Neler Yeni

Ortalamam 50 üstü sınıfta kalır mıyım?

Ukhai

80+ Bronze
Edebiyattan kalınca sınıfta kalma diye bir şey yok yanlış bilgi vermeyin. Ortalaman 50'nin üstündeyse devamsızlığında sıkıntıda değilse ne olursa olsun geçersin.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,571
İsim
Taha yücel
Hocamın dediği doğru istersen edebiyattan kal sorumluluğuna girersin 6 dersden fazla yani 7 ders notu 50 den aşşağı ise 2 dönemin toplamı örneğin ingilizce ilk dönem 56 ikinci dönem 44 geçiyorsun ama ilk dönem 56 ikinci dönem 40 ise o dersten kalıyorsun istersen notun 60 olsun 7 dersten kalırsan direk sınıf tekrarı (bizim okulda böyle çoğu kişi kaldı)
Knk bir çok video izledim bugınortlaman 50 nin üzerondeyse genel kaç dersten kalirsan kal geciyorsun diyordu (knk kusura bakma telefon kirik zor yaziyoum sil yaz bazi kelimeleri yazamadim)

fthcim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Fatih
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Discord
Faaattiiihh#0006
sorumlu şekilde geçersin ve seneye o dersleri verirsin telafi sınavlarında dostum

Zqof

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Bedirhan OZAN

berat gnr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
berat Güner
edebiyat dersi ortalaması 2 döneöe bakılarak hesaplanıyor dimi mesala ben ilk dönem edebiyat ortalaması 72 2. dönem edebiyat ortalaması 28 ben edebiyat tan kalıyormuyum

sucukreizimiz

80+ Bronze
Knk bir çok video izledim bugınortlaman 50 nin üzerondeyse genel kaç dersten kalirsan kal geciyorsun diyordu (knk kusura bakma telefon kirik zor yaziyoum sil yaz bazi kelimeleri yazamadim)
Arkadaşım kaldı o videodaki sistemler değişmiştir.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,023
İsim
Oğuz Oğuz
İki dönem ortalamam 50 üstü ama edebiyat, matematik, tarih ve kimyadan kaldım. Sınıfı geçer miyim?
İki dönem ortalamam 50 üstü ama edebiyat, matematik, tarih ve kimyadan kaldım. Sınıfı geçer miyim?
Doğrudan sınıf geçme

MADDE 57- (1) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla;

a) Tüm derslerden başarılı olan,
b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer. (2) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Birinci fıkradaki şartları taşımakla birlikte yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler, o dersten/derslerden sorumlu geçer.

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

MADDE 58- (Değ: 1/7/2015-29403 RG

(1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

(2) (Değ: 28/10/2016-29871 RG)

a) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır.

b) Sınava girecek öğrenci sayısının otuzu aşması ve/veya birden fazla salonda sınav yapılması hâlinde her sınav salonu için ayrıca bir gözcü öğretmen daha görevlendirilir.

c) Farklı sınıflardaki aynı dersin öğrenci sayısının toplamda otuzu aşmaması hâlinde bu öğrencilerin sınavları birleştirilerek tek komisyon marifetiyle de yapılabilir.

ç) Sınav tarihleri ve görevlendirilecek öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde hafta içerisinde yapılacak şekilde planlanır. Gerektiğinde cumartesi ve pazar günlerinde de yapılabilir.

(3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

(4) Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

(5) Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

(6) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.

Sınıf tekrarı ve öğrenim hakkı

MADDE 59- (1) Öğrencilerden;

a) Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

b) Okuldan mezun olamayan on ikinci sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar başarısız olunan ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar edebilir. Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğretim yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir. Bu sınavlar sonunda da başarısız olan öğrencilerin öğretim yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

c) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Özürleri nedeniyle; hazırlık sınıfı öğrencileri hariç okula devam edemeyen, okula devam ettikleri hâlde iki dönem puanı alamayan öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla o yıla ait öğrenim haklarını kullanmamış sayılır. Öğrenim hakkının kullanılmamış sayılması hâli, öğrenim süresince iki eğitim ve öğretim yılıyla sınırlıdır

Top Bottom