Cinebench R20 indirmeniz lazım CTR 2.0' ın linkte var. RAR olarak inecek. Rar' ın içindeki dosyaları CTR klasörünün içindeki CB20 klasörüne atacaksınız.
ryzen master yükledim ama girmemiştim testi yaptı cok kısa sürdü BRONZE SAMPLE cıktı ama ryzen masterın içine giremiyorum ekteki hatayı veriyor silip geri yükledim verdiği sonuç doğrumudur?
ryzen master yükledim ama girmemiştim testi yaptı cok kısa sürdü BRONZE SAMPLE cıktı ama ryzen masterın içine giremiyorum ekteki hatayı veriyor silip geri yükledim verdiği sonuç doğrumudur?
Uygulama Ryzen işlemcinize 1-2 işlem uygulayarak OC kapasitesini öğrenmemizi sağlıyor. Peki bunun için neye İhtiyacımız var: (İndirmek için isimlerine basın)
Şartlar: B450 ve üstü anakart gerekir. Bazı B350 anakartlarda çalışmasa bile %85' inde çalışıyor. -Ryzen Master (Kapalı olsa da olur, kurulu olmak zorunda ama) -CTR 2.0 RC3
-Rehberin sonunda Spoiler içinde verdiğim işlemciler içinde olan bir işlemci olması
-İşlemcinizde ayar olmaması. Yani UV/OC, GHz ayarlama yaptıysanız sıfırlamanız lazım.
-CBP açık veya kapalı fark etmez. -Cinebench R20 indirmeniz lazım CTR 2.0' ın linkte var. RAR olarak inecek. Rar' ın içindeki dosyaları CTR klasörünün içindeki CB20 klasörüne atacaksınız.
İndirdikten sonra CTR 2.0 klasörünü açıyoruz.
CTR.exe' yi açıyoruz.
Karşımıza böyle bir ekran gelicek: Alıntıyı görüntüle
MAIN yazan yere tıklıyoruz ve aşağıdaki gibi bir sayfa açılıyor. Alıntıyı görüntüle
Bu sayfada START butonunun üstündeki DIAGNOSTIC butonuna basıp bekliyoruz.
Test ortalama 30 dakka sürer. Bitince böyle bi ekran gelir. Sizde burda yazan değerler farklı olucaktır. Altı çizili olan cümlede GOLDEN yerine başka bir şey yazabilir. Ama bu altı çizili cümlenin benzerini gördüyseniz test bitmiştir. Alıntıyı görüntüle
Uygulama Ryzen işlemcinize 1-2 işlem uygulayarak OC kapasitesini öğrenmemizi sağlıyor. Peki bunun için neye İhtiyacımız var: (İndirmek için isimlerine basın)
Şartlar: B450 ve üstü anakart gerekir. Bazı B350 anakartlarda çalışmasa bile %85' inde çalışıyor. -Ryzen Master (Kapalı olsa da olur, kurulu olmak zorunda ama) -CTR 2.0 RC3
-Rehberin sonunda Spoiler içinde verdiğim işlemciler içinde olan bir işlemci olması
-İşlemcinizde ayar olmaması. Yani UV/OC, GHz ayarlama yaptıysanız sıfırlamanız lazım.
-CBP açık veya kapalı fark etmez. -Cinebench R20 indirmeniz lazım CTR 2.0' ın linkte var. RAR olarak inecek. Rar' ın içindeki dosyaları CTR klasörünün içindeki CB20 klasörüne atacaksınız.
İndirdikten sonra CTR 2.0 klasörünü açıyoruz.
CTR.exe' yi açıyoruz.
Karşımıza böyle bir ekran gelicek: Alıntıyı görüntüle
MAIN yazan yere tıklıyoruz ve aşağıdaki gibi bir sayfa açılıyor. Alıntıyı görüntüle
Bu sayfada START butonunun üstündeki DIAGNOSTIC butonuna basıp bekliyoruz.
Test ortalama 30 dakka sürer. Bitince böyle bi ekran gelir. Sizde burda yazan değerler farklı olucaktır. Altı çizili olan cümlede GOLDEN yerine başka bir şey yazabilir. Ama bu altı çizili cümlenin benzerini gördüyseniz test bitmiştir. Alıntıyı görüntüle
R3 3100'ü 1 saat boyunca 4050 MHz'de test etti en son 986 mV'de reset attı PC. Açıldığında ise Bronze Sample verdi. Normal mi bu? Hiç 4050'nin üstüne çıkmadı.
R3 3100'ü 1 saat boyunca 4050 MHz'de test etti en son 986 mV'de reset attı PC. Açıldığında ise Bronze Sample verdi. Normal mi bu? Hiç 4050'nin üstüne çıkmadı.
@RevDeisDou Logu ekledim. Bu sefer reset yemedim ve platinum verdi. Bu işlemciyle UV ile 4.1-4.2 GHz yapabilir miyim? VRM soğutucusu yok anakartın. Zorlamak da istemiyorum, performansı yetiyor zaten.
DIAGNOSTIC RESULTS
AMD Ryzen 3 3100 4-Core Processor
Max temperature: 59,3°
Energy efficient: 4,08
Your CPU is PLATINUM SAMPLE
Recomended values for overclocking (P1 profile):
Reference voltage: 1225 mV
Reference frequency: 4425 MHz
Recomended values for overclocking (P2 profile):
Reference voltage: 1325 mV
Reference frequency: 4550 MHz
Recomended values for undervolting:
Reference voltage: 1150 mV
Reference frequency: 4275 MHz
***ClockTuner for Ryzen 2.0 RC3 by 1usmus***
AMD Ryzen 3 3100 4-Core Processor
MSI B450M-A PRO MAX (MS-7C52)
BIOS ver. 3.B1 SMU ver. 46.65.00
TABLE ver. 2361603
DRAM speed 3200 MHz
02/09/2021 14:41:16
Phoenix ready!
Cinebench R20 started
Cinebench R20 finished with result: 2194
Voltage: 1.2 V PPT: 57.3 W Temperature: 68.4°
14:54:06: Silicon FIT measurement started...
14:54:34: Silicon FIT measurement done!
14:54:34: Stress test stopped.