Neler Yeni

(Ön sipariş) ID-COOLING FrostFlow X 240 Lite 4Pin PWM 240m Sıvı Soğutucu 1499TL

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Dax Saz
Tamamen bütçe ve tercih meselesi. İmzamdaki sisteme kule tipi almam ayıp olur. Bütçe yoksa tabi yeterli kule tipleri ama ne kadar ekmek o kadar köfte. Sistemim serin çalışsın-güzel gözüksün-toz toplamasın deniyorsa alınır evet. Ama düşük bütçe-hazır sistemlere sıvı soğutma gereksiz olur.
O işlemciyi wraith prism ile bile rahat soğutursun. Büyük olasılıkla imzamdaki işlemciyi yakında ben de 5800x3d olarak güncelleyeceğim ve sonuçları buraya bir yere atacağım. Kullananların yorumu işlemcinin 80 dereceyi geçmediği yönünde. Tabii hava sirkülasyonu çok kötü ayarlanmış bir kasan yoksa... Yani kısaca sıvı soğutma çoğu durumda yalnızca görselliktir.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,493
İsim
yusuf ecer
O işlemciyi wraith prism ile bile rahat soğutursun. Büyük olasılıkla imzamdaki işlemciyi yakında ben de 5800x3d olarak güncelleyeceğim ve sonuçları buraya bir yere atacağım. Kullananların yorumu işlemcinin 80 dereceyi geçmediği yönünde. Tabii hava sirkülasyonu çok kötü ayarlanmış bir kasan yoksa... Yani kısaca sıvı soğutma çoğu durumda yalnızca görselliktir.
Soğutabileceğini ben de biliyorum zaten, bütçem olduğu için böyle bi seçim yaptım. Forumda bu işlemcinin çok sıcak çalışmadığını da çok kez dile getirdim. Ama özenle topladığım, haftalık temizliğini yaptığım, görselliğine çok önem verdiğim bi kasada kule tipi tercih etmem. Dediğim gibi bütçe meselesi.

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
İşlemcinin thermal throttle derecesine gelmiyorsan hiçbir biçimde performans farkı yaşanmaz ki o da çoğu işlemci için 90 derece üstü. Ucuz bir soğutucu bile üst seviye işlemciler dışında tüm güncel işlemciler için yeterlidir. Ötesi görüntü veya israftır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet videoyu izlemene gerek yok. Eğer gerçekler umrunda değilse tabii. Birçok itibarlı kanalda da aynı yorumları bulabilirsin. Seçim senin, para senin ama veriler ortada. Ucuz bir soğutucu bile en üst seviye işlemciler dışında tüm güncel işlemciler için yeterlidir. Adamlar 25 dolarlık soğutucu ile her işlemciyi gayet de güzel soğutuyorlar.

Özet tak bir uygun fiyatlı kule tipi soğutucu, keyfine bak. Ötesi israf.
Videoyu izlemedim fakat yazdıklarına katılıyorum, 5900x'i 200₺'lik kule tipi hava soğutucu ile soğutuyorum. Çok nadiren 75-80 derecelere geliyor ki kasamın da çok iyi olduğunu düşünmüyorum, Dark Guardian PRO var.

Şu ana kadar bir sorun çıkmadı fakat param olduğu zaman sıvı soğutucu ya da daha kaliteli bir hava soğutucu tercih edicem.

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Dax Saz
Soğutabileceğini ben de biliyorum zaten, bütçem olduğu için böyle bi seçim yaptım. Forumda bu işlemcinin çok sıcak çalışmadığını da çok kez dile getirdim. Ama özenle topladığım, haftalık temizliğini yaptığım, görselliğine çok önem verdiğim bi kasada kule tipi tercih etmem. Dediğim gibi bütçe meselesi.
Orası öyle. Görseli güzel. En ufak bir sızıntıda altındaki binlerce liralık kartı tuğlaya çevirme olasılığı, pompa sorunları, sıvı eksiltme sorunları ve fiyat gibi nedenlerle ben tercih etmiyorum. Herkesin kendi tercihi tabii.

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
737
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440
İşlemcinin thermal throttle derecesine gelmiyorsan hiçbir biçimde performans farkı yaşanmaz ki o da çoğu işlemci için 90 derece üstü. Ucuz bir soğutucu bile üst seviye işlemciler dışında tüm güncel işlemciler için yeterlidir. Ötesi görüntü veya israftır.

Evet videoyu izlemene gerek yok. Eğer gerçekler umrunda değilse tabii. Birçok itibarlı kanalda da aynı yorumları bulabilirsin. Seçim senin, para senin ama veriler ortada. Ucuz bir soğutucu bile en üst seviye işlemciler dışında tüm güncel işlemciler için yeterlidir. Adamlar 25 dolarlık soğutucu ile her işlemciyi gayet de güzel soğutuyorlar.

Ryzen 7 7800x3d veya Ryzen 9 7900x3d için hangi hava soğutucusunu önerirsiniz?

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Dax Saz
Ryzen 7 7800x3d veya Ryzen 9 7900x3d için hangi hava soğutucusunu önerirsiniz?
İşte bunlar gibi daha üst seviye işlemciler için sıvı soğutma mantıklı olabilir. Ancak ben olsam yine kullanmam ve hava soğutma alternatiflerine bakarım. NOCTUA NH-D15S gibi örneğin. Fiyat olarak tuzlu evet ama Noctua sonuçta.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Benim 10 sene önce söylemeye başladığım ve hala söylediğim şeyi gelip "Linus'un söylediği gerçekler umrunda değilse" diye atmana sadece gülerim ki kendim bile kule tipi kullanıyorum ')

Gibip $1500-$2000'a sistem toplayacak olsam $50'ın da lafını yapıp kule tipi soğutucu da takmam kimse kusura bakmasın. Kasa içi hava akışını iyileştirmenin yanında, kasanın içine kafamdan daha büyük takozu da koymak istemem.

Rudiarius

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Samet Yılmaz
İki tarafında haklı olduğu yönler var şuan konularda 2 tane soğutucu var ikiside f/p, ak400 600-700 küsür ₺ birde bu dc 240m aio 1500 ₺
Kule tipi sogutmalar yılbaşında 300den birden iki katına çıktı 700 veren az daha verip 240mm ye gecebilir, 120mm zaten almayın verdiğiniz paraya kıyasla effektif bir soğutma sunmuyor.

Bütçe önemli, İşlemciniz giriş seviyesi ise i3 stok yeterli,(12-13 serisindeki soğutucu fena değil) amdde wraith prism giriş seviyede gayet yeterli baya başarılı rgbsi de var orta seviyede i5 600 700 serilerinde ve r5 600 700 serilerinde iyi bir hava soğutucu = 240mm performansını verebiliyor bütçe zevk meselesi ama üst segmentteki işlemcilere sağlam bir hava sogutma bile ucu ucuna yetiyor veya yetmiyor, 240mm aio da yetmiyor bazen 360 hatta 420 ve yüksek rpm pompalı soğutucular kullanılıyor/ (ama çok profesyoneller oto ayardaki sıvı soğutmanın işlemciyi anında soğutmayıp soğutmada anlık gecikme yaşattığı için kullanmıyor-muş tam bilemiyorum)

Birde işlemcinizi nekadar zorladığınıza bağlı 1080pde oynarken 12400f rx6800ü besleyemiyordu 82 dereceye kadar çıktı tiz bir uğultu vardı fanda, şuan 4k da oynuyorum fpsim uçup kaçmıyor stok fan hayli hayli yetiyor

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Dax Saz
Benim 10 sene önce söylemeye başladığım ve hala söylediğim şeyi gelip "Linus'un söylediği gerçekler umrunda değilse" diye atmana sadece gülerim ki kendim bile kule tipi kullanıyorum ')

Gibip $1500-$2000'a sistem toplayacak olsam $50'ın da lafını yapıp kule tipi soğutucu da takmam kimse kusura bakmasın. Kasa içi hava akışını iyileştirmenin yanında, kasanın içine kafamdan daha büyük takozu da koymak istemem.
Yani sıcaklı verileri ortada. Kimin neyi ne zaman söylediği önemli değil. İster gül, ister ağla. Değerler orada duruyor. Ben görüntü için bir şey demedim. Aksine güzel dedim. Ama o kadar. Ayrıca kasanın içindeki hava akışını iyileştirmek istiyorsan yukarıya da egzos fanı takabilirsin ki ben öyle kullanıyorum. Kasamda 9 tane fan var. 3 ön giriş, 2 alt giriş, 3 üst egsoz, 1 arka egzos. Madem sen de kule tipi kullanıyorsun, neye muhalefet ettiğini de anlamış değilim :) Aslında söylediklerime karşı öne sürdüğün bir fikrin yok. Hatta yine dediğime geliyorsun. Kasa içine kafa kadar soğutucu koymam gibi... E işte görüntü diyorum ben de.

İki tarafında haklı olduğu yönler var şuan konularda 2 tane soğutucu var ikiside f/p, ak400 600-700 küsür ₺ birde bu dc 240m aio 1500 ₺
Kule tipi sogutmalar yılbaşında 300den birden iki katına çıktı 700 veren az daha verip 240mm ye gecebilir, 120mm zaten almayın verdiğiniz paraya kıyasla effektif bir soğutma sunmuyor.

Bütçe önemli, İşlemciniz giriş seviyesi ise i3 stok yeterli,(12-13 serisindeki soğutucu fena değil) amdde wraith prism giriş seviyede gayet yeterli baya başarılı rgbsi de var orta seviyede i5 600 700 serilerinde ve r5 600 700 serilerinde iyi bir hava soğutucu = 240mm performansını verebiliyor bütçe zevk meselesi ama üst segmentteki işlemcilere sağlam bir hava sogutma bile ucu ucuna yetiyor veya yetmiyor, 240mm aio da yetmiyor bazen 360 hatta 420 ve yüksek rpm pompalı soğutucular kullanılıyor/ (ama çok profesyoneller oto ayardaki sıvı soğutmanın işlemciyi anında soğutmayıp soğutmada anlık gecikme yaşattığı için kullanmıyor-muş tam bilemiyorum)

Birde işlemcinizi nekadar zorladığınıza bağlı 1080pde oynarken 12400f rx6800ü besleyemiyordu 82 dereceye kadar çıktı tiz bir uğultu vardı fanda, şuan 4k da oynuyorum fpsim uçup kaçmıyor stok fan hayli hayli yetiyor
Aslında tam tersi. Suyun kütlesi daha büyük olduğu için anlık sıcaklık artışları daha zor yaşanır.

Dediklerime kanıt olarak da şu videoya göz atabilirsiniz:

Yine de yukarıda dediklerimi bir kez daha bu videoda da değinilmiş. Görüntü. Belki üst seviye işlemciler için düşünülmesi mantıklı olabilir. Ancak ne yazık ki giriş seviyesi işlemcilere bile 240mm hatta 360mm sıvı soğutma takanları gördüm. O para nvme veya ses kartına harcanabilirdi.

Son düzenleme:

MovesLikeJaggeR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
İSRAFİL GÖKBURUN
5700x soğutur mu beyler

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
737
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440
İşte bunlar gibi daha üst seviye işlemciler için sıvı soğutma mantıklı olabilir. Ancak ben olsam yine kullanmam ve hava soğutma alternatiflerine bakarım. NOCTUA NH-D15S gibi örneğin. Fiyat olarak tuzlu evet ama Noctua sonuçta.
Link atar mısınız? Fiyat olarak tuzlu demişsiniz ama 1600TL civarında bu model. Şahsen ben de havadan yanayım fakat şüphelerim var. 420mm lik sıvı soğutucu düşünüyordum.

Hülagühan88

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Dax Saz
Link atar mısınız? Fiyat olarak tuzlu demişsiniz ama 1600TL civarında bu model. Şahsen ben de havadan yanayım fakat şüphelerim var. 420mm lik sıvı soğutucu düşünüyordum.
Fiyatı 1.600'den bulduysanız çok iyi bence. Bu soğutucu birçok sıvı soğutmaya bile taş çıkartır güçte ve malzeme kalitesi üst seviye. Biraz irice tabii ancak bence çirkin de durmuyor. Bulduysanız o fiyata alın bence. ama imzadaki işlemci için düşünüyorsanız hiç gerek yok yani. Uygun fiyatlı bir hava soğutucu fazlasıyla iş görecektir.

D3ATHLY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
993
İsim
Y K
ahh aah 250 TL'ye aldığım 6 borulu 2 fanlı rgb snowman ahh, satışta bile yok, benim diyen sıvı soğutmalar yanına bile yaklaşamıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,795
Üyeler
167,889
Son üye
zzzxy
Top Bottom