mutlu pide
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 3
Dahası
Mesela otomatik alınan DNS mi yoksa CloudFlare DNS mi daha hızlı nasıl anlarım?
Onu biliyorum ama oto DNS mi onu bilmem gerek.Hız olarak aşırı etkilemez, ben CloudFlare kullanıyorum. CMD üzerinden DNS adreslerine ping atıp en düşük olanı kullanabilirsin. CloudFlare'in İstanbul sunucusu olduğu için diğerlerinden çok daha düşük ms çıkacaktır muhtemelen.
Otomatik DNS servis sağlayıcısının belirlediği DNS oluyor, internetten servis sağlayıcının DNS adresine bakıp ping atabilirsin.Onu biliyorum ama oto DNS mi onu bilmem gerek.
Ayrıca sen ölmedin mi fieyri
DNS sorgulama tarzı siteler vardı sanırım. Oradan mevcut DNS'ini öğrenebilirsin.Onu biliyorum ama oto DNS mi onu bilmem gerek.
Ayrıca sen ölmedin mi fieyri
Nasıl gerekli ayarı aktifleştirebilirim?DNS sorgulama tarzı siteler vardı sanırım. Oradan mevcut DNS'ini öğrenebilirsin.
Ayrıca sağlayıcı modemi kullanan ve gerekli ayarları aktifleştirmeyip kafadan DNS ayarı yapan kişiler çoğu zaman şu şekilde bağlanıyor.
Örn. Türk Telekom;
DNS1 - (Türk Telekom DNS)
DNS2 - (Türk Telekom DNS 2)
DNS3 - (Cloudflare DNS vb.)
Yani birincil olarak yine Telekomunki çalışıyor.
Ancak modemlerde bulunan DNS'i yoksay gibi seçenekler ile istenilen DNS birincil olarak kullanılabiliyor.
Genellikle modemin internet bağlantı ayarlarının olduğu yerde ek DNS ayarı bulunur. En azından TT modemlerinde bu şekilde.Nasıl gerekli ayarı aktifleştirebilirim?
Genellikle modemin internet bağlantı ayarlarının olduğu yerde ek DNS ayarı bulunur. En azından TT modemlerinde bu şekilde.
Oradan ayarlayabilirsin. Ancak varsayılan DNS'i yoksay tarzı bir seçenek var mıdır bilmiyorum, bazılarında var
Genel ağ kısmında olsa gerek.
WAN Bağlantıları, 3G/4G Ayarları, IPSec VPN ve VPN Ayarları var hangisi?Genel ağ kısmında olsa gerek.
Şu anda hatırlamıyorum desem..WAN Bağlantıları, 3G/4G Ayarları, IPSec VPN ve VPN Ayarları var hangisi?