Neler Yeni

Rehber Palit, INNO3D, Galax tarzı firmalar neden daha ucuz?

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Galax WTF cidden öve öve bitiremem. Gelde şuna aşık olma abi. Rog Strix ile aynı yer yer geçen bir soğutma.

Poyraz Efendi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Ender Kaynarca

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Çoğu bu firmaları tanımayan kullanıcılar genelde 1660S Palit almak yerine markacılık yapıp 1660 veya 1650S MSI Gaming X alıyor ve bu çok büyük bir kayıp.

Palit tarzı firmalar nasıl daha ucuz yapıyorlar?
Firma payı.
Palit tarzı firmalar kendi paylarını dar tutuyorlar mesela MSI bir üründen 200 kazanıyorsa Palit 125 kazanıyor.

Gösterişli şeyler eklemiyorlar.
Öyle aman aman full RGB falan eklemeyip az RGB ekleyip az fiyattan biçiyor. MSI mesela RGB'si yüzünden oldukça pahalı kartları var Gaming X TRIO tarzı halbuki o fiyat bandında Galax WTF Edition çok daha iyi ve daha ucuz.

Her yere reklam vermiyorlar.
ASUS gibi firmalar tanıtım için o kadar reklam falan ekleyince haliyle masraf artıyor kart gelirleri de arttırmak zorunda kalıyorlar. Palit tarzı firmalar köklü olup her yere reklam vermedikleri için bir nebze yine ucuz.

Soğutma için ekstra alüminyüm falan.
Alt düzey kartlarda 2 3C için biraz daha alüminyüm ve bakır kullanıyorlar ama fiyata etkisi çok büyük.

Aslında bir kaç etken daha vardı yazmaya üşendim ki onlar 10 20 TL falan etkiliyor. Genel anlamda Aynı fiyatta olmadığı veya 50 100 TL fark olmadığı sürece MSI Gaming X falan alınmaz. Bütçe çok geniş olsa bile alınmaz ama kişinin tercihi. Onu almak yerine gider WTF Edition alırım daha iyi. WTF Edition bu arada Gaming X'den daha iyi soğutmaya sahip olan bir kart.

Daha eksiklerim olabilir siz yazarsanız düzenlerim.
kanka hof serisi de gerçekten müq
rgb olsa asus halt yemiş olur

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Çünkü kalitesiz. Bazı modelleri. Tüm markaların kalitesiz ürünleri var bunu nededn yazdım bilmiyorum.
Yazdıktan sonra pişman olmak ve çabucak editlemeye çalışmak 🙃

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Galax WTF cidden öve öve bitiremem. Gelde şuna aşık olma abi. Rog Strix ile aynı yer yer geçen bir soğutma.
Ben pavyon sevmiyorum

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Çoğu bu firmaları tanımayan kullanıcılar genelde 1660S Palit almak yerine markacılık yapıp 1660 veya 1650S MSI Gaming X alıyor ve bu çok büyük bir kayıp.

Palit tarzı firmalar nasıl daha ucuz yapıyorlar?
Firma payı.
Palit tarzı firmalar kendi paylarını dar tutuyorlar mesela MSI bir üründen 200 kazanıyorsa Palit 125 kazanıyor.

Gösterişli şeyler eklemiyorlar.
Öyle aman aman full RGB falan eklemeyip az RGB ekleyip az fiyattan biçiyor. MSI mesela RGB'si yüzünden oldukça pahalı kartları var Gaming X TRIO tarzı halbuki o fiyat bandında Galax WTF Edition çok daha iyi ve daha ucuz.

Her yere reklam vermiyorlar.
ASUS gibi firmalar tanıtım için o kadar reklam falan ekleyince haliyle masraf artıyor kart gelirleri de arttırmak zorunda kalıyorlar. Palit tarzı firmalar köklü olup her yere reklam vermedikleri için bir nebze yine ucuz.

Soğutma için ekstra alüminyüm falan.
Alt düzey kartlarda 2 3C için biraz daha alüminyüm ve bakır kullanıyorlar ama fiyata etkisi çok büyük.

Aslında bir kaç etken daha vardı yazmaya üşendim ki onlar 10 20 TL falan etkiliyor. Genel anlamda Aynı fiyatta olmadığı veya 50 100 TL fark olmadığı sürece MSI Gaming X falan alınmaz. Bütçe çok geniş olsa bile alınmaz ama kişinin tercihi. Onu almak yerine gider WTF Edition alırım daha iyi. WTF Edition bu arada Gaming X'den daha iyi soğutmaya sahip olan bir kart.

Daha eksiklerim olabilir siz yazarsanız düzenlerim.
galax 1660 mı palit 1660 mı kanka

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Linç yağmuruna tutulacağımı hissettim bir anda. :)
Olur öyle şeyler.
Kalitesiz olsa bile marka ayrımcılığı yapmak çok saçma. Her ekran kartının içinde aynı NVIDIA çip var ve aynı FPS'i veriyor yani. Çok ısınıyorsa UV yapar geçersin. Bence fazladan 1000 lira vermekten daha iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,507
Üyeler
161,297
Son üye
PCME
Top Bottom