Neler Yeni

Oyun nasıl yapılır? bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Kanka ilk önce kullanacağın uygulamalar Java-javaScprit swift ve c dilleri
Öncelikle aşamalı olarak başlaman lazım ilk önce oyunu kafanda tasarla ama birazda el yeteneğinin olması lazım çünkü oyun karakterlerini kendin çizeceksin kafanda oyunu tasarladiktan sonra bir dokumana kafanda tasarladıklarıni dok sonra eksik veya fazlası varsa sil yada ekle ondan sonra karakterlerini çiz ve kodlamaya başla inşallah yapabilirsin egerki yaparsan oynarım büyük ihtimal kolay gelsin ALLAH SABIR VERSİN :)
Swift ve C ne alaka? C ile oyun yazamaz, Swift, ios yazılımları için geliştirilen bir dil alakasız olmuş java kullanması yeterli swift ve c'ye gerek yok.

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
Unity v.b. şeyler kullanma saf kod yaz, unity v.b. platformlarla yazılan oyunları zaten steam kabul etmeyecektir. Java ile tertemiz yaz geç. Hem de açılış ekranında bomboş bir unity logosu görmemiş oluruz. Oyun yazmak kolay değil java zor bir dil. Eğer biliyorsan javayı, dikkat etmen gereken tek şey public constratlar kullanıp her değişkenin işlevini, aklının karışmaması için yorum satırında belirtmen. Eğer görsel mana'da veya da oyun ile alakalı dikkat etmen gereken şeyi soruyorsan bilmiyorum.
Doğru soyluyorsun en temizi Java kankam

6nok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Emre Altınok
Merhaba, geliştirmek istediğiniz oyunu bir oyun motoru kullanarak geliştirebilirsiniz. Yeni başlayacaksanız ve kodlama bilginiz yoksa eğer "Construct 2" kullanmanızı tavsiye ederim. İlerleyen zamanda programlama ve grafik tarafında kendinizi geliştirmeniz gerekir.
Tabii oyunlar sadece grafik ve programlamadan oluşmaz. Arkaplanda ağ, sunucu ve veritabanı yönetim sistemleri barındırır.
En kısa sürede ekip oluşturmalısınız.

Oyun motorları neden tercih edilmeli?
Yazdığınız kodları birden fazla platformda tek seferde çıkartabilirsiniz.
Oyun motorları kütüphaneler gibi çalışır. Sizin işinizi görecek fonksiyonlar ve programlar içerir.
Oyun motorları önceden programlanmış veriler içermektedir. Siz de bu verileri kullanarak oyun geliştirirsiniz.

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
Yazılım dili bilmen lazım.
Oku seç öğrenmek istediğin dili.
Kanka zaten oyun yazmak için Java dilleri swift ve c dili lazim

6nok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Emre Altınok

Bu sayede işleriniz hızlanır. "Oyun motoru kullanma XX Programlama dilini kullan geç" demek sizi işin aslı AMELELİĞE yoracaktır.

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
Swift ve C ne alaka? C ile oyun yazamaz, Swift, ios yazılımları için geliştirilen bir dil alakasız olmuş java kullanması yeterli swift ve c'ye gerek yok.
Egerki mobil oyun yapacak ise

6nok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Emre Altınok
Kanka zaten oyun yazmak için Java dilleri swift ve c dili lazim

Böyle bir koşul yok. Gerekirse pseudo kodlarla bile oyun geliştirebilirsiniz. "Java dilleri" ifadesinden kastınız nedir?

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Egerki mobil oyun yapacak ise
Evet, mobil oyun yapacak ise android tarafında yine java + olarak unity. IOS ise swift ile tamamlanır. Zaten swift basit bi dil mantığını bilse yeterli olur debug açısından çok gelişmiş bir dil.

Bu sayede işleriniz hızlanır. "Oyun motoru kullanma XX Programlama dilini kullan geç" demek sizi işin aslı AMELELİĞE yoracaktır.
amelelikle bir alakası yok dediğiniz gibi oyun motoru kullandığı zaman debug açısından güzel olur fakat + olarak başka hiçbir +'sı olmaz. Zaten dikkat ettiysen mesajın başında java biliyorsan yazmışım. Java ile daha kolay olur eğer biliyorsa onun için.

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
hayır masaüstü yapmayı planlıyorum.
Java bilmiyorsanız ben bulaşmanızı önermem, şu şekilde unity v.b. motorlar kullanarak yapabilirsiniz yine de ama saf java bilmiyorsanız, bi tık yetersiz kalır unity. Saf kod her zaman iyidir.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Java bilmiyorsanız ben bulaşmanızı önermem, şu şekilde unity v.b. motorlar kullanarak yapabilirsiniz yine de ama saf java bilmiyorsanız, bi tık yetersiz kalır unity. Saf kod her zaman iyidir.
python programlama dili ne işe yarıyor peki?

6nok

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Emre Altınok
amelelikle bir alakası yok dediğiniz gibi oyun motoru kullandığı zaman debug açısından güzel olur fakat + olarak başka hiçbir +'sı olmaz. Zaten dikkat ettiysen mesajın başında java biliyorsan yazmışım. Java ile daha kolay olur eğer biliyorsa onun için.

Java'nın işletim sisteminden bağımsız çalışmasının artısı da bu. Ancak onun dışında HİÇBİR artısı olmaz demekte çok saçma!
O zaman insanlar fizik kütüphanelerini bile elle yazmak durumunda kalırdı.

Saf kod her zaman iyidir yazmışsınız. Oyun motorları sizin yazabileceğiniz kodlardan daha performanslı ve stabil kod betikleri içermektedir.
Java fanatikliğinden uzaklaşmanızı öneriyorum.

Top Bottom