DOGANALPASLAN
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 10
Asla aksatmaBir yakınım kardiyoloji doktoru ona gideceğim kesinlikle sağlık bu şakası yok
Asla aksatmaBir yakınım kardiyoloji doktoru ona gideceğim kesinlikle sağlık bu şakası yok
Knk koştuğun ve halsiz kaldığın için nefes almakta zorlanman normal değil mi?Bende senin yaşadığın şeyi yaşadım ama birdaha olmayınca kafaya takmadım.
Bana olduğunda koşuyordum ve halsiz kaldığım için olmuştu.
Normal,ama gögüslere bir baskı gelmesi normal değil.Knk koştuğun ve halsiz kaldığın için nefes almakta zorlanman normal değil mi?
Normal tek sebebi piskolojik panik atak .Normal,ama gögüslere bir baskı gelmesi normal değil.
Bak bu normal benim babam doktor neredeyse doktor yarısıyım diyebilirim hayat kurtardığım oldu neyse sen nefes alamıyorsun o yüzden oluyor kana yeterli oksijen gitmediği için tansiyon düşüyor hemen ve daralmalar olur bu normal ama mesela asansörde daralma olur genellikle psikolojiktir mesela geçen dediğim gibi araba kiraladım begirli güçlü araba bastığımda hafif böyle nefes daralıyor ama yan koltukta bassalar çok artıyor bu demek oluyor ki psikolojiden bundan kurtulman için bunun yapılması gereken tedavileri var fakat ben fırsat bulamadım internette yazıyor bir bakarsın denersin olmazsa kardiyolojiye gidersin o zaten direk psikologa yönlendirir.Pandemi başlarında dalgınlıkla maskeyle bisiklet sürmüştüm. Ki 3-4 kilometre falan sürdüm herhalde. Nefes nefese kaldım, kenarda durup dinlendim. Ben de çok kötü olmuştum, bayılacak gibi. Baya kötüydü yani, seninki gibi. Koştuysan ondan olmuş olabilir tabi.
Teşekkür ederim emek verip yazdığınız için mutlaka bir uzmana danışacağım sağ olunUzun yıllardır yaşadığınız durumu ben, kalabalıklardan otobüs metrobüs vb yerlerden uzak kalarak kendimi daha iyi hissettirmesinden kaynaklı olarak yapmaktayım. Bir tanı koyulacaksa eğer bunun uzman bir hekimle iletişime geçerek anlamak daha makul olacaktır. Bu gibi durumlar sadece panik atak olarak geçiştirilmemeli diye düşünüyorum.
Bir çok boyutta gelişen farklı komplikasyonlar olabilir. Ben psikiyatri özel kliniğine giderek başımdan geçen tüm durumları geçmişten bugüne anlatarak durumumu belirttim. Bir kaç tanı koyuldu (saklı tutmak uygundur) ve bunlarla ilgili olarak ilaçlar yazıldı bana ve bugün dahi bu ilaçlarımı kullanarak hayatımı sürdürmekteyim.
Yarar gördüm mü, evet oldukça fayda sağladı bana. Benim nacizane önerim size, mutlaka bir uzmana danışmanız olacaktır daha net şekilde hakkınızda tanı koyulabilir ve gerekli tadavi yöntemleri size uygulanır ve rahat edersiniz. Benim tek yapmadığım şey kalabalıklara girememem oldu ve hala devam ediyorum bu diete. Çocukluğumdan beri bende olmaktaydı zaten.
Kalp çarpıntısı, gırtlağa sarılan bir el hissi, ve kafamın içerisinde bir basınç mide kırampıyla beraber nükseden çeşitli gelişmeler oluşuyordu yaşadıklarım bunlardı şu an ilaçlardan sonra en aza indi ayda belki bir kez falan uğrar gider şekle geldi. Oda tesadüf sonuçları kalabalık oluşumlarından kaynaklı olarak. Size de ayrıca büyük geçmiş olsun dilerim mutlaka uzman bir hekimle görüşmenizi öneririm saygılarımla.
Dostum muhtemelen senin dediğin tansiyondan kaynaklı oluşan bir şey ama tansiyonum normaldiPandemi başlarında dalgınlıkla maskeyle bisiklet sürmüştüm. Ki 3-4 kilometre falan sürdüm herhalde. Nefes nefese kaldım, kenarda durup dinlendim. Ben de çok kötü olmuştum, bayılacak gibi. Baya kötüydü yani, seninki gibi. Koştuysan ondan olmuş olabilir tabi.