Oyuncu olarak linux mu windows mu?

Reaksiyon skoru
42
Bazı kişiler linuxta windowstan bile daha iyi oyun oynanabileceğini savunmuş. Açıkçası linuxla ilgili pek bir bilgim yok ama az çok bir ingilizcem var. Linuxta bir sorunum olduğunda rahatça çözebilir miyim?

Linux ve oyun malesef hiçbir zaman sorunsuz şekilde bir araya gelemedi. Linux övmek için yapılan şeyler biri. Linux'ta oyunculuk daha iyiymiş de bilmem ne. Ben de öyle olsun isterdim ama böyle şeyler söyleyenlere cidden saygı duyamıyorum.

Bazı kişiler linuxta windowstan bile daha iyi oyun oynanabileceğini savunmuş. Açıkçası linuxla ilgili pek bir bilgim yok ama az çok bir ingilizcem var. Linuxta bir sorunum olduğunda rahatça çözebilir miyim?
Bir ara denemiştim, Windows'ta 60 FPS alıyorsam Linux'ta 20-30 FPS bandına düşüyordu. Sisteminiz iyi ise kurtarır belki ama benimki gibi 2013 parçalarına sahipseniz kurtarmaz.

Linux günlük kullanım için çok iyi sistemdir. Mint çok gelişti diyebilirim. Mesela en son 21.3 kullandım geçenlerde pencereyi gizlediğinde felan Mac os gibi aşağı kayıyor felan. Çok hoş ve performansını geliştirmişler hdd ye kurmuştum denemelik.

Oyun ve program çeşitliliği ve programların kalitesi derken Windows açık ara Linux ve Mac'e fark atıyor.
Çünkü kimse açık kaynak işletim sistemine babasının hayrına program yazmak istemiyor.
E zaten çoğu kullanıcı orijinal oyun felan kullanmıyor o ayrı iş ama sata bildiklerini de satıyorlar hani.

Linuxta wine filan çok denedim ama hiç değmez uğraşmaya hani. Oyun açılıyor bazen yazılar gözükmüyor, bazen yazılar soru işareti oluyor, bazen mouse bile 2 saniye sonra oyun tepki verecek hızda çalışıyor.
Yani uğraşmaya değmez açığı

Linux oyun harici cidden güzel bir OS ama oyun konusunda windowsun eline su dökemez

psikolojik sorunların yoksa ana makinede linux kullanmazsın.

psikolojik sorunların yoksa ana makinede linux kullanmazsın.
Abi valla ekran kartım olmazsa hiç affetmem Minte geçerim. Maks yapacağım forumlarda dolaşıp ve filme bakmak olur. Ekran kartı olunca durum değişiyor oyun bile oynamazsan şeytan çomağı 3d programları pc nin içerisine itekliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,038
Üyeler
186,287
Son üye
ustaoogway
Geri