Oyun satın alırken hangi platformu kullanmalı?

DeathDred

80+
Reaksiyon skoru
7
Selamlar yakın zamanda bir gaming laptop sahibi oldum. Onun için bir oyun arayışına girdim tabi bunun için epic ve steam a bakıyorum. Steamda dolar kuru ile alışveriş yaparken kartlardan ek para kesilmesi ve yüksek fiyatlar kafamı karıştırıyor. Örnek ; steamda gow 50 dolar epic'de ise 900tl falan , witcher 3 de aynı şekilde epicte complete edition 900 falan steam 38 dolar hal bötle olunca cyberpunk gibi oyunlardada çok fiyat farkı var. Bir arkadaşım steam al ilerde hesabını satarsın demişti , epicte ise böyle bir durum olmadığını söyledi. İlk laptop'um 1.ci sınıfta yani 12 13 sene önce alınmıştı onun için şuanki oyun dünyasına ve platformlar hakkında pek bir bilgim yok .
Oyun önerileri bile alabilirim.
Sonuç olarak iki platformun farkı nedir, nereden almalıyım ?

Fiyatlar yakınsa kesinlikle Steam tercih ederim, ancak bariz fiyat farkı varsa Epic Games. Epicde iyidir orada da çok oyunum var genellikle hikayeli oyunlar

Steam'in avantajları çok fazla ama bir o kadarda en çok performans düşüren launchera sahip, ayarlardan performansı arttırmak için arayüz kapatma gibi şeyler açabilirsin.

Kendi düşüncem yıllardır yaptığım yöntemi söyliyim, ben her oyunu kendi launcheri üzerinden satın alıyorum, mesela EA oyunlarını EA APP. Ubisoft oyunlarını Ubisoft Connect, gibi hem tek launcher avantajı hemde hesap bağlamadan kurtulmuş oluyorsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,702
Üyeler
184,483
Son üye
sefa44
Geri