overclock bir işlemcinin yada ekran kartının normalden daha hızlı kullanılmasına denir mesela diyelim senin işlemcin 3.0ghzde çalışıyor sen onu overclock ile 3.5ghzye kadar çıkarabilrisn overclockla ama sistemin ömrü kısalır çabuk ısınır ve fazla güç tüketirOverclock ne işe yarıyor ve bilgisayara her hangi bir zararı olurmu yada çok ısınırmı bu arada laptop ve AMD ryzen 5 işlemciye sahibim bana da olurmu tavsiye edermisiniz.
Selamlar, Overlock Hız Aşırtma demektir. Yanlış bilmiyorsam CPU'ya giden voltaj fazla oluyor falan Ghz gibi değerler artıyor. Laptoplarda pek tavsiye etmiyorum. Daha çok masaüstünde tavsiye ederim.Overclock ne işe yarıyor ve bilgisayara her hangi bir zararı olurmu yada çok ısınırmı bu arada laptop ve AMD ryzen 5 işlemciye sahibim bana da olurmu tavsiye edermisiniz.
Peki teşekkür ederim o zmn yapmasam iyi oluroverclock bir işlemcinin yada ekran kartının normalden daha hızlı kullanılmasına denir mesela diyelim senin işlemcin 3.0ghzde çalışıyor sen onu overclock ile 3.5ghzye kadar çıkarabilrisn overclockla ama sistemin ömrü kısalır çabuk ısınır ve fazla güç tüketir
Bu arkadaşa inanmayın nitelikli dolandırıcı ve yalan yanlış söylüyor.Donanima + voltaj vererek performansi arttirmak. Bununla beraber de sicaklik artislari olucaktir.
Peki bu zararlar masaüstü bilgisayar dada gecerlimioverclock bir işlemcinin yada ekran kartının normalden daha hızlı kullanılmasına denir mesela diyelim senin işlemcin 3.0ghzde çalışıyor sen onu overclock ile 3.5ghzye kadar çıkarabilrisn overclockla ama sistemin ömrü kısalır çabuk ısınır ve fazla güç tüketir