Para nedir ? Ne ifade eder ?

NeeK

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
691
Herkese merhaba. Bugün biraz farklı bir soru sormak istedim sizlere. Konuya para paradır gibi boş yorumlar atmayın ve bu tarz yorumları kendinize saklayın baştan belirtmek istedim.
Sorum sizce paranın hayatımızdaki karşılığı nedir ? Tabii ki ticari anlamda bir araç orası aşikar ancak para için ailesini vuran (hem gerçek hem mecazi anlamda ) kişiliğinden olan veyahut istemediği bir insan ile evlenenler dahi var. Nedir bu para ? Tapılıyor mu buna ?

Para yeryüzü tanrısıdır. Üstüne daha iyi tanım tanımam benim sözümdür çalınmaz.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: NeeK
Dünya'da hep belirli dönemler için güç kavramı değişir. Bir dönem asker, bir dönem toprak, bir dönem nüfus, bir dönem para. Bundan sonra herhalde su olur çünkü küresel bir sıkıntı yaşanmadığı sürece düzenin değişeceğini sanmıyorum.

İşin kısası para bu dönemin gücü.

mutluluk sağlık getirmeyebilir ama çoğu zaman sağlığı ve mutluluğu sağlayanda paradır vs vs

• Muhteşem
Erdoğan ülkenin şerefidir diyor

• İnanılmaz
Günümüz Ekonomisinin Kalbi.
(Bi Yaklasık 1500 2000 yıl boyunca)

Lidyalıların Allah belasını versin diyorum. Kaka mı var durduk yere parayı icat ediyon. Ben sana koyun versem sende bana 4 çuval buğday versen güzel olmaz mıydı.

Lidyalıların Allah belasını versin diyorum. Kaka mı var durduk yere parayı icat ediyon. Ben sana koyun versem sende bana 4 çuval buğday versen güzel olmaz mıydı.
Hocam zor olmazmıydı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Da lidyalıların zamanında para bu kadar şey değildi galb hane vergidir faizdir vb.

Geri