Neler Yeni

Oyun için 2K OLED mi 4K IPS mi hangisinin görüntüsü daha iyidir?

Shivers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ekrem Çamoğlu
Tecrübe edenler varsa eğer hangisinin görüntüsü daha iyidir? Oyun için IPS daha iyi, OLED film vs için daha uygun diyenler var. Ayrıca yanma durumu varmış. Siz hangisini tercih edersiniz? Ekran kartı Rtx 4080.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,483
İsim
Baran Kut
İmkanın varsa OLED. Yoksa miniLED veya IPS. Miniled monitörleri de tercih edebilirsin istersen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben 4k monitör kullanıyorum IPS. Keşke miniLED veya OLED olsaymış da daha kaliteli bir görüntü alsaymışım dediğim zamanlar oluyor. Memnunum şu anlık ama. Pazarda sayısı arttıkça ikisinin de fiyatı düşer daha rahat alırım diye düşünüyorum.

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
OLED paneller inanılmaz keyif veriyor ya canlı görme şansım oldu fiyatları bu kadar yüksek olmasa almak isterim.
Tecrübe edenler varsa eğer hangisinin görüntüsü daha iyidir? Oyun için IPS daha iyi, OLED film vs için daha uygun diyenler var. Ayrıca yanma durumu varmış. Siz hangisini tercih edersiniz? Ekran kartı Rtx 4080.

Shivers

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ekrem Çamoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İmkanın varsa OLED. Yoksa miniLED veya IPS. Miniled monitörleri de tercih edebilirsin istersen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben 4k monitör kullanıyorum IPS. Keşke miniLED veya OLED olsaymış da daha kaliteli bir görüntü alsaymışım dediğim zamanlar oluyor. Memnunum şu anlık ama. Pazarda sayısı arttıkça ikisinin de fiyatı düşer daha rahat alırım diye düşünüyorum.
Yani ya 2K OLED alabilirim ya da 4K IPS alabilirim. 4K OLED alayım dersem 60-70k oluyor fiyat. Keşke bu kadar pahalı olmasa.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,483
İsim
Baran Kut
OLED pc ler için çok da uygun değil diyenler de var çünkü statik görüntü uzun süre kalınca pikseller yanabiliyor. Örnek olarak windows çubuğu mesela sürekli altta kalırsa zamanla ekranda izi çıkmaya başlar. Geçmesi zaman alabiliyor ve bunu yüksek oranda hatta tamamen düzelten teknolojiler bir çoğunda mevcut. Zamanla dediğim de yine uzun, makul bir zaman aralığı. Mesela pc inde oyun indiriyorsun ve bekleyeceksin. O monitörü kapat kardeş sakın açık bırakma. İlk yapmanda bu sıkıntı çıkarmayabilir ama zamanla problem yaratır.

Bu gibi örnekler var ama OLED de çok güzel be. Görüntüye baktıktan sonra kendini kaldırmak istemezsin başından. Biraz dikkatli kullanmak gerekiyor işte o kadar. Katlanırım diyorsan OLED al boşver 4K IPS i. İlle de 4k istiyorsan miniLED 4K monitör al (led sayısı fazla olan) ki OLED kadar kaliteli bir görüntü sağlasın. OLED'e baya yakın bu arada araştırmanı öneririm miniLED monitörleri. Bu üstte yazdığım burn-in yani piksel yanması problemi de sıfır.

Ahmet ER

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
245
İsim
ahmet er
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,721