Oyunda sesli olarak küfür yedim

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Oyun adi üstünde oyun ben rainbow oynuyorum günde 2 3 tane küfür ediyodur yabanci birisi mute atip geçiyorum eskiden bana edene bende ediyordum artik sıktı ya oyundan çik yada mutele
Evet ben de onun için bilgilendiriyorum arkadaşı. Adı üstünde oyun. Keyifli vakit geçirmek için oyun oynuyoruz hepimiz. Abartı olsaydı Ceza Kanununda böyle bir hüküm olmazdı. İnternet üzerinden ya da başka vasıtalarsa sesli şekilde sövmek kanunda suç olarak tanımlanıyor ayrıca ceza sorumluluğu 12 yaşının doldurulmasıyla başlar. Yani devlet 12 yaşını dolduran birinin internet üzerinden küfretmesini suç sayıyor. Burada abartıdan değil kanundan bahsediyorum. Siz kendinize küfredilmesini umursamıyor olabilirsiniz. Ben de bana edileni umursamayıp sesi kapatıyorum ama kimse kendisine küfrediliyor diye oyunu bırakmak ya da o kişinin sesini kısmakla yetinmek zorunda değil.

Elimde kayıt var ben argo dahi konuşmadım o ise sesli olarak bana yüzlerce küfür etti ne yapabilirim? Oyuna şikayet edeceğim konuşma banı yesin. Başka ne yapabilirim? Oyun nicki var elimde.
online oyun oynuyacaksan böyle şeylere alışman gerek

Elimde kayıt var ben argo dahi konuşmadım o ise sesli olarak bana yüzlerce küfür etti ne yapabilirim? Oyuna şikayet edeceğim konuşma banı yesin. Başka ne yapabilirim? Oyun nicki var elimde.
TCK m.133 şu şekildedir; “Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır

Oyuna şikayet edin, bir daha böyle kişiler geldiğinde " Mute " butonundan kapatıp geçin.

Türkiye + Online oyunlarda oldukça sık karşılaşılan bir durum.

Ne yapsanız yine aynısını başka birine veya size yapacak.

Pek takmamak lazım. Onun veya onun gibilerin demesiyle; dediği şeyler olacak olsa ortalıkta insan kalmazdı.

TCK m.133 şu şekildedir; “Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır
Haber verdim hocam kaydettiğimi daha çok küfür etti videoda görünüyor zaten. Ben oyun kaydı yapıyordum sadece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Madde 125- (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,605
Üyeler
183,861
Son üye
sehzadex
Geri