Neler Yeni

Yeni Nesil RTX 3000 seride sorunlar

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Sadece FE modellerde mi var bu sorun ? MSI Gaming X'de falan var mıdır ?

Blue

80+ Silver
En İyi Cevap
8
@DA-MD2 tersi, en az FE'de sorun yok.
Zotac, MSI vb.. birçok firma etkilenmiş durumda.

En iyi durumda olan ASUS ve birkaç EVGA modeli.

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
@Rambo_87 şimdi baktım da TUF aslında gayet sağlam duruyor. Birkaç kullanıcı tek yeni üretimden dolayı oluşan fabrikasyon hataları galiba, o da yeni olduğu için normaldir.

Asıl bu MLCC olayına gelince cidden sıkıntılı durumlar var markalarda.

Zotac Downclock yapan VBIOS yayınlamış.
Aynen öyle kral. Millet eski tuf 5700xt aklinda. Lakin bu böyle degil. Rtx 3080 tuf cok saglam.
benim tahminim 1.9.2020 tanitimdan sonra tüm board partner direkt beta üretime gecti.
lakin asus tahminim 17.9. üretime gectini düsünüyorum.
o nedenle önemler alindi bu mlcc konusunda

Blue

80+ Silver
En İyi Cevap
8
TUF ve Strix direkt MLCC kullanıyor. POSCAP kullanılmamış.
Birçok marka POSCAP önde tutmuş ucuz olsun diye.

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
TUF ve Strix direkt MLCC kullanıyor. POSCAP kullanılmamış.
Birçok marka POSCAP önde tutmuş ucuz olsun diye.
aynen öyle reis.
ben bunlari öncedende diyordum ama takan veya dinleyen yoktu.
cünkü Chip design Top Side bölgesinde fark ettim. birseyler var bu durumda .
tahminim dogru cikti.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Kart mı model mi?

Blue

80+ Silver
En İyi Cevap
8
@EMREG. GPU'da Nvidia kaynaklı sorun yok.
Üçüncü parti firma(MSI, Zotac vb.) Kaynaklı eksik parça kullanımı var bazı modellerde.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
@EMREG. GPU'da Nvidia kaynaklı sorun yok.
Üçüncü parti firma(MSI, Zotac vb.) Kaynaklı eksik parça kullanımı var bazı modellerde.
He yani modelden kaynaklı.O zaman düzelir ama kart sorunlu olsaydı iş yaş.

• Beğen
Reaksiyonlar: Blue

Blue

80+ Silver
En İyi Cevap
8
Evet, Nvidia kaynaklı problem yok. FE'de bile 2 MCLL yapı var iken bazı firmalar hiç koymamış.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,961
İsim
Enver Eryalçın
Selam Beyler ve güzel arkadaslar,

nvidia yeni RTX 3080 ve 3090 sundu.

lakin board partner DESIGN ve PCB bölgesinde her ürünlerde veya markalarda degisiklik var.
Bu nedenle bagzi board Partner chip design daha kaliteli veya daha yüksem MHZ boost cikiyor.

bagzen böyle durumlar oluyor ekran kart kenlinden kapaniyor.

Alman Sayfasinda computerbase.de

MLCC Groups olan Ekran kartlar sadece ASUS var.
Adamlar full kalite kulaniyor.

diger ürün firmalar yari yari veya hic o kaliteli MLCC kullanmiyorlar.

söyle bi Theorie bulunmuslar, ve bide bi liste cikartmislar hangisi ne kullaniyor diye , chiplet üzerinde.

Ne Nvidia ne de yönetim kurulu ortakları, GeForce RTX 3080'in daha önce sunulan iki "Ampere-Gaming" grafik kartından daha küçük olanın özel tasarımlarını etkileyen artan çökmeler hakkında yorum yapmadıktan sonra, şimdi en azından ilk bulgular var. bazı modellerin dengesizliğinin nereden gelebileceğini belirtin.

İgor'sLAB'dan Igor Wallossek, GeForce RTX 3080 FE'nin (test) yönetim kuruluna ve bu sorunun ortaya çıkışıyla ilgili ilk raporlardan sonra çeşitli üreticilerin ilk özel tasarımlarına baktı.

Çünkü Nvidia, kurum içi Founders Edition için çok katmanlı seramik çip kapasitörler denilen her biri 10 ayrı kapasitörden oluşan iki MLCC grubuna güvenirken, Zotac GeForce RTX 3080 Trinity gibi bazı özel tasarımlarda yalnızca İletken Polimer Tantal Katı Kapasitörler denilen daha ucuz POSCAP'ler bulunur. Asus'un sunduğu GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC (test) ise MLCC gruplarına sahip bir tasarıma dayanıyor ve 12 voltaj dönüştürücü devresi ile donatılmış.

Her şeyden önce, POSCAP tasarımına sahip daha ucuz uygulamaların, artık oyunda ve sürücü çökmelerinde ve bir CTD'de (Masaüstüne Çökme) kendini gösteren özellikle yüksek hızlandırma saatiyle istikrarsızlığa yatkın olduğundan şüpheleniliyor.

Henüz cevaplanmayan soru, bazı özel tasarımların nispeten yüksek artış oranıyla ilgilidir. Nvidia'nın GeForce RTX 3080 FE tipik bir 1.710 MHz hızlandırma hızı ile belirtilirken ve ComputerBase testinde 1.725 - 1.905 MHz'e ulaşırken, senaryoya bağlı olarak Asus TUF OC ve MSI Gaming X maksimum 1.980 MHz'e ulaştı. .

Nvidia forumlarında Zotac Trinity, tom'sHARDWARE ve Reddit gibi 2.05 GHz'den fazla çöküş gibi çok sayıda oldukça ucuz özel tasarımın neden hala sorgulanabilir. Şimdiye kadar özellikle dikkatlice test edilmemiş bir sürücü bu problemde rol oynayabilir. İgor'sLAB'ın bildirdiği gibi, yönetim kurulu ortakları GeForce RTX 3080 piyasaya çıkmadan kısa bir süre öncesine kadar "çalışan herhangi bir sürücü kullanamadılar".

Çoğu durumda, özel tasarımlarla yapılan testler "açma ve termal stabilite" ile sınırlıydı, bu da zaten şüphelenildiği gibi, testlerin ve kalite kontrol eksikliğinden dolayı yongaların oldukça zayıf bir "gruplanması" olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak, biraz fazla "iyimser" olarak seçilen ve grafik kartının BIOS tablosunda depolanan güçlendirme için saat frekansları, açıklanan soruna katkıda bulunabilir. Bu durumda, gelecekteki BIOS / aygıt yazılımı güncellemeleri durumu daha da kolaylaştırabilir.

RTX 3080 AMPERE

AIBModelMLCC GroupsPOSCAPsSource
-Founders Edition24TechPowerUp, Gamers Nexus
AsusTUF60Asus
AsusTUF OC60TechPowerUp, der8auer
AsusStrix60der8auer
AsusStrix OC60Asus
ColorfuliGame Advanced OC06JayzTwoCents 1
EVGAXC3 Black15EVGA announcement 2
EVGAXC315EVGA announcement 2
EVGAXC3 Ultra15EVGA announcement 2
EVGAFTW324EVGA announcement 2
EVGAFTW3 Ultra24EVGA announcement 2, /u/notsymmetrical
GainwardPhoenix15r/nvidia mod table
GalaxBlack15r/nvidia mod table
GigabyteGaming OC06JayzTwoCents
Inno3DiChill X315r/nvidia mod table
Inno3DiChill X415r/nvidia mod table
MSIVentus OC15/u/finautobiography
MSIGaming X Trio15TechPowerUp, AHOC, Optimum Tech
PalitGaming Pro OC15TechPowerUp
PNYXLR8 Epic15/u/kittyzen comment 3
Zotac 4X-Gaming06r/nvidia mod table
Zotac 4Trinity06TechPowerUp, AHOC
Mesaj otomatik birleştirildi:

Board üzerindeni POSCAPs görünüyor.
yani 4 POSCAPs var ve 2 MLCC Group ortada.
böyle görüntü demek oluyor ki, adamlar tasarimda kaliteden ucuza kacmis.
Buda benim için iyi bir haber oldu. Asus Rog Strix x670 alıp Rog Setup yapacaktım bir tek etkilenmeyen asus olduğu için RTX 3070 gidip OC Scanner ile hız aşırtırım artık.

Founders edition kartta sorun yok 2 adet MLCC olduğu için, videoda gösterilen EVGA kart da Founders kartla aynı yapıyı kullandığı için onda da yok. Ama TUF'u gösterdiği zaman bir bakın. 1 tane bile MLCC kapasitör kullanılmamış ucuz olacak diye.
Bu videoda biraz açıklamış.

Ayrıca kartın arkasında çipin üstünün açık olmasının nedeni MLCC modüllerine temas etmemesi gerekiyor o metal plakanın diye düşünüyorum. Sonuçta o da bir yarı iletken.

Kartların çökme nedeni Boost frekansından sonra MLCC yetmemesi. Bazı kartlarda tek bulunuyor ve problem yaratıyor.
ayrıca kartın arkasını boş bırakmışlar demişin ya yarı iletken olduğu için temas olmaması için acaba termal ped koyup düz metal kapatsalar ne olurdu hem sıcaklık düşerdi ?

Son düzenleme:
Top Bottom