Onemli Dlcler (onemli mekanikler ekleyenler)
Önem sırasına göre
1.Art of War DLC - ( Savas/baris anlasma secenekleri ekliyor, Katolik Ligi savaşlari-bence olmazsa olmaz bir DLC)
2.Rights of Man DLC (tum krallara rastgele kisilik ozellikleri ekliyor, ai de buna uygun davraniyor, bence guzel bir dlc)
3.Mare Nostrum ( deniz savasi ve donanma ile ilgili mekanikler etkliyor + donanmaya otomatik gorevler verebiliyorsunuz, bence onemli BİR DLC)
4.Wealth of Nations DLC ( ticaret mekanikleri, kolonicilik ve sömürgecilikle ilgili mekanikler ekliyor. İngiltere, İspanya, Portekiz, kısmen Fransa, ve diğer potansiyel kolonici devletler icin olmazsa olmaz bir mekanik)
5.Dharma DLC (Hindistan civari icin genisleme paketi, fakat bu paketi onemli yapan, tüm ulkelerde kullanilabilen Reform mekanigini getirmesi ki zamanla devletinizi parlementer, ticaret devleti, askeri devlet veya teokratik bir devlete donusturebiliyorsunuz)
6.Cradle of Civilisation DLC (İslam ulkeleri icin yeni devlet mekanizmalari + danismanlara level atlatabilme mekaniği (bu mekanik ekonomik anlamda çok guclu ülkelerde veya herhangi bir ülkeyle late game de işine yarar)
7.Emperor DLC - (Kutsal Roma imp.(HRE). yonetimiyle ilgili mekanikler ekliyor(HRE'yi Avrupa Birliği'nin 500 yil önceki hali gibi dusunebilirsin) + Papa ile ilgili yeni mekanikler ekliyor, Fransa, İspanya ve İngiltere dışındali Avrupa devletleri ile oynayacaksan bence şart bir DLC, ama ilk etapta şart değil tabii ki)
8.Cossacks DLC - pek hatirlamiyorum ama Kazak Rus Osmanli ve göçmen Türk devletlerini ilgilendiren mekanikler + Estate mekanikleri vardı. Estateler(tüccar - asker - Din adamlari zümreleri) baş ağrısı olabiliyor ama iyi kullanabilirsen bonuslari çok iyi. Yukardakiler kadar kritik değil ama bence alinabilir bir DLC
Diğerleri (almak sana kalmis)
Res Publica DLC Hollanda devlet mekanikleri vs, diger ulkelerde de kullanilabilen en onemli mekanik National Focus mekanigi, guzel bir mekanik, ama şart değil )
Mandate of Heaven (Asya ülkeleri icin ek devlet özellikleri + diplomasi makrolari)
El Dorado ( Amerika yerlileri, inkalar mayalar filan + custom ulkeler )
Rule Britannia (Britanya genisleme paketi, innovation mekanigi, knowledge sharing mekanigi, cok gerekli degil)
Golden Century ( İberya yarimadasi genisleme paketi(İspanya, Portekiz, Granada, Fas vs. + ek kolonizasyon mekanikleri(azinliklari kolonilere yollama vs.) + Korsan devleti kurabilme vs. bence cok da kritik bir dlc degil)
Ek olarak:
Leviathan - En son çıkan DLC. Steam yorumlari cok kotu diye bu DLCyi almadim, bilmiyorum o yuzden.
Atladığım DLC varsa ( kozmetik dlcleri almadim bilmiyorum ) etiketle, hatirliyorsam yazarim. Sabaton müzik DLC lerini alma, direk arkaplanda aç dinle daha iyi
Edit: imla