Oyun Teknoloji Gündem Haberleri

GÜNDEM

MEGA İNDİRİM

SONY 900 kişiyi işten çıkarıyor

Bloodborne Remake Söylentileri

PS niz varsa bu indirimi kaçırmayın çünkü devasa bir zam geliyor PS Stora.

Sony Interactive Entertainment 900 kişi ve farklı studyolardan. Insomniac, Naughty Dog, Guerilla, Firesprite , ve diğer destek ekiplerinden olmak üzere işçi çıkarmak zorunda kaldık diyorlar. Bazen iyi fikirler iyi oyunlara dönüşmüyor diye eklemişler. Anladığım kadarıyla Sony Live Service oyunlarından tamamen vazgeçmişler. London studyo Live Service oyun üzerinde çalışıyordu. Stüdyoyu tamamen kapatmışlar ayrıca Sony London Studios yılardır hiç bir şey yapmıyordu.

Sony, Firesprite tarafından geliştirilmekte olan Twisted Metal Live Service oyununu iptal etti.
GHWwZNHXIAEwq4c.jpg

Not: Firesprite hala AAA fps korku oyunu geliştirmeye devam ediyor.

PlayStation Stüdyoları Başkanı Hermen Hulst PlayStation'ın tek oyunculu hikaye odaklı oyunlarının geleceğine ilişkin açıklamalar yaptı
"PlayStation Stüdyolarının tanındığı sürükleyici hikâye odaklı oyunları, hedeflediğimiz kalite çıtasında sunmak için çalışma şeklimizin yeniden değerlendirilmesi gerekiyor."
"PlayStation Stüdyoları, sevilen serilerimizi geliştirerek ve hayranlarımıza en yüksek kalitede yeni oyun deneyimleri sunarak yaratıcıların liderliğindeki bir kuruluş olmaya devam edecek."

Sony'nin agresif Live Service hamlesinden geri adım attığı artık açıkça görülüyor. İleride şirket içi odak noktası muhtemelen tek oyunculu oyunlar ve bütçelerini düzgün bir şekilde yönetmek olacak.

Son olarak Sony Live Service oyunlarını büyük ölçüde azaltıyor gibi görünüyor ki bu benim gibi tek oyunculu hikaye odaklı oyunları sevenler için mükemmel bir haber Sony'nin bu Live Service oyun basma kafasından erken çıkması çok iyi oldu ayrıca zaten hikaye odaklı oyun yapan stüdyolara Live Service oyun dayaytınca ne gibi facialar yaşandığını hepmiz gördük örnek olarak Anthem, Marvel's Avengers, Babylon's Fall, Suicide Squad: Kill The Justice League gibi oyunlar verilebilir yani işin özünde her oyun stüdyosunun kendi tutkulu olduğu oyunları geliştirmesine izin vermek en iyisidir ve her stüdyonun popüler olan tek oyunculu oyunlarını Live Service oyunlara dönüştürmek yerine o stüdyonun kendi alanında uzman olduğu kendi istedikleri oyunu geliştirmesine izin verince ne kadar başarılı olduğunu ve bunun Helldivers 2'de ne kadar işe yaradığını gördük.

Geliştirilmekte Olan Tüm Sony Interactive Entertainment Oyunları Onaylandı ve İş İlanlarından:
GHbxhyUWgAAbQm-.jpg

Son düzenleme:
Şu servis oyunu konusunun kesin olarak gündeme gelmemesi için küresel ısınmacılar gibi eylem yapılması gerekiyor galiba.

Rise of the Ronin'den yeni oynanış fragmanı geldi kombat mükemmel duruyor.

Digital Foundry:
"Xbox platformu mevcut durumda bulut teknolojisinde PlayStation platformuyla rekabet edecek durumda değil."
PS+ 850'den fazla oyun sunuyor PLUS satın aldığınız oyunları yılda 160 dolara stream edebilirsiniz
Xbox Game Pass Ultimate yalnızca 400 oyun sunuyor... Yani oyunların YARISINDAN AZI ve yıllık 204 dolarla DAHA FAZLA MALİYET
PS+ çok daha düşük bir fiyata çok daha kaliteli ve çok daha fazla oyun sunuyor.
16x9_lRKGck2.jpg

Son düzenleme:
Rise of the Ronin'den yeni oynanış fragmanı geldi kombat mükemmel duruyor.
xbox 17200 teklif geldi satcam inş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

adam ağrıdaymış benim konuma bakmadan şehir soruyo alamam yazdı of

Nintendo Popüler Switch Emülatörü Yuzu'ya Dava Açıyor
GHXvelGXcAAnS3j.png
GHXvhb_WAAAmIvC.png

Yuzu teknolojisinin, Nintendo'nun yazılım şifrelemesini yasadışı bir şekilde atlattığını ve korsanlığı kolaylaştırdığını söyleyerek dava açıyor. İddia edilen ihlaller için tazminat ve emülatörün kapatılması isteniyor ayrıca Nintendo Tears of the Kingdom'ın 1 milyon kopyasının oyun çıkmadan önce indirildiği belirtiyor bu süre zarfında Yuzu'nun Patreon desteğinin iki katına çıktığını söylüyor. Temel olarak Yuzu'nun iş modelinin korsanlığın gelişmesine yardımcı olduğunun kanıtı olduğunu savunuyor.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Yuzu teknolojisinin, Nintendo'nun yazılım şifrelemesini yasadışı bir şekilde atlattığını ve korsanlığı kolaylaştırdığını söyleyerek dava açıyor. İddia edilen ihlaller için tazminat ve emülatörün kapatılması isteniyor ayrıca Nintendo Tears of the Kingdom'ın 1 milyon kopyasının oyun çıkmadan önce indirildiği belirtiyor bu süre zarfında Yuzu'nun Patreon desteğinin iki katına çıktığını söylüyor. Temel olarak Yuzu'nun iş modelinin korsanlığın gelişmesine yardımcı olduğunun kanıtı olduğunu savunuyor.
bu yuzu ile switch olmadan oynanıyo mu emülatör ne işe yarıyo bide

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Çok erken olmuş. Biraz daha bekleselerdi keşke!

Evet ama işin komiği herkes suyunu çıkardıktan sonra dava açıp kaldırılmasını istemeleri.

Aynısını bende düşündüm bence bu kadar beklemelerinin sebebi mahkemede iyi para kaldırmak ben öyle düşünüyorum.
Palworld'de de aynısı oldu. Ya dediğin gibi stratejik ya da jeton köşeli.

EA, sahip olduğu IP ve spor franchise'larına odaklanmak için "lisanslı IP geliştirmekten uzaklaşarak" 670 çalışanı, yani şirketin yaklaşık %5'ini işten çıkarıyor.

EA hakkında daha fazla bilgi:

- Respawn'un duyurulmamış Star Wars FPS'si iptal edildi
- Ridgeline Games (tek oyunculu bir Battlefield deneyimi üzerinde çalışıyordu) kapatılıyor
- BioWare şu anda Dragon Age'e odaklanmışken, yeni Mass Effect'in geliştirilmesine devam ediliyor

Evet ama işin komiği herkes suyunu çıkardıktan sonra dava açıp kaldırılmasını istemeleri.

Aynısını bende düşündüm bence bu kadar beklemelerinin sebebi mahkemede iyi para kaldırmak ben öyle düşünüyorum.
e şimdi switch olmadan hiç satın almadan oynanıyo mu bi de nası yapılıyo

Switch oyunlarını PC den daha kaliteli bir görüntü ve mod desteğiyle oynamana yarıyor

Sadece yuzu değil bir kaç tane daha bunun gibi emulatör var

Mesela ben switch emulatörü değil de wiiu emulatörü olan CEMU ile The legend of Zelda yı 1080p 90 FPS , Xbox tuş dizilimi modu ile sorunsuz oynuyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,977
Üyeler
184,710
Son üye
1Luger1
Geri