Neler Yeni

Rehber Palit, INNO3D, Galax tarzı firmalar neden daha ucuz?

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Çoğu bu firmaları tanımayan kullanıcılar genelde 1660S Palit almak yerine markacılık yapıp 1660 veya 1650S MSI Gaming X alıyor ve bu çok büyük bir kayıp.

Palit tarzı firmalar nasıl daha ucuz yapıyorlar?
Firma payı.
Palit tarzı firmalar kendi paylarını dar tutuyorlar mesela MSI bir üründen 200 kazanıyorsa Palit 125 kazanıyor.

Gösterişli şeyler eklemiyorlar.
Öyle aman aman full RGB falan eklemeyip az RGB ekleyip az fiyattan biçiyor. MSI mesela RGB'si yüzünden oldukça pahalı kartları var Gaming X TRIO tarzı halbuki o fiyat bandında Galax WTF Edition çok daha iyi ve daha ucuz.

Her yere reklam vermiyorlar.
ASUS gibi firmalar tanıtım için o kadar reklam falan ekleyince haliyle masraf artıyor kart gelirleri de arttırmak zorunda kalıyorlar. Palit tarzı firmalar köklü olup her yere reklam vermedikleri için bir nebze yine ucuz.

Soğutma için ekstra alüminyüm falan.
Alt düzey kartlarda 2 3C için biraz daha alüminyüm ve bakır kullanıyorlar ama fiyata etkisi çok büyük.

Aslında bir kaç etken daha vardı yazmaya üşendim ki onlar 10 20 TL falan etkiliyor. Genel anlamda Aynı fiyatta olmadığı veya 50 100 TL fark olmadığı sürece MSI Gaming X falan alınmaz. Bütçe çok geniş olsa bile alınmaz ama kişinin tercihi. Onu almak yerine gider WTF Edition alırım daha iyi. WTF Edition bu arada Gaming X'den daha iyi soğutmaya sahip olan bir kart.

Daha eksiklerim olabilir siz yazarsanız düzenlerim.

34480

80+ Platinum
En İyi Cevap
23

39731

80+ Platinum
En İyi Cevap
22
Çoğu Galax, Inno3D kartlarında da RGB bulunuyor ama genellikle göstermedikleri için insanların gözüne güzel gelmiyor ve almıyorlar. Garip. Mesela Galax 2060 Super White 'ın rgb si olduğunu birkaç hafta önce fark ettim.

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Poyraz Efendi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Ender Kaynarca
Çoğu bu firmaları tanımayan kullanıcılar genelde 1660S Palit almak yerine markacılık yapıp 1660 veya 1650S MSI Gaming X alıyor ve bu çok büyük bir kayıp.

Palit tarzı firmalar nasıl daha ucuz yapıyorlar?
Firma payı.
Palit tarzı firmalar kendi paylarını dar tutuyorlar mesela MSI bir üründen 200 kazanıyorsa Palit 125 kazanıyor.

Gösterişli şeyler eklemiyorlar.
Öyle aman aman full RGB falan eklemeyip az RGB ekleyip az fiyattan biçiyor. MSI mesela RGB'si yüzünden oldukça pahalı kartları var Gaming X TRIO tarzı halbuki o fiyat bandında Galax WTF Edition çok daha iyi ve daha ucuz.
İnno3d asus rog ve msi gaming x ile 2060a rgb ekleyen tek kartve ısı değerleri 71 dereceyi geçmedi.Ve ucuza aldım inno3d>msi

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnno3d asus rog ve msi gaming x ile 2060a RGB ekleyen tek kartve ısı değerleri 71 dereceyi geçmedi.Ve ucuza aldım inno3d>msi
Diyorum zaten. 3080 3090 tarzı kart alanlar bir zahmet üst segment alsınlar biraz. Gamerock falan yani MSI GAMING X alsınlar demiyorum.

Poyraz Efendi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Ender Kaynarca
Diyorum zaten. 3080 3090 tarzı kart alanlar bir zahmet üst segment alsınlar biraz. Gamerock falan yani MSI GAMING X alsınlar demiyorum.
Haklısın,gidip 1650 super gibi kartlar için Rog yada msi alanlar vardı umarım bunları görürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,507
Üyeler
161,297
Son üye
PCME
Top Bottom