Oyun oynarken 30 dk sonra bilgisayar kendini kapatıyor.

ViolinTr

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba, önceden öyle bir sorunum yoktu fakat artık var. CPB açık olunca bilgisayar oyun oynarken 10 bazen 30 dakika sonra aniden kapanıyor. Neden böyle oluyor?
CPB açık olunca işlemci derecesi maksimum 71 derece oluyor ekran kartı ise 65 67 dereceler de.
Not: GPU macunu yenilendi işlemci macunu da 4 aylık.
Sistem:
Windows 11
RX 6600 XT.
Ryzen 5 5500.
650 watt +80 Plus.
16 GB DDR4 RAM.
A320M Pro vh Plus.

Son düzenleme:
Merhaba, önceden öyle bir sorunum yoktu fakat artık var. PBO açık olunca bilgisayar oyun oynarken 10 bazen 30 dakika sonra aniden kapanıyor. Neden böyle oluyor?
PBO açık olunca işlemci derecesi maksimum 71 derece oluyor ekran kartı ise 65 67 dereceler de.
Not: GPU macunu yenilendi işlemci macunu da 4 aylık.
Sistem:
Windows 11
RX 6600 XT.
Ryzen 5 5500.
650 watt +80 Plus.
16 GB DDR4 RAM.
A320M Pro vh Plus.
O anakartta PBO'nun açılmaması lazım aslında. CPB açık kalsın sadece. PBO ayarını kapat bakalım. Sorunun devam edip etmeyeceğine bak.

O anakartta PBO'nun açılmaması lazım aslında. CPB açık kalsın sadece. PBO ayarını kapat bakalım. Sorunun devam edip etmeyeceğine bak.
Aaa hocam şu an fark ettim PBO dediğim aslın da CPB pbo da nereden çıktı ve bir konu da görmüştüm bios pilini çıkartıp kasa tuşuna biraz basıp geri takın deneyin demişlerdi şimdi öyle yaptım eğer kapanırsa tekrar yazacağım size.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam o kişinin dediğini yaptım fakat kapandı. Şu an pbo kapattım cpb açık sadece bir de böyle deneyeyim

Son düzenleme:
Aaa hocam şu an fark ettim PBO dediğim aslın da CPB pbo da nereden çıktı ve bir konu da görmüştüm bios pilini çıkartıp kasa tuşuna biraz basıp geri takın deneyin demişlerdi şimdi öyle yaptım eğer kapanırsa tekrar yazacağım size.

Hocam o kişinin dediğini yaptım fakat kapandı. Şu an pbo kapattım cpb açık sadece bir de böyle deneyeyim
CPB zaten manuel olarak açık geliyor. BIOS ayarlarını tekrardan sıfırlayıp kaydedip çık. Başka hiçbir şey yapma.

CPB zaten manuel olarak açık geliyor. BIOS ayarlarını tekrardan sıfırlayıp kaydedip çık. Başka hiçbir şey yapma.
Tekrar kapandı. Peki hocam bir de öyle deneyeyim

Hocam ayarları varsayılan yaptım oynuyorum sabahtandır kapanmadı henüz. Şu an sorun çözülmüş gibi duruyor ama kapanırsa neyden kaynaklanıyor olabilir böyle bir şey yoktu bu 2 gündür olmaya başladı

Son düzenleme:
Tekrar kapandı. Peki hocam bir de öyle deneyeyim

Hocam ayarları varsayılan yaptım oynuyorum sabahtandır kapanmadı henüz. Şu an sorun çözülmüş gibi duruyor ama kapanırsa neyden kaynaklanıyor olabilir böyle bir şey yoktu bu 2 gündür olmaya başladı
BIOS güncellemesi yaptın mı? Ya da BIOS ayarlarını kurcaladıktan sonra mı bu durum başladı?

BIOS güncellemesi yaptın mı? Ya da BIOS ayarlarını kurcaladıktan sonra mı bu durum başladı?
Hocam tekrar kapandı. İlk işlemcimi aldığım da yapmıştım ve baya geçti üstünden ondan sonra da herhangi bir güncelleme veya ayar yapmadım. En son ekran kartını teknik servise götürmüştüm macun yenilemesi için. Bu kadar

Hocam tekrar kapandı. İlk işlemcimi aldığım da yapmıştım ve baya geçti üstünden ondan sonra da herhangi bir güncelleme veya ayar yapmadım. En son ekran kartını teknik servise götürmüştüm macun yenilemesi için. Bu kadar
Oyun oynarken sıcaklık değerlerini video kaydına alabilir misin? Sonra herhangi bir siteye yükleyip linkini buraya atabilir misin? Bir de OCCT adlı programı indirip Stability Test sekmesi kısmından Power testini seçip 10-15 dakika bu testi yapar mısın?

Oyun oynarken sıcaklık değerlerini video kaydına alabilir misin? Sonra herhangi bir siteye yükleyip linkini buraya atabilir misin? Bir de OCCT adlı programı indirip Stability Test sekmesi kısmından Power testini seçip 10-15 dakika bu testi yapar mısın?
Tabi hemen yapıyorum.

Hocam ekran kaydı aldım fakat sistem aniden kesildiği için bozuk dosya diyip açmıyor videoyu. 15 dakikalık analiz. Bu arada oyuna girdiğim de rahat 20 30 dk sonra kapandı
Ekran görüntüsü 2024-08-10 170152.png

Bu arada bir konu da böyle bir şey buldum ben de açıp bakayım dedim böyle bir şey ile karşılaştım.
1723300867299.png

Hocam psu'ya bağlı olan güç kablosunu çıkartıp tam sert bir şekil de takınca sorun şu anlık gitti çok garip bir şekil de

Geri