Neler Yeni

Oyun Kodlama Nasıl Öğrenmeliyim ?

burakcg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burakcan Gebeş
Merhaba oyun kodlaması ögrenmek istiyorum araştırıyorum ama oyun kodlaması ile ilgili hiç bir veri bulamıyorum. İlk önce unıty c# ile vscode dan yapmak istiyorum. C# oyun kodlama ile ilgili bir kaynak bulamadım kendime yardımcı olabilir misiniz ? (suan hali hazırda okudugum lisede web programcılığı okuyorum algoritma hakkında ufakta olsa bir bilgim var. )

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Önce programlama öğren. Zaten o iş proramlamaya girer.

asemih159

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
664
İsim
Semih
Merhaba oyun kodlaması ögrenmek istiyorum araştırıyorum ama oyun kodlaması ile ilgili hiç bir veri bulamıyorum. İlk önce unıty c# ile vscode dan yapmak istiyorum. C# oyun kodlama ile ilgili bir kaynak bulamadım kendime yardımcı olabilir misiniz ? (suan hali hazırda okudugum lisede web programcılığı okuyorum algoritma hakkında ufakta olsa bir bilgim var. )
Öncelikle merhaba;
C# yada C++ gibi dillerle teknik olarak bir oyun yapamazsın. Oyun yapmak için ekran kartını yönetmelisin. Ekran kartını yönetmek için çeşitli grafik kütüphaneleri kullanılır. Örnek verecek olursak OpenGL, LWJGL.
OpenGL’i ele alırsak; OpenGL içindeki hazır fonksiyonlar kullanılarak ekran kartına komut gönderilir ve ekran kartı ondan istediğin şeyleri ekrana çizer. Oyunlar da anlattığım bu mantığın çok daha kompleks halleridir. Bu diller ileri seviye bir programlama bilgisi ihtiyaç duyar.
Tabi yukarıda anlattığım bir oyun yapmak için tek yöntem değil. Bir diğer yöntem hazır oyun motorları kullanmak. Örn: Unity, Unreal Engine, GameMaker gibi.

Unity’yi sorduğun için onu anlatayım;
Unity de script (yani kod dosyaları) yazmak için C# dili kullanılır. Burada devreye Unity’nin hazır kütüphanesi devreye girer. Bu kütüphanedeki fonksiyonlar kullanılarak aynı OpenGL’de olduğu gibi (ama çok daha basit ve anlaşılır bir dille) işlemler yaptırılır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, daha fazla sorun olursa bana özelden yazabilirsin, veya Yazılımcılar Kulübü [TIKLA] üyelerinden yardım alabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,168
Üyeler
164,259
Son üye
Yusuf5576
Top Bottom