emrecyln
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Emre Ceylan
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Selamlar, .net developerım, benim de debugging ve localimde çalıştırdığım docker container sebebiyle bolca bellek ve işlemci gücüne ihtiyacım var.Hocam selamlar, ben debugging ve sanal makine yoğun çalıştığımdan imzamdaki sistemi topladım, ekran kartı zevk meselesi 3440x1440 monitör kullandığımdan 3060 vb. de kullanabilirdim. Sanal makine ve debug işlemleri çok RAM yiyor ve rahat çalışmak için işlemcinin çok çekirdekli olması gerekiyor. İşlemci tarafında eğer DDR5 benim için önemli değil diyorsanız 12k civarından 5950X bulabilirsiniz ki DDR5 sistem olmayacağı için baya ucuza gelecektir. Eğer DDR5 kullanmak istiyorsanız 7000 serisinden 7900X3D ya da 9000 serisinden 9950X veya 9900X kullanabilirsiniz. 7950X, 7900X ve 7950X3D önermiyorum çünkü bu işlemcileri soğutmak çok güç. İntel tercih etmiyorum. Ryzen işlemleri rahatça tak çalıştır kullanabiliyorsunuz.
Overclock derdiniz yoksa ve yayıncı vs. değilseniz, çok sayıda porta ihtiyacınız yoksa mATX, E-ATX farketmeksizin işlemcinizin gücünü karşılayacak herhangi bir anakart kullanabilirsiniz, ?950X olmadığı sürece 8x1 Beslemesi CPU için yeterlidir. Dolayısıyla VRM değerlerine buna göre bakın.
Bahsini ettiğim işlemciler için iyi bir hava soğutma yeterlidir.
Ne yazılımı için kullanacağınızı belirtirseniz daha detaylı bir şekilde yardımcı olabilirim.
Açıkçası DDR5 bir sistem olsun istiyorum. O yüzden işlemci tarafında çıkabileceğim maksimum olan 9900x de karar vermek üzereyim. Bunun dışında şimdilik bir ekran kartı takmayı düşünmüyorum. Anakart tarafında ise geleceği olan bir tercih yapmak istiyorum. Anakart, kasa ve işlemci soğutucu tarafında çokça soru işaretim var. Kafamda netleşen parçaların sayısı aşağıda görüldüğü gibi çok az Listeyi birlikte tamamlamak isterim.
Ryzen 9900x
Samsung 990 Pro
Mesaj otomatik birleştirildi:
Oyun performansı hiç önemli değil ilk aşamada9700X, 9900X gibi işlemciler oyun konusunda zayıftır. Hatta intelin K işlemcileri bile daha iyidir. Harici ekran kartı gerektirebilir. CS 2 gibi oyunlar için dedim.