overclock yapıyorum ama pc özelliklerinde değer gözükmüyor

Reaksiyon skoru
47
overclock yapıyorum ama pc özelliklerinde değer gözükmüyor ama cpu z ve görev yöneticisinden açtığımda overclogun başarılı olduğunu görüyorum sebebi nedir acaba ?

Nasıl yani sistemin nedir ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca Windows özelliklerinde gözükmesine gerek yok ki bazen gözükmez küçük overclock yaptıysanız, Cpu z de gözüküyorsa yeterlidir.

Nasıl yani sistemin nedir ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca Windows özelliklerinde gözükmesine gerek yok ki bazen gözükmez küçük overclock yaptıysanız, Cpu z de gözüküyorsa yeterlidir.
sistemim rx 570 intel 2 quad 9400 evet darboğaz yapıyor 8 gb 1600 mhz ram evet cpuz de gözüküyor ama windows özelliklerde görmeyince bir tırstım sorun yoksa güzel teşekkür ederim

sistemim rx 570 intel 2 quad 9400 evet darboğaz yapıyor 8 gb 1600 mhz ram evet cpuz de gözüküyor ama windows özelliklerde görmeyince bir tırstım sorun yoksa güzel teşekkür ederim
Kendinizde yazabilirsiniz, eğer yazmasını istiyorsanız ama bilgisayara reset atınca tekrar eski haline dönüyor. :D
Nasıl yaparım: Başlat tuşu ve ''R'' tuşuna basarak çalıştır'ı açın, arama kısmına regedit yazın ve enterlayın sonra bu yolları izleyin. ''hkey_local_machine, hardware, destcrıptıon, system, central processor'' karşımıza 0 ve 1 klasörleri çıkacak (İşlemciniz öekirdek sayısına göre bu klasörler 11 e kadar çıkabilir) 0 a tıklayıp sağ taraftaki pencerede yazan ''ProcessorNameString'' basamağına tıkladığınızda karşımıza çıkan minik pencerede işlemcimizin ismi ve model numarası yazar buradaki ismi isterseniz İ9 10900K yapıp yanına 5.0 GHz felan yazabilirsiniz, veyahutta mevcut kullandığınız işlemcinizide yazabilirsiniz.
Aynı şekilde bu 0 isimli klasörde yaptığımız adımları varsa 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 gibi klasörlerede uygulamanız gerek yoksa olmuyor. Tekrar belirtiyim benim işlemcim çift çekirdek olduğu için 0 ve 1 klasörü çıktı sizin işlemcinizin çekirdek sayısına göre aynı adamları diğer klasörlerede uygulayıp çıktığınızda sistem özelliklerinizde i9 yazar ama kağıt üstündedir bu halbuki işlemciniz hala mevcut kullandığınız işlemcidir.
(Bu yöntemle arkadaşlarımla şaka yapmışlığım oluyor :D )

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,820
Üyeler
192,035
Son üye
dace
Geri