Panelmi yoksa ekran kartımı

furkang98

80+
Reaksiyon skoru
0
Asus Marka monitörüm var. Daha bir sene olmadan ekranımda pembe lekeler çıkmaya başladı mouse hareket ettirdiğimde pembe lekeler gidip geliyordu özellikle Discord’a girdiğimde oluyordu fakat böyle uzun süre kullandım. Birgün oyuna girdiğimde monitörün yarısı karıncalandı oyunu alta çektiğimde düzeliyordu ekran kartı zannettim ama yinede monitörü garantiye götürdüm panel arızası diyip panel değişimi yaptılar. Monitör 1 aydır bende şuan yine o pembe kareler geliyor mouseyi başka yere götürdüğümde kayboluyor. Sizce yine panelle alakalımıdır yoksa farklı birşeymi başına gelen varmı acaba ?

Ekler

• IMG_2955.webp
    IMG_2955.webp
    31.1 KB · Hit: 34
  • IMG_2954.webp
    IMG_2954.webp
    27.5 KB · Hit: 32
  • IMG_2940.webp
    IMG_2940.webp
    98.7 KB · Hit: 29
  • IMG_2952.webp
    IMG_2952.webp
    60.4 KB · Hit: 30
Asus Marka monitörüm var. Daha bir sene olmadan ekranımda pembe lekeler çıkmaya başladı mouse hareket ettirdiğimde pembe lekeler gidip geliyordu özellikle Discord’a girdiğimde oluyordu fakat böyle uzun süre kullandım. Birgün oyuna girdiğimde monitörün yarısı karıncalandı oyunu alta çektiğimde düzeliyordu ekran kartı zannettim ama yinede monitörü garantiye götürdüm panel arızası diyip panel değişimi yaptılar. Monitör 1 aydır bende şuan yine o pembe kareler geliyor mouseyi başka yere götürdüğümde kayboluyor. Sizce yine panelle alakalımıdır yoksa farklı birşeymi başına gelen varmı acaba ?
panelin bu kadar hızlı bozulacağını düşünmüyorum hemde aynı şekilde

ekran kartı değildir muhtemelen şu an hdmi la bağlıysa dp portun varsa onla yada başka girişi varsa onla deneyince olacak mı tekrar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ya da bir şey satın almadan çöz diye öneriyorum laptop vs varsa ona bağla bir aynı sorunları yaşayacak mısın

şeyde yapabilirsin biosu açıp onda böyle kesitler oluyor mu bakabilirsin

Normal ekrandayken falan olmuyor mesela internet uygulamalarında geliyor o pembelik ve herzaman gelmiyor. Dp ile bağlı herzaman gelmediği için başka birşeyde deneyemiyorum

panelin bu kadar hızlı bozulacağını düşünmüyorum hemde aynı şekilde
giriş kısımları ya da alt bağlantısı ya da aynı sorunu olan panel yaptılarsa olur gibime geldi seçenek elemesi için bi kaç fikir verdim oradan monitör mü ekran kartımı anlayabilir

Normal ekrandayken falan olmuyor mesela internet uygulamalarında geliyor o pembelik ve herzaman gelmiyor. Dp ile bağlı herzaman gelmediği için başka birşeyde deneyemiyorum
o zaman elinde bir laptop varsa ya da birinden alabilirsen ona bağla monitörü bi dene google falan aç bakalım en azından kasamı monitör mü netleşirsin

giriş kısımları ya da alt bağlantısı ya da aynı sorunu olan panel yaptılarsa olur gibime geldi seçenek elemesi için bi kaç fikir verdim oradan monitör mü ekran kartımı anlayabilir
doğru girişlerde sorun olabilir

Şimdi hdmı ile denedim hdmı ile bağlayıncada aynı pembelik var

Arkadaşlar yan monitörde denedim ondada pembelik var neyle alakalı olabilir

Son düzenleme:
Şimdi hdmı ile denedim hdmı ile bağlayıncada aynı pembelik var

Arkadaşlar yan monitörde denedim ondada pembelik var neyle alakalı olabilir
o zaman ekran kartı, net emin olmak istiyorsan laptop denemesi yap dediğim gibi ya da cpunda varsa onun ekran kartıyla görüntü almayı dene

Cpu ile denedim yine pembelik oluşuyor neyden kaynaklı olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,691
Üyeler
189,906
Son üye
osmanoguz
Geri