Neler Yeni

Oyunda fps düşüklüğü ve fps drop

Ram kullanımı %45 , cpu-gpu kullanımları oyun içinde %20-35 arası gidip geliyor. Fps im 150-250 arası. Sorum cpu ve gpu neden daha fazla çalışıp fazla fps vermiyor ? 2. sorum 150-250 fps dolaşmama rağmen anlık fps drop yiyorum . Oyun takılıyor anlık olarak. Bunun sebebi nedir? (değerlere windows game bar dan baktım).

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
VeV
Adınız 4GB işlemci bununla ilgili bir cevap vermek durumundayım :D
Oyunların kimisi (geneli) ekran kartından işlem gücü istiyor, kimisi de işlemciden işlem gücü istiyor(valo cs gibi oyunlar). Doğal olarak bunu yapmak mecburiyetindeler. :) İşlem gücünün payını oyunun tasarlanmasından yola çıkarak görebiliriz. maksimum yükte işlemci için 1000 birim işlem gücü gerektiren oyun. Ekran kartı için 2000 işlem gücü istiyor diyelim. İşlemciniz de 5000 işlem gücünde ise 1000 birimlik işlemi yaptıktan sonra geriye yapabileceği iş kalmıyor diyebiliriz. Ekran kartı da aynı mantıkta. Bu keilde işlemciniz %20-35 arasını geçmemesini açıklayabiliriz. 150-250 fps de anlık fps drobun açıklamasının başka ayarlar olduğunu düşünüyorum. Monitör, ekran kartı, driver veya oyun ayarı ile ilgili olabilir. Bunlar ilk aklıma gelenler başka sebepleri de olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. ^_^

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Adınız 4GB işlemci bununla ilgili bir cevap vermek durumundayım :D
Oyunların kimisi (geneli) ekran kartından işlem gücü istiyor, kimisi de işlemciden işlem gücü istiyor(valo cs gibi oyunlar). Doğal olarak bunu yapmak mecburiyetindeler. :) İşlem gücünün payını oyunun tasarlanmasından yola çıkarak görebiliriz. maksimum yükte işlemci için 1000 birim işlem gücü gerektiren oyun. Ekran kartı için 2000 işlem gücü istiyor diyelim. İşlemciniz de 5000 işlem gücünde ise 1000 birimlik işlemi yaptıktan sonra geriye yapabileceği iş kalmıyor diyebiliriz. Ekran kartı da aynı mantıkta. Bu keilde işlemciniz %20-35 arasını geçmemesini açıklayabiliriz. 150-250 fps de anlık fps drobun açıklamasının başka ayarlar olduğunu düşünüyorum. Monitör, ekran kartı, driver veya oyun ayarı ile ilgili olabilir. Bunlar ilk aklıma gelenler başka sebepleri de olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. ^_^
Hocam isim komik olsun diye koydum zaten :D . Dediğinizin farkındayım ilk hangisi yüzde yüz kullanılırsa işlemci ya da ekran kartından diğeri kısıtlanıyor. Bu durumda ilginç olan ise ikisi de %20-30 arası kullanılıyor. İşlemci %25 ekran kartı %20 gibi . Sistemin önü hala açık yani.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Alp
Bu sorunu hangi oyunlarda hangi grafik ayarlarında yaşıyorsunuz ? Donanımlarınızı detaylı olarak belirtir misiniz, birçok etken var buna sebep olabilecek hatta o kadar ki basit bir fan kontrolcünün bile sebebiyet olabileceği bir problem (bir reddit kullanıcısının yaşadığı sorundan yola çıkarak) o yüzden detaya inmeden bulunabilecek bir sorun değil maalesef. Üstteki arkadaşın açıkladığı gibi oynadığınız oyunun duyduğu gereksinimlere de bağlı olarak bazı oyunlarda GPU'nun %90 ve üstü kullanılması beklenmez bu yüzden daha farklı çözümlere yönelmek gerekebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,346
Üyeler
167,298
Son üye
ttdrp
Top Bottom