- Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım hat değerlerini atarmısın rica etsem.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet kabloluda yaşıyorum. kablosuz 94 mbit vermiyor zaten.Bu arada kablolu kullanırkende bu sorun vardı değilmi.
Anladım hat değerlerini atarmısın rica etsem.
Evet kabloluda yaşıyorum. kablosuz 94 mbit vermiyor zaten.Bu arada kablolu kullanırkende bu sorun vardı değilmi.
tamamdır hocam yüzde 99 ihtimalle sorununuz çözülecektir ben de çok araştırdım ve iğrenç bir şeydi ve sadece akşam 8 den sonra oluyordu. 8 den sonra oyun oynamak zulüm oluyodu. sorununuz çözülür/çözülmezse tekrardan bilgi verir misinizTeşekkürler. Bu sorunu çözer umarım 2 senedir saçma sapan dropları çekiyorum. Kablolu bağlantı yapabildiğim ilk anda denicem.
Modem arayüzünden değil mi? İkisini de kablolu şekilde oyun oynadığımda deneyeceğim.Hızını 75 mbpse düşür
tamamdır hocam yüzde 99 ihtimalle sorununuz çözülecektir ben de çok araştırdım ve iğrenç bir şeydi ve sadece akşam 8 den sonra oluyordu. 8 den sonra oyun oynamak zulüm oluyodu. sorununuz çözülür/çözülmezse tekrardan bilgi verir misiniz
MerhabaMerhaba,
Router üzerindeki hat değerlerini detaylı olarak paylaşmanız mümkün mü? Son gönderdiğiniz ekran görüntüsünde görebildiğim kadarıyla SNR değeriniz sınırda, yoğun vakitlerde SNR 5-6 dB'ye düşebilir, bu da anlık paket kayıplarına sebep olabilir.
Ayrıca şu soruların cevaplarına da ihtiyacım var:
İç tesisatın kalitesi nasıl? Ankastre kutusundan kablo tek parça halinde mi geliyor modeme kadar?
Sorunu rastgele saatlerde mi yaşıyorsunuz? En çok akşam saatlerinde mi yaşanıyor?
Sistem Monitör kısmında DSL İstatistikleri olması lazım veya benzeri bir sayfa. Bir kurcalayın, net olarak hatırlamıyorum Zyxel arayüzünü.Merhaba
Router detaylı bilgilere nasıl ulaşabilirim? Gönderdiğim ekran görüntüsü netspeed üzerindendi ve orada başka bir değer yok.
İç tesisatı siyah kablo ile Türk Telekom döşedi (kablo ismini bilmiyorum). Odama kadar tek parça geliyor odamda küçük bir gri kablo ile ek var. Genelde akşam saatlerinde kullandığım için akşam oluyordu ama diğer saatlerde de olduğunu gözlemledim.
Sistem Monitör kısmında DSL İstatistikleri olması lazım veya benzeri bir sayfa. Bir kurcalayın, net olarak hatırlamıyorum Zyxel arayüzünü.
Sorunla alakalı/alakasız önemli bir konu: Kabloda mümkün olduğu sürece ek olmaması gerekir. Ek zorunlu ise en azından YAK-1 konnektör ile zararını minimuma indirmek gerekir. YAK-1'i aynı şekilde ankastredeki bağlantıya da uygulamak en kaliteli çözümlerden. Bunları uygulayarak bu sorunları ve başka sorunları şimdiden çözebilirsiniz.
Asıl meselemize gelince, hat değerlerini bulup tüm bilgileri yollayın, bir inceleyelim.
FEC de error vermiş o ne oluyorevet crc basmış ondan hattını 75 mbpse düşürt.