@Rambo_87 şimdi baktım da TUF aslında gayet sağlam duruyor. Birkaç kullanıcı tek yeni üretimden dolayı oluşan fabrikasyon hataları galiba, o da yeni olduğu için normaldir.
Asıl bu MLCC olayına gelince cidden sıkıntılı durumlar var markalarda.
Aynen öyle kral. Millet eski tuf 5700xt aklinda. Lakin bu böyle degil. Rtx 3080 tuf cok saglam.
benim tahminim 1.9.2020 tanitimdan sonra tüm board partner direkt beta üretime gecti.
lakin asus tahminim 17.9. üretime gectini düsünüyorum.
o nedenle önemler alindi bu mlcc konusunda
aynen öyle reis.
ben bunlari öncedende diyordum ama takan veya dinleyen yoktu.
cünkü Chip design Top Side bölgesinde fark ettim. birseyler var bu durumda .
tahminim dogru cikti.
lakin board partner DESIGN ve PCB bölgesinde her ürünlerde veya markalarda degisiklik var.
Bu nedenle bagzi board Partner chip design daha kaliteli veya daha yüksem MHZ boost cikiyor.
bagzen böyle durumlar oluyor ekran kart kenlinden kapaniyor.
Alman Sayfasinda computerbase.de
MLCC Groups olan Ekran kartlar sadece ASUS var.
Adamlar full kalite kulaniyor.
diger ürün firmalar yari yari veya hic o kaliteli MLCC kullanmiyorlar.
söyle bi Theorie bulunmuslar, ve bide bi liste cikartmislar hangisi ne kullaniyor diye , chiplet üzerinde.
Ne Nvidia ne de yönetim kurulu ortakları, GeForce RTX 3080'in daha önce sunulan iki "Ampere-Gaming" grafik kartından daha küçük olanın özel tasarımlarını etkileyen artan çökmeler hakkında yorum yapmadıktan sonra, şimdi en azından ilk bulgular var. bazı modellerin dengesizliğinin nereden gelebileceğini belirtin.
İgor'sLAB'dan Igor Wallossek, GeForce RTX 3080 FE'nin (test) yönetim kuruluna ve bu sorunun ortaya çıkışıyla ilgili ilk raporlardan sonra çeşitli üreticilerin ilk özel tasarımlarına baktı.
Çünkü Nvidia, kurum içi Founders Edition için çok katmanlı seramik çip kapasitörler denilen her biri 10 ayrı kapasitörden oluşan iki MLCC grubuna güvenirken, Zotac GeForce RTX 3080 Trinity gibi bazı özel tasarımlarda yalnızca İletken Polimer Tantal Katı Kapasitörler denilen daha ucuz POSCAP'ler bulunur. Asus'un sunduğu GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC (test) ise MLCC gruplarına sahip bir tasarıma dayanıyor ve 12 voltaj dönüştürücü devresi ile donatılmış.
Her şeyden önce, POSCAP tasarımına sahip daha ucuz uygulamaların, artık oyunda ve sürücü çökmelerinde ve bir CTD'de (Masaüstüne Çökme) kendini gösteren özellikle yüksek hızlandırma saatiyle istikrarsızlığa yatkın olduğundan şüpheleniliyor.
Henüz cevaplanmayan soru, bazı özel tasarımların nispeten yüksek artış oranıyla ilgilidir. Nvidia'nın GeForce RTX 3080 FE tipik bir 1.710 MHz hızlandırma hızı ile belirtilirken ve ComputerBase testinde 1.725 - 1.905 MHz'e ulaşırken, senaryoya bağlı olarak Asus TUF OC ve MSI Gaming X maksimum 1.980 MHz'e ulaştı. .
Nvidia forumlarında Zotac Trinity, tom'sHARDWARE ve Reddit gibi 2.05 GHz'den fazla çöküş gibi çok sayıda oldukça ucuz özel tasarımın neden hala sorgulanabilir. Şimdiye kadar özellikle dikkatlice test edilmemiş bir sürücü bu problemde rol oynayabilir. İgor'sLAB'ın bildirdiği gibi, yönetim kurulu ortakları GeForce RTX 3080 piyasaya çıkmadan kısa bir süre öncesine kadar "çalışan herhangi bir sürücü kullanamadılar".
Çoğu durumda, özel tasarımlarla yapılan testler "açma ve termal stabilite" ile sınırlıydı, bu da zaten şüphelenildiği gibi, testlerin ve kalite kontrol eksikliğinden dolayı yongaların oldukça zayıf bir "gruplanması" olduğunu gösteriyor.
Sonuç olarak, biraz fazla "iyimser" olarak seçilen ve grafik kartının BIOS tablosunda depolanan güçlendirme için saat frekansları, açıklanan soruna katkıda bulunabilir. Bu durumda, gelecekteki BIOS / aygıt yazılımı güncellemeleri durumu daha da kolaylaştırabilir.
Board üzerindeni POSCAPs görünüyor.
yani 4 POSCAPs var ve 2 MLCC Group ortada.
böyle görüntü demek oluyor ki, adamlar tasarimda kaliteden ucuza kacmis.
Buda benim için iyi bir haber oldu. Asus Rog Strix x670 alıp Rog Setup yapacaktım bir tek etkilenmeyen asus olduğu için RTX 3070 gidip OC Scanner ile hız aşırtırım artık.
Founders edition kartta sorun yok 2 adet MLCC olduğu için, videoda gösterilen EVGA kart da Founders kartla aynı yapıyı kullandığı için onda da yok. Ama TUF'u gösterdiği zaman bir bakın. 1 tane bile MLCC kapasitör kullanılmamış ucuz olacak diye.
Bu videoda biraz açıklamış.
Ayrıca kartın arkasında çipin üstünün açık olmasının nedeni MLCC modüllerine temas etmemesi gerekiyor o metal plakanın diye düşünüyorum. Sonuçta o da bir yarı iletken.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kartların çökme nedeni Boost frekansından sonra MLCC yetmemesi. Bazı kartlarda tek bulunuyor ve problem yaratıyor.
ayrıca kartın arkasını boş bırakmışlar demişin ya yarı iletken olduğu için temas olmaması için acaba termal ped koyup düz metal kapatsalar ne olurdu hem sıcaklık düşerdi ?