Yardım Paliocular yardım etsin

tamamdir99

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
53
Dostlar bende 1999 model fiat palio 1.4 el var. 5-10 dakikalık sürüş sonrası bile motor ve motor suyu çok sıcak oluyor. Motor suyu çaydanlık gibi fokurduyor.

Motor suyu yeterli seviyede, fan çalışıyor. Görünürde her şey tamam. Acaba bu normal bir durum mu? Her palioda mı böyle? Gereksiz mi takıntı yapıyorum?

Termostat bozulmuş olabilir ya da conta yanmıştır geçmiş olsun. Tanıdık varsa hemen götür. Conta yandıysa fazla kullanma üst kapağı çatlatırsın.

Suya yağ karıştıysa conta gitmiştir. Soğuyunca suyu bir kontrol et.

Termostat bozulmuş olabilir ya da conta yanmıştır geçmiş olsun. Tanıdık varsa hemen götür. Conta yandıysa fazla kullanma üst kapağı çatlatırsın.

Suya yağ karıştıysa conta gitmiştir. Soğuyunca suyu bir kontrol et.
Motor suyu kısmına bağlanan hortumu söktüm boşa çıkardım. Pis suyu akıtıp yerine musluk suyu koydum.

Motor 1 yıl önce söküldü, taşlandı, tüm contaları değiştirildi. Termostat bozulmuş olabilir.

Benim asıl sorum şu, bu her palio da oluyor mu?

2003 paliom vardı. çok çabuk korozyon yapıp tıkanıyor. Bu yüzden lpgde sorun yaşıyordum ordan biliyorum. Sanayide komressör ile hava bastım tıkanıklık açıldı sonra sorunsuz çalıştı.

Motor suyu kısmına bağlanan hortumu söktüm boşa çıkardım. Pis suyu akıtıp yerine musluk suyu koydum.

Motor 1 yıl önce söküldü, taşlandı, tüm contaları değiştirildi. Termostat bozulmuş olabilir.

Benim asıl sorum şu, bu her palio da oluyor mu?
Termostat bozulmuş olabilir. Hava yapmışta olabilir. Bir de antifiriz koy sadece su ile olmaz.

Hararet mi yapıyor? Kaynama sesi mi geliyor?
Kaynama sesi geliyorsa suyu geri atıyor. Conta yakmıştır bu durumda. Kendin yapamazsın.

Her fokurdayan suda conta yanık olmuyor. 1 sene önce motor yaptırdın diye conta yanmamış olmuyor. Hortumlara bak şişiriyor mu? Depoda su yükseliyor mu?
Ayrıca termostat bozulunca artık eskisi gibi kapalı kalmıyor. Termostat bozulunca sürekli açık kalıyor. Yani termostat bozuk bir araba hararet yapmaz aksine harareti yol yaptıkça düşer.
Bu durum her palioda aynı değil.
İlk önce depoda suyu tamamla havasını al sonra bak hortumları şişiriyor mu? Şişiriyorsa zaten conta yanmıştır.
Hortumlar dediğim su hortumları özellikte radyatör alt hortuma bak soğuk motorda ilk alt hortum şişer.

Geri