Neler Yeni

Oyunlar hiç akıcı değil

Ashb0rn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yüksel Şafak Sert
Merhaba arkadaşlar fazla oyun oynayan birisi değilim sistemim darboğaz yapıyor ama ayarları arttırınca darboğaz geçiyor ama yine de oyun nedense hiç akıcı olmuyor. HDD'den kaynaklı mı desem RAM'den mi desem bilemedim. YouTube'da izlediğim videolarda HDD bir sıkıntı yaratmıyordu akıcı bir şekilde oynayabiliyordu. Oyunları akıcı oynamak istiyorum 60 Hz monitörüm var ama oyunlar niyeyse 15FPS gibi hiç tatmin etmiyor. FPS 60 FPS üstü ama o FPS kadar akıcı değil. Monitör 60 Hz biliyorum ama o 60 FPS, 15 FPS gibi.

Sistemim RX 5500 XT 8 GB i5-3330 RAM 16 GB DDR3 PSU 750+80 Bronze PSU'dan çıkar mı bilmiyorum ama siz daha iyi bilirsiniz diye yazmak istedim.

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Kayra
Aynı konuyu 30 kere açmasan iyi olurdu.

ananas_suyu

80+ Bronze
Hangi oyunlarda oluyor oyun dışında başka biseyde olmuyormu video kaydı alsaydın felan biraz detaylandırsaydın keşke. sistemin suanki dönemde zayıf. Ama gene oyundan oyuna değişir biraz detaylandır

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aliefe Yıldırım
Aynı konuyu 30 kere açmasan iyi olurdu.
sende her 2 günde bir pc alıcam acil yardım diye konu açıyon ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar fazla oyun oynayan birisi değilim sistemim darboğaz yapıyor ama ayarları arttırınca darboğaz geçiyor ama yine de oyun nedense hiç akıcı olmuyor. HDD'den kaynaklı mı desem RAM'den mi desem bilemedim. YouTube'da izlediğim videolarda HDD bir sıkıntı yaratmıyordu akıcı bir şekilde oynayabiliyordu. Oyunları akıcı oynamak istiyorum 60 Hz monitörüm var ama oyunlar niyeyse 15FPS gibi hiç tatmin etmiyor. FPS 60 FPS üstü ama o FPS kadar akıcı değil. Monitör 60 Hz biliyorum ama o 60 FPS, 15 FPS gibi.

Sistemim RX 5500 XT 8 GB i5-3330 RAM 16 GB DDR3 PSU 750+80 Bronze PSU'dan çıkar mı bilmiyorum ama siz daha iyi bilirsiniz diye yazmak istedim.
dostum sistemin çok ağır darboğaz, hdd+ zayıf işlemci kombon zaten sistemi baya yavaşlatıyor üstüne ekran kartın işlemciye ağır geliyor tahminimce oyun oynarken çok fazla micro-stutter yiyorsun, yüksek ihtimal frametime ms değerleri çok fırlayıp iniyor ondan gözüne batıyor

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Kayra

dostum sistemin çok ağır darboğaz, hdd+ zayıf işlemci kombon zaten sistemi baya yavaşlatıyor üstüne ekran kartın işlemciye ağır geliyor
Kankacım bende açıyoryoum ama aynı şeyi atmıyorum sadece farklı sistemler için açıyorum anlatabildim mi?

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
549
İsim
Ege
Sistem darboğaz yapar üst düzeyde DDR3 de bitti artık ddr4 geçin bütçeniz varsa ddr5 yapın

TahinPekmez

80+ Silver

60fps üstü alıyorsan monitöründe de freesync özelliği yoksa yırtılma olur ve ekranında zaten 60hz imiş. bunlardan kaynaklı.

Ashb0rn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yüksel Şafak Sert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

dostum sistemin çok ağır darboğaz, hdd+ zayıf işlemci kombon zaten sistemi baya yavaşlatıyor üstüne ekran kartın işlemciye ağır geliyor tahminimce oyun oynarken çok fazla micro-stutter yiyorsun, yüksek ihtimal frametime ms değerleri çok fırlayıp iniyor ondan gözüne batıyor
Tam dediğiniz gibi oluyor hocam teşekkür ederim en kısa zamanda değişmeyi denicem.

60fps üstü alıyorsan monitöründe de freesync özelliği yoksa yırtılma olur ve ekranında zaten 60hz imiş. bunlardan kaynaklı.
Teşekkür Ederim

Top Bottom