Neler Yeni

Overclock ne?

Tavsiye edermisin

• Oy kullanan toplam üye
    26

BilalGYNK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Bilal
Overclock ne işe yarıyor ve bilgisayara her hangi bir zararı olurmu yada çok ısınırmı bu arada laptop ve AMD ryzen 5 işlemciye sahibim bana da olurmu tavsiye edermisiniz.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,425
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Laptoplarda overclock işlemi çok kısıtlı ve pek önerilmiyor.

samole44

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
Bünyamin
Overclock ne işe yarıyor ve bilgisayara her hangi bir zararı olurmu yada çok ısınırmı bu arada laptop ve AMD ryzen 5 işlemciye sahibim bana da olurmu tavsiye edermisiniz.
overclock bir işlemcinin yada ekran kartının normalden daha hızlı kullanılmasına denir mesela diyelim senin işlemcin 3.0ghzde çalışıyor sen onu overclock ile 3.5ghzye kadar çıkarabilrisn overclockla ama sistemin ömrü kısalır çabuk ısınır ve fazla güç tüketir

saphary

80+
Selamlar, Overlock Hız Aşırtma demektir. Yanlış bilmiyorsam CPU'ya giden voltaj fazla oluyor falan Ghz gibi değerler artıyor. Laptoplarda pek tavsiye etmiyorum. Daha çok masaüstünde tavsiye ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
E.C.
Overclock kabaca işlemci, ekran kartı, RAM gibi parçalara giden gerilimi arttırarak daha yüksek frekanslarda çalıştırma işlemidir. Bilinçli yapılan overclock zarar vermez. Parçalara giden gerilim arttığı için doğal olarak açığa çıkan ısı enerjisi de artar. Sonuç olarak da sıcaklık artışı olur.

Laptopların çoğunda overclock işlemi sadece ekran kartına yapılabilir o da çok kısıtlı ayarlarla. Zaten laptopa overclock yapmayı kesinlikle önermem.

BilalGYNK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Bilal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
overclock bir işlemcinin yada ekran kartının normalden daha hızlı kullanılmasına denir mesela diyelim senin işlemcin 3.0ghzde çalışıyor sen onu overclock ile 3.5ghzye kadar çıkarabilrisn overclockla ama sistemin ömrü kısalır çabuk ısınır ve fazla güç tüketir
Peki teşekkür ederim o zmn yapmasam iyi olur

Ozzyy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
569
İsim
Ozan Korzay
Overclock kısacası hız aşırtma laptolar için önerilmez çekirdekleri üst seviyede zorlamak

Renthor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Semih Arda Tuna
Overclock işlemci veya ekran kartının performansını arttırmak için mhz değerini arttırma işlemidir (Farklı bileşenlerdede olabilir tam bilgim yok). Fakat Overclock daha fazla ısınmaya yol açacağı için iyi bir soğutma sistemine ihtiyaç duyulur. Laptoplarda tavsiye etmiyorum ısınma dolayısıyla.

BilalGYNK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Bilal
Peki bu zararlar masaüstü bilgisayar dada gecerlimi

Symbol

80+
Overclock bir donanım biriminin çalışma hızını arttırılmasıdır denilebilir. Tecrübeli değilseniz kesinlikle önermiyorum.

Top Bottom