Neler Yeni

Paket kaybı neden olur

frix

80+
@frix @eren28tr

İnternet hızını düşürdüm. Yeni değerler şöyle;

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 76794 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 15352 kbps

near-end FEC error fast: 0
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 5
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime : 1:28, 23 secs
DSL activetime :0 min, 21 secs

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 10.9 dB
output power upstream: 9.4 dbm
attenuation downstream: 2.5 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 19.9 dB
output power downstream: 13.9 dbm
attenuation upstream: 0.1 dB

Download zayıflaması devam ediyor şu satırda yazdığı gibi

attenuation downstream: 2.5 dB

CRC error da devam ediyor biraz daha düşürmeli miyim acaba?

Uploadım da düştü aynı zamanda onda problem olmamasına rağmen. Sadece download düşürülemiyor sanırsam.
DSL yeni aktif olmuş, biraz beklemek gerekiyor. Birkaç saat veya bir gün sonraki sonuçlara bakalım. CRC miktarı kayda değer şekilde düşmeli. Kablodaki ek ve ankastre bağlantısını sağlamlaştırırsanız CRC'den büyük oranda kurtulursunuz. (Saha dolabı veya santral tarafında sorun olmadığı sürece.)

Upload meselesine gelirsek, hazır profil olduğu için upload hızı bu şekilde. İleride SNR değiştirebileceğiniz bir modem alırsanız 100'lük profile geçip kendiniz download tarafında SNR değeri ile oynayabilirsiniz, böylece upload değeriniz yüksek kalmış olur.

draqla

80+
DSL yeni aktif olmuş, biraz beklemek gerekiyor. Birkaç saat veya bir gün sonraki sonuçlara bakalım. CRC miktarı kayda değer şekilde düşmeli. Kablodaki ek ve ankastre bağlantısını sağlamlaştırırsanız CRC'den büyük oranda kurtulursunuz. (Saha dolabı veya santral tarafında sorun olmadığı sürece.)

Upload meselesine gelirsek, hazır profil olduğu için upload hızı bu şekilde. İleride SNR değiştirebileceğiniz bir modem alırsanız 100'lük profile geçip kendiniz download tarafında SNR değeri ile oynayabilirsiniz, böylece upload değeriniz yüksek kalmış olur.
Kablo işini en kısa sürede çözeceğim hem eki ortadan kaldıracağım hem de ankastre bağlantısına baktıracağım.

Bu modemi güzel sanıp almıştım açıkçası. Hiçbir özelliği de yokmuş. Putty diye bir uygulama buldum ama onunla da beceremedim. Önerebileceğiniz bir modem var mıdır? Evin heryerinden çekmiyor zaten. Sinyal yayıcı almayı düşünüyordum direkt modemi değiştirsem iyi olacak sanırım.

Bir de evime fiber çektirme olasılığım nedir dolaba çok yakınım (50metre).

Güncelleme: 8 saat 40 dakika 17 crc hatası. Eskisine göre çok daha iyi sıfıra düşüyor mu bir bilgim yok.

frix

80+
Kablo işini en kısa sürede çözeceğim hem eki ortadan kaldıracağım hem de ankastre bağlantısına baktıracağım.

Bu modemi güzel sanıp almıştım açıkçası. Hiçbir özelliği de yokmuş. Putty diye bir uygulama buldum ama onunla da beceremedim. Önerebileceğiniz bir modem var mıdır? Evin heryerinden çekmiyor zaten. Sinyal yayıcı almayı düşünüyordum direkt modemi değiştirsem iyi olacak sanırım.

Bir de evime fiber çektirme olasılığım nedir dolaba çok yakınım (50metre).

Güncelleme: 8 saat 40 dakika 17 crc hatası. Eskisine göre çok daha iyi sıfıra düşüyor mu bir bilgim yok.
Türk Telekom müdürlüğüne gidip erişim planlama birimi ile görüşmeniz ve dilekçe vermeniz gerekiyor. FTTH her geçen gün yayılıyor, mahalle/sokak çok terste değilse (ki zaten saha dolabı da çok yakınmış) muhtemelen yakın planlar içerisindedir. Dilekçenizi verin, ayda bir yoklayın. Şansa bağlı hemen gelebilir, hiç gelmeyebilir de. Bölge müdürlüğünüzün çalışma hızına ve inisiyatifine kalmış.

draqla

80+
Türk Telekom müdürlüğüne gidip erişim planlama birimi ile görüşmeniz ve dilekçe vermeniz gerekiyor. FTTH her geçen gün yayılıyor, mahalle/sokak çok terste değilse (ki zaten saha dolabı da çok yakınmış) muhtemelen yakın planlar içerisindedir. Dilekçenizi verin, ayda bir yoklayın. Şansa bağlı hemen gelebilir, hiç gelmeyebilir de. Bölge müdürlüğünüzün çalışma hızına ve inisiyatifine kalmış.
Binadan imza toplanması gerek diye duyum aldım o yüzden denemedim daha önce (Bina müstakil). Bir şansımı deneyeyim.

Son olarak modem önerebilir misiniz SNR değiştirebileceğim ve çekim gücü yüksek.

frix

80+
Binadan imza toplanması gerek diye duyum aldım o yüzden denemedim daha önce (Bina müstakil). Bir şansımı deneyeyim.

Son olarak modem önerebilir misiniz SNR değiştirebileceğim ve çekim gücü yüksek.
İmza toplamaya gerek yok. Apartmanlar için konuşursak, bir daire sakininin bile itirazının olmaması gerekir, aksi halde Telekom fiber çekmez. Müstakil evde oturduğunuza göre hiçbir sorun yok.

Modem olarak Keenetic ürünlerini öneririm ama son zamanlarda fiyatlarının yükseldiğini biliyorum, bütçenize uymayabilir. Bunun haricinde öneremiyorum maalesef. Açıkçası bir süredir modem piyasasına da uzağım, şahsi olarak da yurt dışından aldığım güçlü bir routerda OpenWRT kullanıyorum.

Top Bottom