Omen 17 Batarya Sorunu

Reaksiyon skoru
2

HP OMEN 17-CM2005NT laptopu satın aldım, windows 11 yükledim. Hiç bir işle uğraşmama rağmen 30 dakika - 1 saate %50'ye düştü şarj oranı. Ve işin daha ilginç tarafı batarya şarj oranında kararsız. Örneğin %80 civarlarındaysa sürekli; 79, 78, 82, 83, 81 diye iniş ve çıkışlar oluyor. Tahmini sürede artış ve azalma oluyor sürekli hiç stabil değil. Sanırım bataryasında bir sorun var, ışık sızmasıda var maalesef. Windowsu kurdum iade edilir mi?​

windows kurmanızda bir sakınca yok diye biliyorum onun haricinde bataryayla ilgili iade süresi geçerliyse iade edebilirsiniz veya garantiye yollayabilirsiniz

Direk site üstündenmi aldınız yoksa aracı büyük bir site varmıydı ?

windows kurmanızda bir sakınca yok diye biliyorum onun haricinde bataryayla ilgili iade süresi geçerliyse iade edebilirsiniz veya garantiye yollayabilirsiniz
ışık sızması aldığınızdamı vardı sonradan mı oldu

Direk site üstündenmi aldınız yoksa aracı büyük bir site varmıydı ?
Teknosa üzerinden GPNTeknolojiden aldım.
ışık sızması aldığınızdamı vardı sonradan mı oldu
Yeni aldım hocam 17 martta elime teslim edildi. Bu şekilde bir ışık sızması var. Fotoğrafta biraz abartı duruyor ortaya gelen bi sızma yok, sağ tarafta ipsin kronik olarak normal sayılabilcek bi ışık sızması mevcut fakat, omen yazısının üstünde ki beyaz ve solunda gördüğünüz sarımsı ışık sızması fotoğrafta gözükene yakın bir şiddeti var.

Ekler

• ss.png
    ss.png
    359.4 KB · Hit: 78
Son düzenleme:
Gpnteknoloji destek kısmında çok başarılı değil ,ürünü gün geçirmeden iade etmenizde fayda var sorun çıkarıyorlar diye biliyorum gün ilerledikçe

Örneğin %80 civarlarındaysa sürekli; 79, 78, 82, 83, 81 diye iniş ve çıkışlar oluyor.
HP de yapay zekalı pil var, kullanım alışkanlıklarınıza göre pili optimize ediyor. İlk 1 Hafta böyle şeyler yaşamanız normal.

Mesela diyor ki bu adam 3 saatte %80 kullanıyor pilde, pil %100 şarj olmuyor da %90 şarj oluyor böylece pili koruyor.
Teknosa üzerinden GPNTeknolojiden aldım.

Yeni aldım hocam 17 martta elime teslim edildi. Bu şekilde bir ışık sızması var. Fotoğrafta biraz abartı duruyor ortaya gelen bi sızma yok, sağ tarafta ipsin kronik olarak normal sayılabilcek bi ışık sızması mevcut fakat, omen yazısının üstünde ki beyaz ve solunda gördüğünüz sarımsı ışık sızması fotoğrafta gözükene yakın bir şiddeti var.
Işık sızması normal. Ekranı kapatıp ekranın tam ortasına, merkezine elle hafif bir titreşim yapıp açın. Belki azalır.
Benim eski pavilionumda da ışık sızması vardı. çerçeve ekran arasına spesifik noktalarına kağıt sıkıştırarak tamamen çözmüştüm.
Uğraşmak istemiyorsanız iade edip yenisini sipariş verin.

HP de yapay zekalı pil var, kullanım alışkanlıklarınıza göre pili optimize ediyor. İlk 1 Hafta böyle şeyler yaşamanız normal.

Mesela diyor ki bu adam 3 saatte %80 kullanıyor pilde, pil %100 şarj olmuyor da %90 şarj oluyor böylece pili koruyor.

Işık sızması normal. Ekranı kapatıp ekranın tam ortasına, merkezine elle hafif bir titreşim yapıp açın. Belki azalır.
Benim eski pavilionumda da ışık sızması vardı. çerçeve ekran arasına spesifik noktalarına kağıt sıkıştırarak tamamen çözmüştüm.
Uğraşmak istemiyorsanız iade edip yenisini sipariş verin.
Hocam pilin normal olduğuna emin misin? pil eriyip bitiyor sanki bu kadar az pil ömrü sunmamalı, işlem bile yapmıyorum.

Hocam pilin normal olduğuna emin misin? pil eriyip bitiyor sanki bu kadar az pil ömrü sunmamalı, işlem bile yapmıyorum.
İşlem yapmıyorum diyorsunuz ama uygulamaların ekran kartında çalışmasını engellemiyorsunuz. Nvidia denetim masasından GPU bildirimi ikonunu açmanız lazım. yoksa ekran kartı 25W kadar tüketebilir.

İşlemci turbo boostunu kapatmadan işlem yaparsanız 35W da o yer.

70Wh bataryanız olsa 1.5 saatte tüketirsiniz.

İşlem yapmıyorum diyorsunuz ama uygulamaların ekran kartında çalışmasını engellemiyorsunuz. Nvidia denetim masasından GPU bildirimi ikonunu açmanız lazım. yoksa ekran kartı 25W kadar tüketebilir.

İşlemci turbo boostunu kapatmadan işlem yaparsanız 35W da o yer.

70Wh bataryanız olsa 1.5 saatte tüketirsiniz.
GPU Bildirim ikonunu bulamadım, tarif edebilir misiniz? başka önerebilceğiniz tasarruf yöntemi var mı?

GPU Bildirim ikonunu bulamadım, tarif edebilir misiniz? başka önerebilceğiniz tasarruf yöntemi var mı?
Video hazırlarım müsait olduğum bir zaman.

bildirim tepsisi simgesini göster ve gpu etkinliğini göster tuşuna bas. GPU nun çalışmadığından emin ol. Çalıştığında yeşil, boşta gri görünür.

adsiz-png.1603129

Geri