Oyunlarda Anlık Drop Sorunu

Extazzy

80+
Reaksiyon skoru
1
Herkese iyi forumlar oyunlarda anlık fps dropları yaşıyorum. En çok ve yüksek bir seviyede yaşadığım oyun ise Rust. Ekran kartı kullanımı yüzde 50-60 seviyelerinden aniden yüzde 0 a düşüyor. Diğer oyunlarda ise kabul edilebilir seviyede düşük drop mevcut. Sorunu bir türlü bulamadım. Tavsiye yada önerisi olan varmı ?
İşlemci: Ryzen 7800x3D
Ekran Kartı: RTX 5070
Ram: 1x16gb Kingston CL30 6000mhz DDR5

NOT: Sıcaklık seviyeleri gayet iyi durumda o konuda bir sorun yok.

Çok fazla olasılık var. Bugün arkadaşım buna benzer bir sorundan bahsetti. Freesync gsync açınca fpsim birden düşmeye başladı dedi. Deneme olarak kapatmayı deneyebilirsiniz.
Benim düşünceme gelecek olursak ram yetersiz. Dual channel toplam 32 yapmaya çalışın en yakın zamanda. Ek olarak da ram'lerinizi ayarlamadıysanız Nebi Akgün'ün DDR5 Ram Rehberini izleyerek en iyi Ram ayarlarını yaparak minimal hale getirebilirsiniz. Ramden kaynaklı %1000 fpsleriniz düşüyor olabilir.

Çok fazla olasılık var. Bugün arkadaşım buna benzer bir sorundan bahsetti. Freesync gsync açınca fpsim birden düşmeye başladı dedi. Deneme olarak kapatmayı deneyebilirsiniz.
Benim düşünceme gelecek olursak ram yetersiz. Dual channel toplam 32 yapmaya çalışın en yakın zamanda. Ek olarak da ram'lerinizi ayarlamadıysanız Nebi Akgün'ün DDR5 Ram Rehberini izleyerek en iyi Ram ayarlarını yaparak minimal hale getirebilirsiniz. Ramden kaynaklı %1000 fpsleriniz düşüyor olabilir.
Teşekkürler hocam

Son düzenleme:
GÜNCEL: Farklı ekran kartında denedim sonuç aynı ( RTX 3060 Tİ )

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,013
Üyeler
185,016
Son üye
Vaelche
Geri