Neler Yeni

Oyun nasıl yapılır? bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Var tabii ki. Ancak bir ekiple çalışmanız iş yükünüzü azaltacak ve sadece ilgilendiğiniz alan üzerinde daha kaliteli ürünler çıkarmanıza vesile olacaktır. Daha hızlı ve daha kaliteli oyun geliştirmek içinse ekibinizin olması işlerinizi kolaylaştıracaktır.
peki oyun yapmak için para gerekli mi? para isteyen bir yanı var mı yapım sürecinde?

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bir oyun yapabilmek için eğer yüksek bir oyun istiyorsanız C++ ya da C # bilmelisiniz. Pyhton basit işlemler içindir günü kurtarır fakat ciddi anlamda Cod gibi buram buram savaş ve RDR 2 gibi yapay zeka istiyorsa C veya Java bilmelisiniz. Ekipsiz imkanı vardır fakat COD yapmak istiyorsanız kodlamak ile iç içe olmalısınız tabi bir de güzel bir motor.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Bir oyun yapabilmek için eğer yüksek bir oyun istiyorsanız C++ ya da C # bilmelisiniz. Pyhton basit işlemler içindir günü kurtarır fakat ciddi anlamda Cod gibi buram buram savaş ve RDR 2 gibi yapay zeka istiyorsa C veya Java bilmelisiniz. Ekipsiz imkanı vardır fakat COD yapmak istiyorsanız kodlamak ile iç içe olmalısınız tabi bir de güzel bir motor.
yok ya öyle ultra manyak bir oyun yapmayı düşünmüyorum, tek kişi ile de yapamam zaten.
the forest, the long dark gibi açık dünya hayatta kalma ve oyunda ki npc ler ile iletişime geçebilme. amacım bu.
oyunlarda ki tüccarlar gibi düşün.

6nok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Emre Altınok
peki oyun yapmak için para gerekli mi? para isteyen bir yanı var mı yapım sürecinde?
Orası tamamen size bağlı. Parayı yoğun olarak grafik tarafında harcayabilirsiniz (hazır assetsler satın almak, grafiker kiralamak gibi). Ancak şart değil. Yapmak istediğiniz oyuna bağlı olarak değişir bu durum tabii.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Orası tamamen size bağlı. Parayı yoğun olarak grafik tarafında harcayabilirsiniz (hazır assetsler satın almak, grafiker kiralamak gibi). Ancak şart değil. Yapmak istediğiniz oyuna bağlı olarak değişir bu durum tabii.
peki bu güncellemeleri nasıl yapacağım?

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
yok ya öyle ultra manyak bir oyun yapmayı düşünmüyorum, tek kişi ile de yapamam zaten.
the forest, the long dark gibi açık dünya hayatta kalma ve oyunda ki npc ler ile iletişime geçebilme. amacım bu.
oyunlarda ki tüccarlar gibi düşün.
O zaman oyun motoru olarak Unity kullanıp ve kodlama dili olarak C# bilmelisiniz. Başlangıç olarak Unity gayet yeterli olur. Eğer daha da gelişmek isterseniz Unreal Engine 4'e geçiş yaparsınız.

cobretti

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
...
Bir hayatta kalma oyunu yapmayı düşünüyorum ama dikkat etmem gereken şeyler neler, hangi program ile çalışmalıyım, bütün gerekli olan şeyleri söyler misiniz?
Unity oyun motoruyla C# kullanmanı öneririm
Unity ile yapılan pöpüler bir hayatta kalma oyunu: Rust

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
peki C# ve C++ nın farkları neler?
Çünkü C# öğrenirsen ileride alternatifi çok Web programlamada bile kullanabilirsiniz fakat C++ sadece oyun içindir. Bir de C# daha üst seviyedir. Onu öğrenirseniz ve başarılı olursanız sektörde işlere bile rahat alınırsınız.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Güncellemelerden kastınız nedir? Oyun içi grafik ve yazılım tarafındaki güncellemeler mi?
evet onun gibi. mesela the long dark a güncellemeler ile hikaye modu, mücadele senaryoları, yeni haritalar ve yeni itemler gelmişti.
ara sahne gibi şeyler de nasıl yapılır merak ediyorum. bir mekandan çıkınca veya mekana girince ara sahne çıkıyor ya, yüklenme ekranı gibi.
kusura bakmayın hiçbir şey bilmiyorum ve her şeyi böyle soruyorum.

Vartex

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,766
İsim
Mehmet
Oyunun konusu ne olacak?

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Çünkü C# öğrenirsen ileride alternatifi çok Web programlamada bile kullanabilirsiniz fakat C++ sadece oyun içindir. Bir de C# daha üst seviyedir. Onu öğrenirseniz ve başarılı olursanız sektörde işlere bile rahat alınırsınız.
o zaman amacımı karşılayan programlama dili olarak sadece C# bilmeliyim. teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunun konusu ne olacak?
the long dark, the forest gibi açık dünya hayatta kalma. bazı ufak detaylardan alıntı yapmayı düşünüyorum ama tutup da erzurum gibi çoğu şeyi alıntılamayı planlamıyorum. temelleri özgün olmalı.

Top Bottom