Neler Yeni

(Ön sipariş) ID-COOLING FrostFlow X 240 Lite 4Pin PWM 240m Sıvı Soğutucu 1499TL

genc1919

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Yusuf Bahadır
Soğutucu ararken denk geldi. Ben rgb istediğim için almadım. Fiyatı uygun gibi geldi ama sıvı soğutma konuna pek hakim olmadığımı belirteyim . Alınır mı karar size kalmış. Ön sipariş olduğunu ve 12 gün sonra tedarik edildiğini unutmayın.

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Dax Saz
Linus Tech Tips kanalının hemen hemen herkesin CPU soğutuculara gereksiz para harcadığına dair videosunu izleyin bence. Paranızı boşa harcamayın.

Dodo93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Doğan gelişigüzel
Id cooling fan aldim canavar gibi onceden bilseydim sivi sogutucu bu marka alirdim 6 ay sonra fanin biri patladi (gamebooster sivi sogutucu kullaniyorum )kesinlikle tavsiye ediyorum ben fp canavari marka ve fanalr 75 cfm falan tam yukte sesli baya ama yuzde 75 80 lerde 1400 devir civari sessiz

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Dax Saz

milenix

80+ Gold
Hep bu fiyattaydı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Linus Tech Tips kanalının hemen hemen herkesin CPU soğutuculara gereksiz para harcadığına dair videosunu izleyin bence. Paranızı boşa harcamayın.
Hayır gereksiz para değil. Yanan işlemcier mevcut. Tüketici olarak bize üreticilerin normal karşıladığı 80 dereceler bize hiç normal değil.

BALLarDOES

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Ali bey

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Giriş seviyesi işlemciler hariç bir şekilde soğutucuya para vermen gerekiyor. Birçok kişide hem görsel, hem ileriye yönelik olması amacıyla sıvı soğutmaya yöneliyor. Gereksiz para harcaması 120mm sıvı soğutuculardır.

Bunun yanında herkesin yaşadığı bölge şartları aynı değil, Antalya'da 40 derecede o sistem nasıl serin çalışacak?

Videoyu izlemenize gerek yok, insanlar 2 gösteriş için sıvı soğutuculara tonla para ödüyorlar diyor. 20-30K para veren adamda doğal olarak kule tipi bir takoz koymak istemiyor oraya.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,476
İsim
yusuf ecer
Tamamen bütçe ve tercih meselesi. İmzamdaki sisteme kule tipi almam ayıp olur. Bütçe yoksa tabi yeterli kule tipleri ama ne kadar ekmek o kadar köfte. Sistemim serin çalışsın-güzel gözüksün-toz toplamasın deniyorsa alınır evet. Ama düşük bütçe-hazır sistemlere sıvı soğutma gereksiz olur.

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Dax Saz
Hep bu fiyattaydı.

Hayır gereksiz para değil. Yanan işlemcier mevcut. Tüketici olarak bize üreticilerin normal karşıladığı 80 dereceler bize hiç normal değil.
İşlemcinin thermal throttle derecesine gelmiyorsan hiçbir biçimde performans farkı yaşanmaz ki o da çoğu işlemci için 90 derece üstü. Ucuz bir soğutucu bile üst seviye işlemciler dışında tüm güncel işlemciler için yeterlidir. Ötesi görüntü veya israftır.

Giriş seviyesi işlemciler hariç bir şekilde soğutucuya para vermen gerekiyor. Birçok kişide hem görsel, hem ileriye yönelik olması amacıyla sıvı soğutmaya yöneliyor. Gereksiz para harcaması 120mm sıvı soğutuculardır.

Bunun yanında herkesin yaşadığı bölge şartları aynı değil, Antalya'da 40 derecede o sistem nasıl serin çalışacak?

Videoyu izlemenize gerek yok, insanlar 2 gösteriş için sıvı soğutuculara tonla para ödüyorlar diyor. 20-30K para veren adamda doğal olarak kule tipi bir takoz koymak istemiyor oraya.
Evet videoyu izlemene gerek yok. Eğer gerçekler umrunda değilse tabii. Birçok itibarlı kanalda da aynı yorumları bulabilirsin. Seçim senin, para senin ama veriler ortada. Ucuz bir soğutucu bile en üst seviye işlemciler dışında tüm güncel işlemciler için yeterlidir. Adamlar 25 dolarlık soğutucu ile her işlemciyi gayet de güzel soğutuyorlar.

Hocam siz izlediyseniz ne demek isteniyor ozetlermisiniz
Özet tak bir uygun fiyatlı kule tipi soğutucu, keyfine bak. Ötesi israf.

Son düzenleme:

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,787
İsim
Eren Güven
13700k ya 240 mm sıvı soğutucu taktım, param israf mı oldu? Sistem az bi darboğaz girsin yahut CPU frekansını az bi şey arttırıyım CPU hotspot sıcaklık değeri 77 lere çıkıyo. Bilsem 400 TL ye hava soğutucu alıp CPU nun üstünde mangal yakar, kışın da doğalgaza para vermezdim. Tüh

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Dax Saz
13700k ya 240 mm sıvı soğutucu taktım, param israf mı oldu? Sistem az bi darboğaz girsin yahut CPU frekansını az bi şey arttırıyım CPU hotspot sıcaklık değeri 77 lere çıkıyo. Bilsem 400 TL ye hava soğutucu alıp CPU nun üstünde mangal yakar, kışın da doğalgaza para vermezdim. Tüh
İntel'in açıkladığı söz konusu işlemcinin 100 dereceye kadar sorunsuz çalıştığı, bunun altındaki herhangi bir derecenin de gayet normal ve beklenen değerler olduğudur. kaynak: https://community.intel.com/t5/Processors/i7-13700k-what-temps-are-normal/m-p/1451989

Darkone22

80+ Bronze
Ben de böyle düşünüp k360 v2 sıvı soğutucuyu satıp 1200 tl ye kule tipi aldım. sıvı soğutucu 64 derecede tutuyordu kule tipi 5800x3d gibi bir işlemciyi kasa kapağı açıksa 68 derecelerde tutuyor. Hem de 3-1 fiyatına tabi parası olana ayrı

Top Bottom