Neler Yeni

Oyun esnasında sistem hata vermeden çöküyor

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Hakanbey
o sürümü özellikle kurup denedim hocam onda da kapandı bu arada
Ozaman msi afterburner kurup kartının temel memory clock ve gpu clock hızlarına düşürmeyi dene bazı modeller overclocklu geliyor ancak yazılımsal olarak sorun oluşturabiliyor. Birde öyle dene

Lamex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Cemal KURT
Ozaman msi afterburner kurup kartının temel memory clock ve gpu clock hızlarına düşürmeyi dene bazı modeller overclocklu geliyor ancak yazılımsal olarak sorun oluşturabiliyor. Birde öyle dene
1667420100485.png

programı yüklediğimde bu şekildeydi kaça düşüreyim sizce

Lamex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Cemal KURT
2684 olanı 2400 yapıp dene ama sorunun kaynağının bu olduğunu sanmıyorum.
1667433804120.png

yaptım usta bunuda denemiş olalaım bea bi ihtimal belki çözülür...

Mesaj otomatik birleştirildi:

çözülmedi be bu da olmadı...
2684 olanı 2400 yapıp dene ama sorunun kaynağının bu olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Ekran kartım Asus Dual RX 6600 8GB ekipmanlarımı stres testine soktum hepsini hepside iyi sonuç verdi ekran kartından şüpheleniyorum çünkü bir yandan dizi izleyip bir yandan tft oynuyorum ekran gidiyor dizinin sesi geliyor halen sonra ekran geri geliyor
Tarayıcıdan donanım hızlandırmayı kapatırsan çözülür o sorun büyük ihtimalle.

Lamex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Cemal KURT
Tarayıcıdan donanım hızlandırmayı kapatırsan çözülür o sorun büyük ihtimalle.
nası tam olarak nerden yapıyoruz

yardımcı olabilecek yahut akıl verebilecek yetklil arkadaşlar var mı ???

TahinPekmez

80+ Silver
Merhaba,donanım arşivinin g5 sistemini aldım. Aldığım günden beri oyunlar konusunda çekmediği sıkıntı kalmadı ne yazikki . Sistem özelliklerini paylaştım. Durduk yerde oyun oynarken kimi zaman daha oyuna girerken kimi zaman oyunun ilk 5-10. dakikasında kimi zaman oyun sonlarına doğru durduk yerde atıyor. Problemi bir türlü çözemediler. Servise yolladım İtopya'ya, anakartı yenisiyle direkt değiştirip geri verdiler. Problem ekran kartından mı sistemden mi bir türlü anlayamadım. Elde avuçta bulunan tüm yöntemleri denedik. Problem neden kaynaklı olabilir acaba? Genelde Valorant, GTAV vs. oynuyorum lolde dahi atmaya başladı diğer oyunlarda dahi yapıyor. Ve ekran kartı vs. hiçbir şekilde hata mesajı vermiyor. Sıcaklıklar konusunda, stress testleri konusunda hepsini test edip baktık. Sıcaklıklar gayet normal, stress testlerinden başarıyla geçiyor.

Process Monitör logları :https://drive.google.com/file/d/1RBoTHnY7X9noRfSEF9YR7ua9c30yGHJw/view?usp=sharing

Pc Özellikleri
İşlemci Intel Core i5 11400F
RAM Corsair Vengeance 16GB (8+8) 3200MHz CL16
SSD modeli 500GB NVMe M.2 SSD
Ekran kartıAsus Dual RX 6600 8GB
AnakartAsus Prime H510M-E PCIe 4.0
Hatasız masaüstüne atma sorunu ram den olur.sen ramlerin 3200mhz iyi ama işlemcinin ve anakrtin da son destekligi hız 3200mhz. Sen ram hızlarını bir tık düşür yani 3000mhz yap.bir performans kaybı yaşamazsın. Sonuç olarak son hızları verirken hata çıkabilir ekipman kaynaklı. Son olarak da 3. Parti yazılım kullanma. Msi afterburner gibi. Pc de bilmediğin uygulamaları sil.

Lamex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Cemal KURT
Hatasız masaüstüne atma sorunu ram den olur.sen ramlerin 3200mhz iyi ama işlemcinin ve anakrtin da son destekligi hız 3200mhz. Sen ram hızlarını bir tık düşür yani 3000mhz yap.bir performans kaybı yaşamazsın. Sonuç olarak son hızları verirken hata çıkabilir ekipman kaynaklı. Son olarak da 3. Parti yazılım kullanma. Msi afterburner gibi. Pc de bilmediğin uygulamaları sil.
2600 mhz 2800 ve 3000 mhz tek tek denedim ve sorunum devam etti 3. parti yazılım kullanmıyorum

Msi afterburner indirip core clock u 100 mhz kış kaydet öyle dene
hocam bunu da denedim buda olmadı

TahinPekmez

80+ Silver
Gameboost gibi bios da açılan hız aşırtma vs. Açıksa kapat.
Şöyle yap. Bütün ayarları bios dan default varsayılan ayarlara getir. Bunu da bios pilini çıkarıp takarak yap. Yapmadan önce psu yu kapat ve fiş den çıkar.

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas

Lamex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Cemal KURT
Merhaba,donanım arşivinin g5 sistemini aldım. Aldığım günden beri oyunlar konusunda çekmediği sıkıntı kalmadı ne yazikki . Sistem özelliklerini paylaştım. Durduk yerde oyun oynarken kimi zaman daha oyuna girerken kimi zaman oyunun ilk 5-10. dakikasında kimi zaman oyun sonlarına doğru durduk yerde atıyor. Problemi bir türlü çözemediler. Servise yolladım İtopya'ya, anakartı yenisiyle direkt değiştirip geri verdiler. Problem ekran kartından mı sistemden mi bir türlü anlayamadım. Elde avuçta bulunan tüm yöntemleri denedik. Problem neden kaynaklı olabilir acaba? Genelde Valorant, GTAV vs. oynuyorum lolde dahi atmaya başladı diğer oyunlarda dahi yapıyor. Ve ekran kartı vs. hiçbir şekilde hata mesajı vermiyor. Sıcaklıklar konusunda, stress testleri konusunda hepsini test edip baktık. Sıcaklıklar gayet normal, stress testlerinden başarıyla geçiyor.

Process Monitör logları :https://drive.google.com/file/d/1RBoTHnY7X9noRfSEF9YR7ua9c30yGHJw/view?usp=sharing

Pc Özellikleri
İşlemci Intel Core i5 11400F
RAM Corsair Vengeance 16GB (8+8) 3200MHz CL16
SSD modeli 500GB NVMe M.2 SSD
Ekran kartıAsus Dual RX 6600 8GB
AnakartAsus Prime H510M-E PCIe 4.0

Sorunuma kesin çözüm söyleyebilecek yook mu ya naptıysam bi türlü sorun çözülmedi napmam gerekiyor arkadaşlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,577
Üyeler
162,028
Son üye
yasinaassdd
Top Bottom