Neler Yeni

Oruç sayılır mıyım? Orucum bozulurmu?

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
876
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Video oyunları ve Monitörler
Sahura kalktım ama aklımda pazar günü ve sınav haftası oruç tutmamak vardı, sahurda niyette etmedim sadece ailem görsün diye kalktım amacım oruç tutmak değildi. Bugün bir şey yersem oruçlu değilim ama oruçlu sayılıp orucum bozulurmu?

Hanaz

80+ Gold
Niyet etmediysen tutmuş olmassın diye biliyorum

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
876
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
876
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Sahurda kalktım ama niyet etmedim gibi şeyler sorabilirsin goggle illa soran birileri olmuştur
Soruyorum ancak hep farklı şeyler çıkıyor, mantıken sahura kalkma amacım oruç tutmak değildi niyette etmedim ancak korkutorum bir şey yemeye işte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sahurda kalktım ama niyet etmedim gibi şeyler sorabilirsin goggle illa soran birileri olmuştur
190 diyanet hattını aradım bana niyet etmemeye niyet ettiğin için ver sahura kalkma amacın oruç tutmamak olduğu için bugün oruçlu değilsin dedi. Ama sınav haftası oruç tutmayıp kazasını versende daha sonra yine günah yazılır sınav oruç tutmamaya bir sebep değildir dedi. Lakin bazı yerlerde sınav haftası tutmayıp kazasını daha sonra vermenin uygun olduğunu söylüyor.

Son düzenleme:

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Soruyorum ancak hep farklı şeyler çıkıyor, mantıken sahura kalkma amacım oruç tutmak değildi niyette etmedim ancak korkutorum bir şey yemeye işte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

190 diyanet hattını aradım bana niyet etmemeye niyet ettiğin için ver sahura kalkma amacın oruç tutmamak olduğu için bugün oruçlu değilsin dedi. Ama sınav haftası oruç tutmayıp kazasını versende daha sonra yine günah yazılır sınav oruç tutmamaya bir sebep değildir dedi. Lakin bazı yerlerde sınav haftası tutmayıp kazasını daha sonra vermenin uygun olduğunu söylüyor.
Oruçlu değilsin, kendini de rahatlatmaya çalışma saçmalıyorsun sağlık sorunları dışında hiç bir şey oruç tutmana engel değil

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
876
İsim
Fettah Özalp
İlgilendiği Kategoriler
Oruçlu değilsin, kendini de rahatlatmaya çalışma saçmalıyorsun sağlık sorunları dışında hiç bir şey oruç tutmana engel değil
Kendimi rahatlamaya çalıştığımı nerden çıkardın anlamadım, sınıfta çoğu arkadaşım böyle yapıyor din kültürü hocamda kaza olursa sıkıntı olmaz diyor bazı kaynaklarda sıkıntı olmayacağı yönünde

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Kendimi rahatlamaya çalıştığımı nerden çıkardın anlamadım, sınıfta çoğu arkadaşım böyle yapıyor din kültürü hocamda kaza olursa sıkıntı olmaz diyor bazı kaynaklarda sıkıntı olmayacağı yönünde
Kardeşim oruç tutmak farzdır tutmazsan günahtır bozarsan günahtır. Sonra tutman senin günahını silmez. Arkadaşların yapıyor diye bir şey değişmez. Her hoca da her şeyi bilmez kendine göre yorumlar. Sende kendine göre yorumluyorsun rahatlatmaya çalışıyorsun kendini ve hatırlıyorum ki geçen senede yine böyle bir şeyler yazmıştın. Bazi kaynaklar, okuldaki arkadaşlar bazi hocalar dedi diye bir şey değişmez.

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
485
İsim
Alperen Yılmaz
Sahura kalktım ama aklımda pazar günü ve sınav haftası oruç tutmamak vardı, sahurda niyette etmedim sadece ailem görsün diye kalktım amacım oruç tutmak değildi. Bugün bir şey yersem oruçlu değilim ama oruçlu sayılıp orucum bozulurmu?
ne amaçla kalktıysan ona göre oruçlu olursun yani sen oruç tutmak için kalkmadığından sorun yok

Noysal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Vefa İzzet Kalaycıoğlu
niyet kalpten edilir eğer kalbinde tutmak yoksa sıkıntı yok

mqmiii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Karakan
Hanefi mezhebine bağlıysan niyet etmezsen sorun yok yani oruç tutarsan kabul oluyor sahura kalkman yeterli ama tutmak için kalkmadıysan ve yemek yersen oruç değilsin ve bozulmuyor şafi mezhebine bağlıysan niyet etmek zorundasın etmezsen sayılmıyor

We_need_meet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
...
Niyet etmediyseniz oruçlu sayılmazsınız hocam.

Top Bottom