Fevkelade1i
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2,056
- İsim
- Muhammet Trabzon
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Sanırım dediğiniz gibi IPS panel daha doğru bir seçim olacaktır. İncehesap'ı aradım, kargoyu teslim almadan iade edersem paranın daha erken hesabına yatırılacağı söylendi. Kargoyu teslim alırsam, garantiye sokuluyormuş. Zarar görüp görmediğine dâir bir rapor çıkarılıyormuş. Zarar görmediyse iade alınıyormuş.Hocam Photoshop tarzı programlar için Adobe RGB, DCP3 renk gamutu kapsama değeri önemli diye biliyorum. Ki bu tarz monitörler zaten bu değerlerinin tamamının yüksek olmasından dolayı pahalı oluyor ve profesyonel bir monitör olarak geçiyor.
%68 NTSC değeri sizin işinize göre uygun değil sanırım. Dediğim gibi sizin için IPS daha doğru bir seçim olacaktır.
Dediğiniz konu hakkında da şöyle yorum yapayım. 1080p monitör kullanıyorum ve izlediğim 480p ve 720p videolar bana sıkıntı çıkarmadı. 2K monitörde 1080p deneyimleme imkanım olmadığı için sadece bu yorumu yapabilirim. Ama 2K da 1080p'nin bulanık olacağını sanmıyorum.
Normalde yarın teslim edilecek ama hâlen kararsızım. 2K'lık monitörü renk doygunluğu yüzünden almıyorum. Bunun renk doygunluğu yüzdelik olarak iyi fakat panel hakkında bilgi sahibi değilim.
İncelemeden sonra kesin fiyat arttırılar ama keşke @Abdullah Hacıgül bir inceleme videosu yayınlasa monitörle ilgili.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bundan sonraki alışverişim sadece Amazon'dan olacak. Ben böylesine yapıcı ve faydalı yorumların yapıldığı başka bir alışveriş sitesi görmedimO zaman amazondan bu monitörü almanı tavsiye ederim.
https://www.amazon.com.tr/LG-27GL650F-B-UltraGear-Monitör-144Hz/dp/B087X7Z3NL/ref=sr_1_16?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=monitör&qid=1605437155&sr=8-16
AUO bilmemne panel var. Panda panel degil ve üstelik ips. Ben de bu monitör var ve rahatsızım ergonomisinden. Masam biraz yüksek monitör de yüksekte. 12 CM masayla ekran arasında yükseklik farkı var. Ergonomisi iyi olan mesela sendeki aocun masayla arasındaki farkı 4.5 cm kadar düşüyor. Çok yüksekte olması tam görüş açımda olmaması demek. Ondan ben şikayetçiyim ve aparat alacagım iade ile ugraşmak istemedigim için. Hem de güzel bir monitör 2100 TL'ye almıştım fiyatı artmış. Bu monitörü alırsan ergonomiye pek takıntın yoksa çok memnun kalırsın ve iade sürecinde amazon sorun çıkarmıyor. Satıcı bizzat amazonun kendisi.
Ergonomisinden bende rahatsız olurum muhtemelen. Dediğin gibiyse benim de göz hizamda olmayacak. Boyun ağrısı yapar. Gecikmesi 5ms imiş, yorumlarda öyle yazıyor. Apex tarzı oyunlarda kötü olur muhtemelen. Benim şimdiki monitörüm de 5ms.
Renk doygunluğu çok iyi sanırım. %98'lik bir oran verilmiş. Kendi panelini kullanıyormuş. Bu da bir artı bence. IPS panellerde tek korkum, hayalet ekran ve ışık sızması sorunu. Bu da şans işi sanırım. Sorun çıksa bile, satıcı Amazon olduğu için sorun yaşayacağımı sanmıyorum.
Monitörün tek sevmediğim yanı, yüksek olması ve kavisli olmaması gibi geldi bana. 27" ekranda kavis hoş durur gibi hissediyorum. (Daha önce hiç kavisli monitör kullanmadım.)
Ben bunu incelemeye alayım. Sipariş ettiğimi iade edip, bunu alırsam; senin alacağın aparatı da öğrenmek isterim. Benim için gerçekten sorun olacaktır.
Son düzenleme: