Overclock nedir yapılmalı mı ?

revajr

80+
Reaksiyon skoru
64
Arkadaşlar biraz araştırma yaptım FPS arttırıyormuş ama emin olmamakla beraber kötü şeylerde duydum overclock pc alındığı gibi yapılmalı mı yoksa eksi bir yönü var mı ?

Arkadaşlar biraz araştırma yaptım FPS arttırıyormuş ama emin olmamakla beraber kötü şeylerde duydum overclock PC alındığı gibi yapılmalı mı yoksa eksi bir yönü var mı ?
Doğru yapıldığı zaman gayet faydalı bir işlem elinizdeki parçadan daha fazla verim almanızı sağlayabilir. Lakin dikkat gerektiren ve 5-10 dakikada yapıp bırakılacak bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Forumda bu konuda gerçekten bilgi sahibi ve yardımcı olmayı seven arkadaşlarımız var danışmadan uğraşmanızı tavsiye etmem.

İyi bir soğutucun varsa yapabilirsin.

Doğru yapıldığı zaman gayet faydalı bir işlem elinizdeki parçadan daha fazla verim almanızı sağlayabilir. Lakin dikkat gerektiren ve 5-10 dakikada yapıp bırakılacak bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Forumda bu konuda gerçekten bilgi sahibi ve yardımcı olmayı seven arkadaşlarımız var danışmadan uğraşmanızı tavsiye etmem.
Teşekkür ederim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İyi bir soğutucun varsa yapabilirsin.
Çok mu ısınmaya başlıyor

Neden ?

Custom düşünüyorum
Işlemciye yapılan oc stok ile yapılan tabi fazla etkilemez. Gerçek fps artıran oc ekran kartı oc sidir

Teşekkür ederim

Çok mu ısınmaya başlıyor
Aksine doğru işlemleri yaptıktan sonra daha yüksek frekanslarda daha düşük güç tüketimi ile birlikte daha serin çalışıyor.

Yapabilecek durum varsa tabii ki de yapılır bedava FPS yükseltme.

Basit bir işlemdir. Doğru yapıldığında sıcaklığı azaltır (çok yapılırsa biraz artar) ve performansı artırır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,417
Üyeler
187,830
Son üye
Emrebkdmr
Geri