır. Ahiret diye adlandırdığımız bu ölümden sonraki evre farklı dinlerce farklı bir şekilde biçimlendirilmiştir ancak ben müslüman olduğum için İslamın bize anlattığınca bilip, ahiret hayatımın daha güzel olması için İslami kurallara uymaktayım.

İslam inancına göre sadece İslam dinine inananlar cennete gidebiliyor. Adam sırf birilerine yardımcı olmak için yapıyor ama inanmadığı için cehenneme gidecek(?) Öbürü de inanıyor ama ondan daha az iyilik yapmış. Bildiğim kadarıyla İslam inancına göre cennete gitmek için öncelikle İslam'a inanmanız gerekiyor. İnanıyor iseniz de kıyamet günü bir terazide sevap ve günahlarınız tartılıyor buna göre sevaplar daha fazlaysa cennet sevaplar daha azsa cehenneme gidiyorsunuz diye biliyorum. Tabi böyle bir kavramın var olduğunu sayarak böyle yorumlar yapıyorum. Yok ise muhtemelen yok olursunuz. Bana şüpheli gelen konulardan biri de Allah ben adilim diyor. Ama bana inanmazsan da seni sonsuz cehenneme atarım diyor. Bu nokta bana garip geliyor.
İzlemenizi tavsiye ederim.

Hz.Ali'nin Allah' inanmayan bir komşusu vardı.Komşusu Hz.Ali'yi Allah^'a inandığı için küçümsemeye çalışırdı.
Günlerden bir gün,komşusu hz.Ali'yi durdurdu:
-Ey Ali!Sen Allah'a ve ahiret gününe inanıyor,bu dünyada yaptıklarının ahirette hesabını vereceğini düşünüyorsun.Bu yüzden dünya hayatının zevklerini yaşayamıyorsunç Bir de bana bak,Allah'a ve ahiret gününe inanmadığım için öldükten sonra hesap verecegimi de düşünmüyorum.O yüzden canımın her istediğini dilediğince yapabiliyorum
Ne dersin sen mi mutlusun,ben mi mutluyum?diye sordu.
Hz.Ali,inançsız komşunun sözlerine güldü.
-Komşum!Sen Allah'a ve ahiret gününe inanmıyor,Öldükten sonra dirilmeyi kabul etmiyorsun.Cenneti ve cehennemi yok sayıyorsun
Eğer senin dediğin gibi ahiret hayatı yoksa,ölen her insan toprak olup gidecekse ben de toprak olup giderim.
Fakat eğer benim inandığım gibi ahiret varsa,insanlar öldükten sonra dirilecek ve dünyadayken yaptıklarının hesabını verecekse işte o zaman sen ne yapacaksın?Cehennemin sonsuz azabına nasıl dayanacaksın?Bu durumda senin kaybın mı benim kaybım mı daha önemli olur,düşünmek gerekmez mi?

Hz.Ali'nin Allah' inanmayan bir komşusu vardı.Komşusu Hz.Ali'yi Allah^'a inandığı için küçümsemeye çalışırdı.
Günlerden bir gün,komşusu hz.Ali'yi durdurdu:
-Ey Ali!Sen Allah'a ve ahiret gününe inanıyor,bu dünyada yaptıklarının ahirette hesabını vereceğini düşünüyorsun.Bu yüzden dünya hayatının zevklerini yaşayamıyorsunç Bir de bana bak,Allah'a ve ahiret gününe inanmadığım için öldükten sonra hesap verecegimi de düşünmüyorum.O yüzden canımın her istediğini dilediğince yapabiliyorum
Ne dersin sen mi mutlusun,ben mi mutluyum?diye sordu.
Hz.Ali,inançsız komşunun sözlerine güldü.
-Komşum!Sen Allah'a ve ahiret gününe inanmıyor,Öldükten sonra dirilmeyi kabul etmiyorsun.Cenneti ve cehennemi yok sayıyorsun
Eğer senin dediğin gibi ahiret hayatı yoksa,ölen her insan toprak olup gidecekse ben de toprak olup giderim.
Fakat eğer benim inandığım gibi ahiret varsa,insanlar öldükten sonra dirilecek ve dünyadayken yaptıklarının hesabını verecekse işte o zaman sen ne yapacaksın?Cehennemin sonsuz azabına nasıl dayanacaksın?Bu durumda senin kaybın mı benim kaybım mı daha önemli olur,düşünmek gerekmez mi?
Bu yazının benim için bir geçerliliği yok dostum. Dinin tek kaynağı kitaptır. Bunun gerçekleştiği ile ilgili bir kanıt da yok.
Diyelim ki gerçek bu yazıdan ne anlam çıkarmalıyım? Ateist olacağına müslüman ol, cehennem benim dediğim gibi gerçekse yanmazsın en azından. Bunu mu anlamam gerekiyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,386
Üyeler
173,367
Son üye
vicdansiz
Geri