Svc54
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 7
- İsim
- Ömer Savcı
Merhaba dostlar, altı aydır tam olarak bu sorunu yaşamaktayım. Şehir dışına gidip gelmemden dolayı bilgisayarla tam olarak ilgilenme fırsatım olmadı. Şuan bilgisayarımla herhangi bir oyun oynadığım da veya render alırken bilgisayar kendini yeniden başlatmakta ve bu durum aşırı canımı sıkmaktadır. İlk kez bilgisayarım da böyle bir sorun yaşıyorum. Altı aydır yaşadığımı söylemiştim, üç ay önce bilgisayarı temizlerken MX-4 ile termal macunladım. Bu işlemden sonra bilgisayarı çalıştırdığım da bilgisayara görüntü gelmemeye başladı. Ekran kartı ve RAM den şüphelendim. DIMM 1-3 veya 2-4 takabiliyoruz. RAM ler 1-3 ve 2-4 çalışmamaktaydı. Hangisi bozuk diye incelemeye başlar iken tek tek denedim ve ikisi de çalışıyor. 1-3 ve 2-4 takılı olduğun da görüntü gelmemekte. İlginci şu ki RAM'lerim şuan 3-4 takılı ve görüntü geliyor. BIOS sıfırlama ve güncel BIOS işlemleri yaptım format attım ama düzelmedi. Stress testleri yapınca bilgisayarım kapanmıyor ama Render ve oyun oynarken bilgisayarım yeniden başlıyor. Tüm uygulamalarımı ve yedeklemelerimi 1 TB Harddisk de tutuyorum onda da bad sector olduğunu gördüm. Finallerden dolayı bilgisayarı donanımsal olarak kurcalamakta istemedim elimde başka bilgisayar yok. Olay görüntüleyicin de bir çok hata almaktayım. Biraz uzun oldu yazım lütfen kusura bakmayın şuan yeni bilgisayar toplayacak güçte olmadığım için yardımlarınızı bekliyorum.
- İntel 6700K İşlemci
- Z170 Gaming M7 Anakart
- Cooler Master Nepton 120xl
- Cooler Master G750M Güç kaynağı
- Kingston HyperX Savage 8x2
- Asus 1070 GTX O8G
- 120 GB SSD
- 150 GB HDD
- 1 TB HDD