Online Sertifikasyon Programları Hakkında

NSIS-arch

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar,

Geçtiğimiz günlerde, boş vakitlerimi daha verimli değerlendirmek adına online kurs ve sertifikasyon programlarını araştırmaya başladım, fakat hala emin olamadığım bazı noktalar olduğu için sizlere danışmak istedim. Örneğin, online kurs ve sertifika sağlayan platformlardan alınan sertifikaların geçerliliği konusunda bazı sorularım var. Bununla birlikte, platformların başlıklara ayırdığı programların her birinden geçerli bir sertifika alıp alamayacağım konusunda da sorularım olacak.

Popüler olarak kullanılan "Coursera" ve "edX" gibi platformlardan bazı eğitimlere başladım, hatta yakın bir zamanda sertifikasyon adına ücretli ödemelerde de bulunacağım. Fakat konuyu başlıklara ayırmak gerekirse:

Coursera için:

Kategorilere ayrılmış birden fazla programın olduğunu görüyorum: "Professional Certificate", "Specialization" ve "Course". Anladığım kadarıyla, "Specialization" ve "Professional Certificate" içeriklerini tamamlayarak onaylanmış sertifikalar kazanabiliyorum. Fakat burada kafama takılan iki soru bulunmakta: İlk sorum, bu iki farklı kategorinin birbirinden farkının ne olduğu; ikinci sorum ise "Course" başlığı altındaki programları tamamladığımda sertifika kazanıp kazanamayacağım.

edX için:

Birden fazla içerik bulunduğunu görüyorum, fakat çoğunun sertifika verdiği yazıyor. Bu noktada, "HarvardX CS50x" gibi sertifika veren programlar haricinde, diğer programların bana vereceği sertifikaların ne tür bir anlamı olacağı konusunda tereddütlerim var. Örneğin, buradan alacağım "Course" başlığı altındaki sertifikaların bir anlamı olup olmadığı, günümüzde herkesin alabileceği "Katılım Sertifikası" düzeyinde bir şey olup olmadığı konusunda şüphelerim var.

Tüm bunlar dışında, temel amacın eğitim almak olduğunu çok iyi biliyorum; fakat yine de bitirdiğim bir programın bana kişisel bir şeyler katmasının yanında, bir geçerliliğinin olmasını da istiyorum. Neticede, tüm bu programların yanında önerilerinize de tam anlamıyla açığım. Örneğin, Networking alanında veya bu tarz konular üzerine başlangıç-orta seviye sertifikalı kurs önerilerinize de bakabilirim.

Teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,865
Üyeler
184,517
Son üye
ғʀᴇᴅ ᴄ̧ᴀᴋᴍᴀᴋᴛᴀꜱ̧
Geri