Neler Yeni

Optik Switch Çok Fark Eder Mi?

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
Arkadaşlar selamlar. Yeni bir klavye alacağım ve bu nedenle gamakay mk61 modeline bakıyordum. Gördüm ki yellow optik switchler var üzerinde. Optik switch çok fark eder mi? Bir de blue switch alsam da optik mi olur yoksa mekanik mi?

SeastoreKing

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
811
İsim
Ahmet Erboz
Arkadaşlar selamlar. Yeni bir klavye alacağım ve bu nedenle gamakay mk61 modeline bakıyordum. Gördüm ki yellow optik switchler var üzerinde. Optik switch çok fark eder mi? Bir de blue switch alsam da optik mi olur yoksa mekanik mi?
optik swtich mekanik switch e göre 5 kat daha hızlıdır. yani optik olması daha iyi.

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
Optik tuşlar ışık ile iletim yapıyor, yani metalin gecikmesi (18 - 25ms) yerine ışığın gecikmesi (0,2 - 1ms) geçiyor. Hisseder misin, hiç sanmıyorum ama meraklısına daha hızlı iletiyor işte. Paslanma açısından daha iyi optik, su geçirmeyen üst düzey klavyelerin çoğu optik zaten. Ömrü de uzun oluyor bu nedenle bir nebze.

aydin.

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Optik switch her zaman daha iyidir ve hız bakımından daha hızlı

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Gecikme farkını hisseder misin bilmem ama tıklama hissiyatı farkını hissedersin diye tahmin ediyorum.

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Optik tuşlar ışık ile iletim yapıyor, yani metalin gecikmesi (18 - 25ms) yerine ışığın gecikmesi (0,2 - 1ms) geçiyor. Hisseder misin, hiç sanmıyorum ama meraklısına daha hızlı iletiyor işte.
Gecikme farkını hisseder misin bilmem ama tıklama hissiyatı farkını hissedersin diye tahmin ediyorum.
optik swtich mekanik switch e göre 5 kat daha hızlıdır. yani optik olması daha iyi.
Bir sorum daha var. Bu linkteki tüm switch seçenekleri optik mi yoksa sadece yellow mu optik?

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Bir sorum daha var. Bu linkteki tüm switch seçenekleri optik mi yoksa sadece yellow mu optik?

V2 yazıyor. Galiba.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,539
Üyeler
164,692
Son üye
brkdrk
Top Bottom