Uygulama Ryzen işlemcinize 1-2 işlem uygulayarak OC kapasitesini öğrenmemizi sağlıyor. Peki bunun için neye İhtiyacımız var: (İndirmek için isimlerine basın)
Şartlar: B450 ve üstü anakart gerekir. Bazı B350 anakartlarda çalışmasa bile %85' inde çalışıyor. -Ryzen Master (Kapalı olsa da olur, kurulu olmak zorunda ama) -CTR 2.0 RC3
-Rehberin sonunda Spoiler içinde verdiğim işlemciler içinde olan bir işlemci olması
-İşlemcinizde ayar olmaması. Yani UV/OC, GHz ayarlama yaptıysanız sıfırlamanız lazım.
-CBP açık veya kapalı fark etmez. -Cinebench R20 indirmeniz lazım CTR 2.0' ın linkte var. RAR olarak inecek. Rar' ın içindeki dosyaları CTR klasörünün içindeki CB20 klasörüne atacaksınız.
İndirdikten sonra CTR 2.0 klasörünü açıyoruz.
CTR.exe' yi açıyoruz.
Karşımıza böyle bir ekran gelicek: Alıntıyı görüntüle
MAIN yazan yere tıklıyoruz ve aşağıdaki gibi bir sayfa açılıyor. Alıntıyı görüntüle
Bu sayfada START butonunun üstündeki DIAGNOSTIC butonuna basıp bekliyoruz.
Test ortalama 30 dakka sürer. Bitince böyle bi ekran gelir. Sizde burda yazan değerler farklı olucaktır. Altı çizili olan cümlede GOLDEN yerine başka bir şey yazabilir. Ama bu altı çizili cümlenin benzerini gördüyseniz test bitmiştir. Alıntıyı görüntüle
Sıcaklıktan yakınıyordum, bayadır da voltaj denemesi falan yaparken bu konuya denk geldim. Bronz çıkacağına adım kadar emindim ve şaşırtmadı. Şans diyelim.d