Emre Zengin
Moderatör
- En İyi Cevap
- 20
Dahası
ramlerle alakalı olabilirmi?Merhaba başlıkta yazdığım gibi bu sorunu uzun zamandır yaşamaktayım. Artık bu sorundan sıkıldım ve çözümünü arıyorum. Çünkü bu sorun bana hiçbir oyunu zevkle oynattırmıyor. Sorunum oyun oynarken olan anlık donma ve takılmalar, fps yüksek fakat her 2-3 saniyede bir bu takılmalar oluyor. Takılmalar olduğunda ekran kartı kullanımı 98-99 dan 80lere 70lere düşüyor. Oyunlar ve windows ssd de yüklü. Lütfen bu sorunumu çözmeme yardımcı olur musunuz?
Sistemim;
AMD Ryzen 3 3100 İşlemci
MSI A320M-A PRO Anakart
GSKILL 2X8 3000MHZ DUAL KIT Ram
MSI GEFORCE GTX 1650 SUPER GAMING X Ekran Kartı
XIGMATEK X-POWER 500W 80+ Psu
HYPERX FURY 3D 240 GB Ssd
WESTERN DIGITAL BLUE 3.5 1 TB Hdd
Denediğim çözümler;
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden yükledim
Anakart bios güncelledim
FurMark ile ekran kartı stres testi yaptım
MemTest ile ramleri test ettim
Farklı windows sürümlerinde denedim
Nvidia denetim masası ayarı yaptım
Sanal bellek artırdım
XMP açık ve kapalı denedim
Core performance boost açık ve kapalı denedim
Bilmiyorum hocam ama memtest yaptım ikisi de sağlam çıktıydı zaten sorun olaydı ramlerde mavi ekran yerdim büyük ihtimal. Şimdi diğer arkadaşın dediğini yapıp ram'lerin yerini değiştirdim bakacağım sorun düzeldi mi yazarım yine.ramlerle alakalı olabilirmi?
Hayırlı olsun hocam o zaman. Önemli değil.Hocam dün yazmayı unuttum, ram'lerin yerini değiştirdim şimdi düzeldi Allah senden razı olsun. Yardımcı olmaya çalışan diğer arkadaşlara da teşekkürler.
renk farketmiyor takılı olduğu slotu değiştirinNasıl ramlerin yerini değiştirdin bnde aynı sorunu yaşıyorumda.
Gri slottaki ramları siyah slotlaramı taktın?