Sıfırlayıp deniyorum şimdi. Bronzedan daha aşağısı varsa benim işlemci o da olabilir. Biosda oc genie diye bir seçenek var. Onu aktif edince mavi ekran alıyor, sistem çalışmıyor.
Sıfırlayıp deniyorum şimdi. Bronzedan daha aşağısı varsa benim işlemci o da olabilir. Biosda oc genie diye bir seçenek var. Onu aktif edince mavi ekran alıyor, sistem çalışmıyor.
Manuel olarak Ryzen Master üzerinden Overclock yapmayı deneyin.
Her frekans artırmanızda ve voltaj düşürmenizde Prime95 SmallFFTs ya da Aida64 FPU testini 3-5 dakika test ederek stabiliteyi ölçebilirsiniz.
Manuel olarak Ryzen Master üzerinden Overclock yapmayı deneyin.
Her frekans artırmanızda ve voltaj düşürmenizde Prime95 SmallFFTs ya da Aida64 FPU testini 3-5 dakika test ederek stabiliteyi ölçebilirsiniz.
ryzen masterda yaptığım uvde sorun çıkmamasına rağmen, aynı ayarları bir tık fazla voltaj olarak biosa girdiğimde sorun çıkıyor. biosdan deneye deneye yapmıştım uv. o ayarı da sıfırladım bu testi yapayım diye ama olmadı.
Uygulama Ryzen işlemcinize 1-2 işlem uygulayarak OC kapasitesini öğrenmemizi sağlıyor. Peki bunun için neye İhtiyacımız var: (İndirmek için isimlerine basın)
Şartlar: B450 ve üstü anakart gerekir. Bazı B350 anakartlarda çalışmasa bile %85' inde çalışıyor. -Ryzen Master (Kapalı olsa da olur, kurulu olmak zorunda ama) -CTR 1.1 Beta 7
-Rehberin sonunda Spoiler içinde verdiğim işlemciler içinde olan bir işlemci olması
-İşlemcinizde ayar olmaması. Yani UV/OC, GHz ayarlama yaptıysanız sıfırlamanız lazım.
İndirdikten sonra CTR 1.1 Beta 7 klasörünü açıyoruz.
CTR 1.1 Exe' yi açıyoruz.
Karşımıza böyle bir ekran gelicek: Alıntıyı görüntüle
MAIN yazan yere tıklıyoruz ve aşağıdaki gibi bir sayfa açılıyor. Alıntıyı görüntüle
Bu sayfada START butonunun üstündeki DIAGNOSTIC butonuna basıp bekliyoruz.
Test ortalama 30 dakka sürer. Bitince böyle bi ekran gelir. Sizde burda yazan değerler farklı olucaktır. Altı çizili olan cümlede GOLDEN yerine başka bir şey yazabilir. Ama bu altı çizili cümlenin benzerini gördüyseniz test bitmiştir. Alıntıyı görüntüle
arkadaşlar r3 3100 işlemcim var slilon kalitesini öğrenmek istiyorum ama bu ctr 2.0 olarak güncellenmiş ve exe dosyasını çalıştırmıyor bende nasıl çalıştırabilirim
arkadaşlar r3 3100 işlemcim var slilon kalitesini öğrenmek istiyorum ama bu ctr 2.0 olarak güncellenmiş ve exe dosyasını çalıştırmıyor bende nasıl çalıştırabilirim
ryzen masterda yaptığım uvde sorun çıkmamasına rağmen, aynı ayarları bir tık fazla voltaj olarak biosa girdiğimde sorun çıkıyor. biosdan deneye deneye yapmıştım uv. o ayarı da sıfırladım bu testi yapayım diye ama olmadı.
Aynı şey bende de oldu. Ryzen 3600 bronze silikon 4.0 ghz 1.125 voltajı ryzen masterla 30 dk lık aida64 testle sıkıntısız çalışabildi. Bios a geçirdikten sonra yine test yaptım ve 14. Dakikada restart attı bende anlamadım..