Bu özelliklere en verimli olan Windows 11Gigabayte RTX 4060 ti 16gb
İ5 13400f
500gb ssd
16gb ram
Böyle bir sistemim var şuan win 11 kurulu başka bi işletim sistemi kurmalımıyım yoksa win 11 gayet ideal mi?
Ben de aynı özelliklerde win 10 pro kullanıyorum. 11e geçmeli miyim diye düşünüyorum sen bir sorun yaşıyor musun hocam 11leGigabayte RTX 4060 ti 16gb
İ5 13400f
500gb ssd
16gb ram
Böyle bir sistemim var şuan win 11 kurulu başka bi işletim sistemi kurmalımıyım yoksa win 11 gayet ideal mi?
Herkes win 11 demişte win 11 arka planda 6gb ram yiyor diye biliyorum win 10 hem hâlâ güncel ve win 11 e göre daha stabil
Böyle şeyler söylemeniz de bana saçma geliyor. Yıl olmuş 2023. Her şey gelişiyor, arka planda çalışan bir ton uygulama var. İllaki RAM tüketimi olacak.
Windows'a mail at o zaman. "2000 yılında 64MB RAM yetiyordu şimdi niye bu kadar yükseldi?"
Artık oyun önerilen sistemlerinde bile 32GB yavaştan yer yapıyor.
Virtual ram diye bir konuda var üstelik m2 ssd kullanıyorsanız yavaşlık yaşamadan oyunlarınız fiziksel rami kullanıyorsa arka plan işlemleri buna yönlendirilir zaten. herkes takmış şu kadar ram bu kadar ram yiyor stabilite ve performans açısından win 11 güncel sistemler için.
Bende sistem değiştirmeden önce DDR4 varken 32 kullanıyordum ddr5'e geçince başlangıçta bütçeden 16 aldım ama 32 yaqpıcam tekrardan, 16 artık minimum önerilen ise 32 BENCE şu zamanda artık. 16 yapınca sanal bellek 11'lere kadar çıkıyor 32 iken 2-3gb ta kalıyor kapatmamamın bir sebei va ram ne kadar fazla olursa olsun kapatınca bazı oyunlar açılmıyor zorunlu olarak açtırıyor örneğin WarzoneBöyle şeyler söylemeniz de bana saçma geliyor. Yıl olmuş 2023. Her şey gelişiyor, arka planda çalışan bir ton uygulama var. İllaki RAM tüketimi olacak.
Windows'a mail at o zaman. "2000 yılında 64MB RAM yetiyordu şimdi niye bu kadar yükseldi?"
Artık oyun önerilen sistemlerinde bile 32GB yavaştan yer yapıyor.
Hak veriyorumYa da düşük RAM tüketimi istiyorlarsa Win7-Win95 kullansınlar.
Hayır yaşamıyorum tek sorun lisans almadığım için özelleştirme yapamıyorum. Piyasada 100 tl ye bile 11 lisansı varken olumsuz bi durum olcağını sanmıyorum bu sorunun. Ve benim ilk yüksek,orta sekment bilgisayarım önceki bilgisayarımda win 8 kullanırken çok kanser oluyordum 11 de bunların hiçbirini yaşamadım.Ben de aynı özelliklerde win 10 pro kullanıyorum. 11e geçmeli miyim diye düşünüyorum sen bir sorun yaşıyor musun hocam 11le