Neler Yeni

Online alışveriş sitelerinde bir dolandırıcı var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yiğit ERKOL
Arkadaşlar merhaba,
PTTAVM üzerinden eski bilgisayarımı hayata döndürmek üzere RAM bellek almıştım. Hikayeyi geçiyorum ram bellekler ikinci el ve arızalı. İade ettim satıcı arızalı değil dedi reddetti. Destek de yardımcı olmuyor. Bugün 2.kez iadeye gönderdim ne olacağı meçhul. Az önce iş yerinin adresini bulmaya çalışırken adreste öyle bir dükkan olmadığını farkettim. Şikayet vardaki şikayetler ve alışveriş sitelerindeki dükkan yorumlarını okuduğumda bu adamın arızalı ikinci el ürün satıp daha sonra hiçbir iadeyi kabul etmediğini görmüş oldum(Bir sürü örneği mevcut). Satıcının internetti adı " Ofisgruptedarik - Ofisgrupkurumsaltedarik " . Bu satıcı ismini gördüğünüzde ürün alırken ikinci kez düşünün derim. Kargom yine iade olmazsa ne gibi bir yol izlemeliyim Tüketici hakem heyeti ne kadar başarılı olur polise veya savcıya gidip dolandırıcıdır diye ihbarda mı bulunayım?
-- UMARIM DOLANDIRICI DEĞİLDİR YORUMLAR BU ŞEKİLDE GÖSTERİYOR.

OKUMAK İSTEYENLER İÇİN OLAYIN UZUN HALİ :

04.03.25 de Ram bellekleri alıyorum. Ürün geliyor deniyorum arızalı olduğu için kutulayıp iadeye gönderiyorum. İade reddediliyor PTTAVM site desteğiyle iletişime geçiyorum mail olarak ulaşın diyorlar, mail olarak ulaşıyorum bizlik bir durum yok satıcıyla iletişime geçin diyorlar. Satıcıyla iletişime geçiyorum iade alırız diyor sabahına bana iade kargoyu gönderiyor. Bu sırada kargo geliyor kargocuya evde yokum diyorum geri gitsin diyorum iade kodu olmadan gitmez dediler diyor. O sırada tekrar pttavm ye mail atıyorum satıcıyla konuştum yeni iade kodu verir misiniz diyorum, satıcıyla konuştuk kesinlikle iade kabul etmeyeceğini söyledi diyorlar. O sırada siteye ne oldu bilmiyorum iade kodu oluştur diye bir buton açıldı siparişlerim kısmında tekrar kod oluşturdum kargocuya telefondan söyledim. Eve geldim adamları araştırırken dükkanlarının adreste olmadığını farkettim. Şikayet vardaki şikayetleri incelediğimde herkese arızalı ve ikinci el bilgisayar parçaları, bozuk bilgisayarlar, kırılmış monitörler sattıklarını gördüm. yine n11-idefix-pttavm gibi yerlerde yorumları inceledim ( Aldığım üründe yorum olmadığını için baştan okuyamadım ) Herkes iade kabul etmediklerini ve ikinci el - bozuk ürün gönderdiklerini belirtmiş. Satıcıyla telefondan iletişime geçtiklerinde ise hakaret edip telefonu kapattığını belirtmişler. Şikayetvar da bir yorumda ise satıcı üstü kapalı şekilde ben buyum bu şekilde ürün satıyorum isteyen ağlasın demiş.

redjohn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Hakan Yivus
Faturadaki adresi mi kontrol ettiniz yoksa internetten mi buldunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yiğit ERKOL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Faturadaki adresi kontrol edin, Google Maps ile bakabilirsiniz.
Gelen kargodan yanlış hatırlamıyorsam fatura-irsaliye de çıkmadı. PTT kargonun vurmuş olduğu etiket dışında yazılı bir şey yoktu.

redjohn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Hakan Yivus
Gelen kargodan yanlış hatırlamıyorsam fatura-irsaliye de çıkmadı. PTT kargonun vurmuş olduğu etiket dışında yazılı bir şey yoktu.
Pttavm hiç kullanmadım fakat varsa öyle bir seçenek faturanızı isteyin. Faturayı verdiklerinde tarihi, ürün açıklamasını kontrol edin. Ardından satıcı kısmındaki adresi kontrol edin. Fatura yok diye söylenirlerse maliyeye şikayette bulunun. Arızalı ürün satıldığını ve fatura olmadığı için iade edemediğinizi belirtirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yiğit ERKOL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pttavm hiç kullanmadım fakat varsa öyle bir seçenek faturanızı isteyin. Faturayı verdiklerinde tarihi, ürün açıklamasını kontrol edin. Ardından satıcı kısmındaki adresi kontrol edin. Fatura yok diye söylenirlerse maliyeye şikayette bulunun. Arızalı ürün satıldığını ve fatura olmadığı için iade edemediğinizi belirtirsiniz.
Dediğiniz gibi yapacağım, ilerleyen süreçte durum hakkında sizi tekrar etiketleyip haberdar edeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,697
Üyeler
170,403
Son üye
JustCurious
Top Bottom