Yardım Oyunlarda Düşük CPU Kullanımı

Elessar

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
404
Merhabalar. İşlemci ağırlıklı oyunlarda işlemcim en fazla %15-20 kullanıyor sebebi nedir?
Rainbow Six Siege'de de aynı sorun var orada da en fazla %20-25 kullanıyor geri kalan ekran kartına yükleniyor. Benim anlamadığım şey sistem neden işlemci ağırlıklı oyunlarda ekran kartına yükleniyor?
İşlemci: R5 5600
Ekran Kartı: RX6500XT
1739748800171.png

İşlemci için söylüyorum kullanım 100 olsa 500fps felan alırsın gibi bir durum yok ki. Zaten verebileceği maximum performansı bu kullanımlarda da veriyor.

İşlemci için söylüyorum kullanım 100 olsa 500fps felan alırsın gibi bir durum yok ki. Zaten verebileceği maximum performansı bu kullanımlarda da veriyor.
Burada merak ettiğim FPS değil aslında. İşlemci ağırlıklı bir oyun olmasına rağmen neden bütün yük ekran kartına gidiyor da işlemci kısıtlı kalıyor?
Mesela aynı durum CS2'de de var en düşük ayarlarda oynuyorum fazla FPS alabilmek için fakat orada bile işlemci %20'leri geçmiyor.

İşlemci ağırlıklı demek oyunun işlemciyi ekran kartından daha fazla kullanacağı anlamına gelmiyor. İşlemciyi normal oyunlardan daha fazla kullanacağı anlamına geliyor. İşlemci ekran kartından fazla kullanılıyorsa işlemci darboğazı vardır zaten işlemci ekran kartını besleyemiyordur.

Geri