![forum.donanimhaber.com](https://forum.donanimhaber.com/icon/fbdh.png)
RTX 3080 çökme sorununa detaylı bakış | DonanımHaber Forum
Donanım dünyası şu günlerde Nvidia’nın önce sınırlı stokla giriş yaptığı sonra ise incelemelerle iddia edildiği gibi performans a
![forum.donanimhaber.com](https://forum.donanimhaber.com/static/forum/img/favicon.png)
Onu bilerek cevap verdim zaten?Yok kral şaka yapıyordum zaten![]()
Nikel kaplı bakırdan yapılsa Noctua d15 alt yüzeyi gibi olacak pürüzsüz kare içinin yüzeyi o zaman belki korozyon giderebilir ama seri üretimi yapılabilir diye düşünüyorum çünkü bu olan parçalar tek bir bakır yüzey üstünden 6 adet nikel kaplı boru ile birleştirilik alüminyum kanalların içinden geçirilebilir. Normal kartlardan farklı olan tek şey gpu zarına değecek geniş bir yapıya sahip olmayıp yerine göbek kısmına hızlı iletebilecek bir yüzey tasarlanabilir. Biraz fazlamı abartmışım.Bakır kapalı yapının içinde korozyona uğruyor. Onun dışında malzeme değişimi ile yapılabilir şeyler. Ama seri üretimi, kasa uyumu falan sıkıntı oluyor bunlarda.
Kesinlikle.Rtx 3090 diyordum ama testleri görünce. Omg wtf dedim. Deymez. Rtx 3080 kesin. 800 euro cebimde durur ve rtx 4080 upgrade ederim
Kesin ama varya yapılsa net kart 49 derecenin üstünü geçmezHayır ama yüksek Ar-Ge gerektirecektir o.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kesinlikle.
Ya aslında örnek bi Tridi çalışma üzerinde yapıp konsept satmak aklıma hiç fena gelmiyorKesin ama varya yapılsa net kart 49 derecenin üstünü geçmez![]()
ASUS MSI falan denemez de. Zotac, HIS, Powercolor falan bir şansını dene.Kesin ama varya yapılsa net kart 49 derecenin üstünü geçmez
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ya aslında örnek bi Tridi çalışma üzerinde yapıp konsept satmak aklıma hiç fena gelmiyor
@MBZ|
İşe yarasa Asus'un Matrix den iyi olurmu ? Hem maliyet düşürür.ASUS MSI falan denemez de. Zotac, HIS, Powercolor falan bir şansını dene.
Ama uygun fiyata çıkarıp zararını biz çekince firma kötü oluyor.Poscap kullanınca o firma kötü olmuyor söyliyim.
Maliyet düşürür ama Matrix yerine alınmayabilir. ASUS kendi içinde kendine rakip istemeyebilir mesela.İşe yarasa Asus'un Matrix den iyi olurmu ? Hem maliyet düşürür.
Alıntıyı görüntüle
Haklısın. Asus Rog Strix in RTX 3080 oyun test videoları ben görmedim hiç kaç derece olduğunu merak ediyorum.Maliyet düşürür ama Matrix yerine alınmayabilir. ASUS kendi içinde kendine rakip istemeyebilir mesela.
En azından 2 MLCC 4 POSCAP olsaydı bazı modellerde, FE bile 2-4 yapıda. 0-6 gelen modeller de çok.Poscap kullanınca o firma kötü olmuyor söyliyim.
ROG yayın yasağı yeni kalktı diye biliyorum. Çıkar yakındaHaklısın. Ama Asus Rog Strix in RTX 3080 oyun test videoları ben görmedim hiç kaç derece olduğunu merak ediyorum.