merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce laptop önerisi için bir konu açmıştım 2.el bir laptop aldım hp victus 16 1052nt modeli fakat bir sorunum var ki valorantta oyunu alta attığımda ekran kartı sürücüsü çöktü hatası alıyorum ve çözemiyorum benzeri durum lolde de yapıyordu fakat loldekini v-sync kapama ve fps sabitleme ile çözmüştüm valorant durumu çözülmüyor bilgisayarı aldığımdan beri bir sıkıntısı olduğu bariz belliydi fakat driversal problemler olduğunu düşünüyorum mesela cyberpunk oyununda ayarları hiç değiştirmediğim halde bir girişimde 60 50 fps bir girişimde 120 fps gibi durumlarla karşılaşıyordum bilgisayardan anlayan birisiyim bilgisayar gereksiz fan açıyor ve gereksiz fan kapatıyor çok ayarsız durumda ve geforce experience siyah ekranda takılı kalıyordu türkçe yabancı kaynak her yerden araştırdım bu sıkıntıyı çözemedim ne denediysem yaramadı manuel kurdum programla kurdum windows update ile kurdum ddu ile defalarca silip kurdum olmadı 2 gün önce ddu ile intel driverini 2 kere silip sitesinden son sürümü kurmam ile sorunlar kökten çözülmüştü daha önce defalarca denediğim şey şimdi tekrar deneyince çözülmüştü fakat ekran kartını güncellemek için eski driveri silip yenisini kurunca şimdi tekrar bozuldu cyberpunk fpsim 120 lerde fakat valorant yine alt tap atınca ekran kartı sürücüsü çöktü hatası veriyor ne yapabilirim
ekstra bilgi işlemcim windows updateden veya driver identifierdan kurunca son sürümü 59xx (xx kısmını hatırlamıyorum) olarak gösteriyor fakat sitesinden kurumda 6078 sürümü son sürüm olarak çıkıyor bunu kurduğumda ise windows update güncel driver değil diyip 59xx i kurmaya çalışıyor sorunu çözdüğümde 6078 sürümüyle çözmüştüm yine ddu deniyorum fakat bu sefer çözülmüyor
rtx 4050
i5 14500hx
not:bilgisayarımın garantisi duruyor fakat şehir dışında olduğum için götüremiyorum elimle bu sorunu çözebildiğim için çözebilecek birisi yine çıkar diyerekten yazıyorum
hp victuslardan anlayan birileri mutlaka çıkar sitesinden ürünüm sorgulanınca garantisi gözüküyor fakat hp support asistanda ürünü tanıtınca garantisi bilinmiyor diyor ve laptopun üstünde ismi xx ile çıkıyor
ekstra not:valorantta ekran kartı çöktü hatası tekrar almaya başladıktan sonra forza horizon oyununda test etmek istedim ve oyun optimize ayarları düşürdü ultrada oynarken ayarlar yükseğe kaymış ve drop yiyorum yani ben bu hatayı aldığım sürece performans eksikliği ile oynuyorum ve 2 gündür saatlerde oyun oynadığım halde gıkı çıkmayan bilgisayar oyun açıldığı andan itibaren fanını hızlı döndürmeye başladı ve oyunu kapattıktan 5 dakika sonra fanları normale yakın bir hale geliyor 2 gündür bilgisayarım oyun dışı sessiz oyunlarda hafif fanla çalışırdı şimdi yoracak hiçbir şey yokken fanları açık şekilde çalışıyor
ekstra bilgi işlemcim windows updateden veya driver identifierdan kurunca son sürümü 59xx (xx kısmını hatırlamıyorum) olarak gösteriyor fakat sitesinden kurumda 6078 sürümü son sürüm olarak çıkıyor bunu kurduğumda ise windows update güncel driver değil diyip 59xx i kurmaya çalışıyor sorunu çözdüğümde 6078 sürümüyle çözmüştüm yine ddu deniyorum fakat bu sefer çözülmüyor
rtx 4050
i5 14500hx
not:bilgisayarımın garantisi duruyor fakat şehir dışında olduğum için götüremiyorum elimle bu sorunu çözebildiğim için çözebilecek birisi yine çıkar diyerekten yazıyorum
hp victuslardan anlayan birileri mutlaka çıkar sitesinden ürünüm sorgulanınca garantisi gözüküyor fakat hp support asistanda ürünü tanıtınca garantisi bilinmiyor diyor ve laptopun üstünde ismi xx ile çıkıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
ekstra not:valorantta ekran kartı çöktü hatası tekrar almaya başladıktan sonra forza horizon oyununda test etmek istedim ve oyun optimize ayarları düşürdü ultrada oynarken ayarlar yükseğe kaymış ve drop yiyorum yani ben bu hatayı aldığım sürece performans eksikliği ile oynuyorum ve 2 gündür saatlerde oyun oynadığım halde gıkı çıkmayan bilgisayar oyun açıldığı andan itibaren fanını hızlı döndürmeye başladı ve oyunu kapattıktan 5 dakika sonra fanları normale yakın bir hale geliyor 2 gündür bilgisayarım oyun dışı sessiz oyunlarda hafif fanla çalışırdı şimdi yoracak hiçbir şey yokken fanları açık şekilde çalışıyor
Ekler
Son düzenleme: